A Symantec megvásárolja a Blue Coat vállalatát

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 17:27

A Symantec bejelentette, hogy 4,65 milliárd dollárért megvásárolja a Blue Coat vállalatát. A várhatóan 2016 harmadik naptári negyedévben lezáruló tranzakciót mindkét vállalat igazgatótanácsa elfogadta.

Az akvizíció után Greg Clark, a Blue Coat vezérigazgatója tölti majd be a Symantec megüresedett vezérigazgatói posztját, és a tranzakció lezárását követően csatlakozik a vállalat igazgatótanácsához is. 

 

A Blue Coat piacvezető a webes védelmek területén, és a jól ismert integrált technológiái segítségével megbízható felhő alapú védelmi megoldásokat is kínál, amelyek 15 000 ügyfelet szolgálnak ki világszerte. A 2016 április 30-án véget ért pénzügyi évben a vállalat GAAP szerinti bevétele 598 millió dollár volt, a más számviteli szabályrendszer (non-GAAP) szerinti bevétele pedig 755 millió dollárt tett ki, amely 17%-os éves növekedést jelent. 

 

A Blue Coat megvételével a Symantec megerősíti vezető pozícióját a kiberbiztonság területén, és lehetősége nyílik további iparági innovációkra. Az egyesülés után a vállalat még több kiberbiztonsági fenyegetés ellen nyújthat majd védelmet, valamint a legjobb minőségű védelmi, felderítési és visszaállítási megoldásokat biztosíthatja ügyfeleinek a végpontok, e-mail, web, hálózatok és a szerverek területén. A tranzakció egyesíti a Symantec vezető telemetriáját a Blue Coat hálózati és felhő alapú védelmi megoldásaival, amelyek kiemelkedő biztonságot nyújtanak a végpontok és szerverek millióinak, illetve az e-mailek és webes tranzakciók milliárdjainak. 

 

A tranzakció nyomán a Symantec a felhő alapú megoldások területén is hatékonyabb biztonságot nyújthat ügyfeleinek. A vállalat vezető adatszivárgás elleni megoldásai alkalmazhatóvá válnak a webes felületeken, és több mint 12 000 felhő alapú alkalmazásban is. A felvásárlás nagy távlatokat nyithat az internetes kutatás-fejlesztés és a fenyegetésvizsgálattal foglalkozó beruházások területén is, amely több mint 3000 mérnököt és kutatót, valamint 9 Threat Response Centert foglal magában. 

 

A tranzakció gazdasági előnyei

Pro forma alapon, az egyesült vállalat 4,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított volna a 2016-os pénzügyi évben, amelynek 62%-át tették volna ki a vállalati megoldások. A 2018-as pénzügyi év végére a Symantec 550 millió dolláros megtakarítással számol az átszervezések eredménye képen, amelyből 400 millió dollár a vállalat által már elindított költséghatékonysági programból származik majd. 

 

 

A vállalat vezetésében történő változások

A vállalat igazgatótanácsát továbbra is a Symantec jelenlegi elnöke Daniel Schulman vezeti majd, Greg Clark vezérigazgatóként fog részt venni a vállalat vezetésében, Thomas J. Seifert pedig pénzügyi vezetőként folytatja. 

 

A két vállalat egyesítésében mindkét cég vezetése aktívan részt vesz majd, az integráció tervezése pedig haladéktalanul megkezdődik. A vállalat központja a kaliforniai Mountain View-ban lesz. 

 

Befektetők

A tranzakcióhoz kötődően a Silver Lake befektetésekkel foglalkozó cég további 500 millió dollárt biztosít a Symantec részére, megduplázva az eddig rendelkezésre álló összeget. A Blue Coat tulajdonosa a Bain Capital 750 millió dollárnyi, később részvényekre váltható hitelt biztosít a Symantec részére. A befektetésekhez kapcsolódóan David Humphrey, a Bain Capital Private Equity ügyvezető igazgatója a tranzakció lezárulása után meghívást kap az Symatec igazgatótanácsába. 

 

Greg Clark

Greg Clark 2011 szeptembere óta a Blue Coat vezérigazgatójaként, és az igazgatótanács tagjaként vesz részt a vállalat vezetésében. A csatlakozás előtt a Mincom elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, amelyet 2011 júliusában vásárolt meg az ABB Group. A Mincom előtt a szakember alapítója, elnöke és vezérigazgatója volt az E2open nevű cégnek, amely felhő alapú szoftveres megoldással foglalkozott az ellátási láncok területén. Az E2open előtt Greg Clark megalapította a biztonsági szoftverrel foglalkozó Dascom nevű vállalkozást, amelyet az IBM vásárolt meg 1999-ben. A szakember 1999 és 2011 között az IBM Tivoli Systems mérnökeként és alelnökeként tevékenykedett.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Programdömping a PLÁZSon

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, Rakonczai Imre koncert, az Arénában hajnalig tartó bulik, míg napközben az Eisberg - Just Clear Fitness Fesztivál vár mindenkit, aki szereti aktívan eltölteni a hétvégéit.

2019. július 18. 13:24

Védekezzünk a szúnyogok ellen

Az idei évben a hatalmas esők után érkező hirtelen erőteljes felmelegedés rendkívül kedvezően hatott a szúnyoglárvák fejlődésére. Esős időben nem lehet alkalmazni a településeken bevett szúnyoggyérítési módszereket. A szúnyoginvázió nem csak a vízparti településeket érinti, és sajnos nem csupán néhány kellemetlenül égő csípés a hozománya a szárnyas rovarnak.

2019. július 15. 13:50

Idén is várja az önkénteseket a Sziget

A Sziget fesztiválra idén is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni, megismerni az ott folyó munkát és ezzel tapasztalatot szerezni.

2019. július 15. 12:16

Music FM a Lupán

Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégente pakolják majd a lemezeket. Július 12-én indul a sorozat.

2019. július 11. 11:40

Rekord látogatószám volt a Soundon

Rekord látogatószámmal zárt Európa legmenőbb vízparti fesztiválja. A Balaton Soundon 172 ezren voltak és a szombati napon ki kellett tenni a „megtelt” táblát is.

2019. július 10. 08:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás