A Symantec megvásárolja a Blue Coat vállalatát

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 17:27

A Symantec bejelentette, hogy 4,65 milliárd dollárért megvásárolja a Blue Coat vállalatát. A várhatóan 2016 harmadik naptári negyedévben lezáruló tranzakciót mindkét vállalat igazgatótanácsa elfogadta.

Az akvizíció után Greg Clark, a Blue Coat vezérigazgatója tölti majd be a Symantec megüresedett vezérigazgatói posztját, és a tranzakció lezárását követően csatlakozik a vállalat igazgatótanácsához is. 

 

A Blue Coat piacvezető a webes védelmek területén, és a jól ismert integrált technológiái segítségével megbízható felhő alapú védelmi megoldásokat is kínál, amelyek 15 000 ügyfelet szolgálnak ki világszerte. A 2016 április 30-án véget ért pénzügyi évben a vállalat GAAP szerinti bevétele 598 millió dollár volt, a más számviteli szabályrendszer (non-GAAP) szerinti bevétele pedig 755 millió dollárt tett ki, amely 17%-os éves növekedést jelent. 

 

A Blue Coat megvételével a Symantec megerősíti vezető pozícióját a kiberbiztonság területén, és lehetősége nyílik további iparági innovációkra. Az egyesülés után a vállalat még több kiberbiztonsági fenyegetés ellen nyújthat majd védelmet, valamint a legjobb minőségű védelmi, felderítési és visszaállítási megoldásokat biztosíthatja ügyfeleinek a végpontok, e-mail, web, hálózatok és a szerverek területén. A tranzakció egyesíti a Symantec vezető telemetriáját a Blue Coat hálózati és felhő alapú védelmi megoldásaival, amelyek kiemelkedő biztonságot nyújtanak a végpontok és szerverek millióinak, illetve az e-mailek és webes tranzakciók milliárdjainak. 

 

A tranzakció nyomán a Symantec a felhő alapú megoldások területén is hatékonyabb biztonságot nyújthat ügyfeleinek. A vállalat vezető adatszivárgás elleni megoldásai alkalmazhatóvá válnak a webes felületeken, és több mint 12 000 felhő alapú alkalmazásban is. A felvásárlás nagy távlatokat nyithat az internetes kutatás-fejlesztés és a fenyegetésvizsgálattal foglalkozó beruházások területén is, amely több mint 3000 mérnököt és kutatót, valamint 9 Threat Response Centert foglal magában. 

 

A tranzakció gazdasági előnyei

Pro forma alapon, az egyesült vállalat 4,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított volna a 2016-os pénzügyi évben, amelynek 62%-át tették volna ki a vállalati megoldások. A 2018-as pénzügyi év végére a Symantec 550 millió dolláros megtakarítással számol az átszervezések eredménye képen, amelyből 400 millió dollár a vállalat által már elindított költséghatékonysági programból származik majd. 

 

 

A vállalat vezetésében történő változások

A vállalat igazgatótanácsát továbbra is a Symantec jelenlegi elnöke Daniel Schulman vezeti majd, Greg Clark vezérigazgatóként fog részt venni a vállalat vezetésében, Thomas J. Seifert pedig pénzügyi vezetőként folytatja. 

 

A két vállalat egyesítésében mindkét cég vezetése aktívan részt vesz majd, az integráció tervezése pedig haladéktalanul megkezdődik. A vállalat központja a kaliforniai Mountain View-ban lesz. 

 

Befektetők

A tranzakcióhoz kötődően a Silver Lake befektetésekkel foglalkozó cég további 500 millió dollárt biztosít a Symantec részére, megduplázva az eddig rendelkezésre álló összeget. A Blue Coat tulajdonosa a Bain Capital 750 millió dollárnyi, később részvényekre váltható hitelt biztosít a Symantec részére. A befektetésekhez kapcsolódóan David Humphrey, a Bain Capital Private Equity ügyvezető igazgatója a tranzakció lezárulása után meghívást kap az Symatec igazgatótanácsába. 

 

Greg Clark

Greg Clark 2011 szeptembere óta a Blue Coat vezérigazgatójaként, és az igazgatótanács tagjaként vesz részt a vállalat vezetésében. A csatlakozás előtt a Mincom elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, amelyet 2011 júliusában vásárolt meg az ABB Group. A Mincom előtt a szakember alapítója, elnöke és vezérigazgatója volt az E2open nevű cégnek, amely felhő alapú szoftveres megoldással foglalkozott az ellátási láncok területén. Az E2open előtt Greg Clark megalapította a biztonsági szoftverrel foglalkozó Dascom nevű vállalkozást, amelyet az IBM vásárolt meg 1999-ben. A szakember 1999 és 2011 között az IBM Tivoli Systems mérnökeként és alelnökeként tevékenykedett.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás