A város más szemszögből - My Budapest Photo Project

forrás: Prím Online, 2016. július 8. 13:20

A Budapest Bike Maffia a Cafe Art közreműködésével büszkén mutatja be a legújabb kezdeményezését, amelynek célja a szociális érzékenyítés. Ezúttal a művészet segítségével hívják fel a figyelmet a hajléktalanság problémájára.

Rengeteg szebbnél szebb fénykép készült már Budapestről. Az új kezdeményezés célja, hogy teret adjon a város utcáit otthonuknak tekintő tehetséges hajléktalanoknak, hogy megmutathassák, ők hogyan látják Budapestet, és megtanuljanak újra bízni önmagukban. A kezdeményezés továbbá fel kívánja hívni a figyelmet erre a szociális problémára, hogy ez által segítse a projektben résztvevő hajléktalanokat.

 

 

Hogyan valósul meg a projekt?

A feladat egyszerű: a FUJIFILM Magyarország Kft. támogatásával megvásárolt 100 darab egyszer használatos Quicksnap fényképezőgéppel felkértek hajléktalan, illetve hajléktalanságot megtapasztalt embereket, hogy fotózzák le Budapestet úgy, ahogyan ők látják. 

 

A résztvevők július elején egy hét leforgása alatt fényképeket készítenek Budapestről a saját szemszögükből.

 

Az elkészített fotók közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket augusztus 30-án a Budapest Pont kulturális és közösségi térben  mutatunk be a nagyközönség számára.  A kiállítás látogatóinak szavazatai alapján a legjobb 12+1 alkotás a My Budapest jövő évi naptárába kerül.

 

A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, valamint a naptárak eladásából származó bevételből is a résztvevő művészeket támogatják. A kezdeményezés hosszú távú célja a társadalom peremén élők bevonása és a társadalmi reintegrációjuk segítése. 

 

„Amikor először olvastam erről a nemzetközi kezdeményezésről, rögtön tudtam, hogy ezt itthon is meg kell valósítani. A fényképezőgépeket július 7-én osztottuk ki a projektben résztvevőknek. Sokan kérdezték tőlem, hogy mi a garancia arra, hogy ezeket visszahozzák egy hét után nekünk. Garancia nincs erre, de bízom abban, hogy minél több résztvevőtől visszakapjuk őket. Nemzetközi szinten pozitív tapasztalatok vannak, Sao Paulóban például 91%-os, Londonban pedig 80%-os volt a fényképezőgépek leadási aránya. Bízom abban, hogy ez a nem mindennapi projekt minél több emberhez eljut és elindít egy társadalmi kommunikációt erről a szociális problémáról” – fejtette ki Fekete Bernadett a My Budapest Photo Projekt projektfelelőse.  

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás