A Cellum felhőalapú NFC-s fizetéssel bővíti kínálatát

A mobiltárca-szolgáltató teljeskörű megoldással segít a pénzintézeteknek és mobilszolgáltatóknak betörni a mobilfizetési piacra

forrás: Prím Online, 2016. július 21. 15:11

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum ma bejelentette, hogy hamarosan új, ún. Host Card Emulation technológián alapuló érintésmentes fizetéssel bővíti ki a mobiltárca-megoldását.

A Host Card Emulation (HCE) egy felhőalapú megoldás, aminek segítségével úgy lehet érintésmentes tranzakciókat bonyolítani, hogy semmilyen fizetési adatot nem kell a mobiltelefonon tárolni és nem szükséges SIM-kártyát cserélni, ez pedig gyorsabb és rugalmasabb implementációt tesz lehetővé.

 

A HCE-alapú fizetési megoldás új funkcióként kerül be a Cellum már jól bevált mobilfizetési rendszerébe, amit világszerte számos nagy vállalat évek óta használ. A cég fejlesztette ki 2011-ben a MasterCard nevét elsőként viselő mobiltárcát a világon, azóta pedig több más piacvezető márkával lépett partnerségre hasonló tárca-megoldások bevezetése céljából, így többek között a Telenorral Magyarországon és Thaiföldön, valamint a telefongyártó Evercoss-szal Indonéziában.

 

„Bár a cég számára nem idegen az NFC, hiszen voltak már korábban a technológián alapuló, sikeres implementációink, a Cellum egészen a közelmúltig alapvetően a távoli fizetésre koncentrált. A piac eddig egyszerűen nem volt elég érett.” – mondta Ács Zoltán, a Cellum kutatás-fejlesztési igazgatója. „Azonban a helyzet megváltozott, ma már egyértelmű keresletet látunk gyors, biztonságos és legfőképpen könnyen bevezethető NFC-alapú megoldásokra.” – tette hozzá.

 

 

A Cellum tavaly közreműködött a MasterCarddal a MasterPass™ fizetési platform bevezetésében, és nemrég hivatalos MasterCard Digitális Beszállítóvá vált. A cégcsoport bankoknak és mobilszolgáltatóknak MasterPass-képes tárcákat, a kereskedőknek pedig integrációs szolgáltatásokat nyújt a saját, PCI DSS megfelelőségű rendszere segítségével. Ahogy a MasterCard új, HCE-alapú fizetéssel készül bővíteni a MasterPasst, a Cellum a partnerei számára ugyanezt a funkciót kínálja majd.

 

„A Cellum évek óta szolgáltatja a mobiltárca-technológiáját márkázható termékként. Sikeres partnerségeink vannak Európától Ázsiáig, és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a különböző partnereink és piacaink eltérő igényeit ki tudjuk elégíteni.” – mondta Garamhegyi Ábel, a Cellum operatív igazgatója. „A MasterCard hivatalos Digitális Beszállítójaként a Cellum képes a MasterPass internetes élményét és a PayPass egyérintéses kényelmét egyetlen alkalmazásban, a partnercég márkaneve alatt kínálni az ügyfeleinek.” – tette hozzá Garamhegyi.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás