Kamerák akcióban

Két keréken is biztonságban a Mio-val

forrás: Prím Online, 2016. július 29. 12:00

Ha azt mondom, road movie, azt mondod, Szelíd motorosok. Ma már nem kell hollywood-i rendezőnek lenni ahhoz, hogy leforgassuk saját mozinkat, amint motorosként vagy bringásként az országutakat rójuk. Ha Mio MiVue M510 vagy M560 akciókamerákkal indulunk útnak, minden kalandot hazavihetünk. Ha pedig a túra során bármilyen probléma adódna, felvételeink a helyzet tisztázásában is segítségünkre lesznek. A MiVue M510 és M560 kamera könnyű, kicsi, és még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló felvételt készít, akár két és fél órán keresztül.

Még javában tart a nyaralószezon: sokan vannak, akik két keréken vágnak neki az útnak. Két keréken és egy kamerával: hiszen egyre többen választanak útitársul akciókamerát is, kalandvágyból vagy éppen biztonsági megfontolásokból. A Mio MiVue M510 és M560 kerékpáros és motoros kamera hasznos lehet, ha egyszerűen, mégis jó minőségben dokumentálnánk utunkat, esőben és gyenge látási viszonyok mellett egyaránt.

 

Pehelykönnyű és egyszerűen rögzíthető

Az akciókameráknál elsődleges szempont, hogy minél kisebbek és könnyebbek legyenek, illetve minél jobban az emberi szemhez közelítő látószögben érzékeljenek. Ezért az új MiVue kamerák lencséje széles látószögű, mintegy 130 fokot képes befogni, az eszközök pedig alig több mint 70 grammosak. A pillekönnyű Mio MiVue M510 és M560 készülékek a kormányon vagy a sisakon könnyen elhelyezhetők: a dobozban tartót és az M510 kamera esetében ragasztócsíkot is találunk. Az Mio MiVue M510 modellhez különleges, tépőzáras anyagból készült tartó jár, amely elnyeli a menet közbeni rezgéseket, így stabilabb lesz a felvétel és kevésbé rázkódik a kép. 

 

 

Nem szólhat közbe az időjárás 

A tartós akkumulátor segítségével egyetlen feltöltéssel akár egész estés filmet is forgathatunk, ugyanis 2,5 órán át folyamatosan rögzíthetjük a látványt. A Mio MiVue M510 és M560 akciókamera vízálló, ezért párában, ködben vagy esőben is bátran használhatjuk őket. A borús ég vagy az alkonyati félhomály sem akadály: a minőségi, F1.8-as rekeszértékű üveglencse több fényt enged be, így gyenge fényviszonyok között is világosabb képet ad. Az M560-as kamera Sony optikai szenzorral van felszerelve, amely optimális látószöget és tökéletes minőséget biztosít. 

 

Emlékeink kristálytiszták lesznek 

A kamerák a felvételeket FullHD felbontásban, 30 fps (képkocka/másodperc) sebességgel, H.264 tömörítéssel rögzítik, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek. Az elkészült felvételek kezelésében a Windows és OSX-kompatibilis MiVue Manager szoftver lesz a segítségünkre. 

 

Kulcsszavak: Mio MiVue kamera Mio

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás