IDC: A sokoldalú multifunkciós készülékek gyökeresen átalakítják a munkafolyamatokat

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 8. 13:51

Az IDC tanulmánya szerint a legújabb multifunkciós készülékek mára jóval többek a papíralapú munkafolyamatokat kiszolgáló nyomtatóknál, és teljes körű, testre szabható dokumentumkezelési megoldásként működnek. Az MFP-k ezáltal hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, ami az európai kis- és középvállalatok 67 százaléka számára kiemelkedő üzleti prioritás.

„A piaci lehetőségek útjában álló üzleti folyamatok? Költséghatékony nyomtatás és dokumentumkezelés sokoldalú multifunkciós készülékekkel” című tanulmány a munkafolyamatok hatékonyságának növelésével foglalkozik. A dokumentum megállapítása értelmében az európai kkv-k 67 százaléka számára a hatékony működés az egyik legfőbb üzleti prioritás. Ugyanakkor három vállalatból csupán egy gondolkodik azon, hogy miként kezelje a megnövekedett információmennyiséget napjaink egyre inkább digitalizálódó világában annak ellenére, hogy a felhőalapú szolgáltatások már megfizethető hozzáférést biztosítanak a legújabb technológiákhoz. 

 

A felmérés arra is rámutatott, hogy a jogi iratokkal kapcsolatos dokumentumkezelési kihívások megoldása időigényes, és éves szinten akár 20 százalékos munkavállalói teljesítménycsökkentést is eredményezhet, amely csaknem kéthónapnyi munkának felel meg. Ezt tetézi, hogy a felmérés szerint a kkv-k háromnegyede semmilyen biztonsági rendszert nem használ, ezért védtelen marad az olyan biztonsági kockázatokkal szemben, amelyeket a távoli elérés, a big data, a közösségalapú gazdaság vagy a felhő és hasonló, új technológiai jelenségek vetnek fel.

 

MFP-k: az üzleti növekedés motorjai

Az IDC tanulmánya szerint a multifunkciós készülékekben (MFP-k) elérhető funkciók hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, és ezáltal gördülékenyebbé teszik a kkv-k üzleti tevékenységét. A tanulmány szerint: „A sokoldalú MFP-k funkciói kiterjesztik az eszközök felhasználási lehetőségeit az elsődlegesen papíralapú nyomtatásról és másolásról egy testre szabható, digitális dokumentumkezelési megoldásra, amellyel a vállalatok adatokat tudnak rögzíteni, a rendszerbe bevinni és megosztani.”

 

Az üzleti növekedés és a versenyképesség fenntartása érdekében a vállalatoknak komoly döntéseket kell hozniuk arról, hogy mely területekre fókuszáljanak és fektessenek be. A tanulmány ajánlása alapján azonban a drága üzletierőforrás-tervező (ERP) rendszerekre való átállás helyett először azt érdemes fontolóra venniük, hogy kisebb befektetésekkel testre szabják a munkafolyamatok kezeléséhez használt eszközeiket, amelyek megfelelő automatizálással már rövid távon is szervesen tudják támogatni a teljesítmény növelését.  

 

Az IDC felmérése szerint az MFP-k azáltal, hogy költség- és időhatékony munkafolyamatokat teremtenek, elősegítik a szabályozásoknak való megfelelést és a biztonság növelését, valamint a távoli munkavégzést és a költségcsökkentést, így kiindulási alapot jelenthetnek az üzleti növekedéshez. Ez különösen a kkv-k esetében rendkívül fontos, mivel az ő növekedésüket nagymértékben hátráltathatják a belső folyamatok, valamint a mobil munkavégzés és az erőforrások optimalizálásának kérdése, illetve kezelése. 

 

A sokoldalú multifunkciós készülékek mindemellett arra is lehetőséget biztosítanak a vállalatok számára, hogy hitelesítési eszközökkel szabályozzák a bizalmas adatokhoz való hozzáférést, és engedélyalapú elérés használatával védjék az ügyfelek adatait.

 

Automatizált munkavégzés OKI multifunkciósokkal

Az OKI MFP-i számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyek egyszerűbbé teszik az információk rögzítését és feldolgozását, ezzel pedig hozzájárulnak az alkalmazottak gördülékenyebb munkavégzéséhez. Ezek a költséghatékony eszközök a fejlett szoftvereknek és technológiai háttérnek, valamint a nyílt platformnak köszönhetően problémamentesen integrálhatók a meglévő dokumentumkezelési folyamatokba. 

 

A tanulmány megállapításai szerint ezek a készülékek tökéletes választást jelentenek azon vállalatok számára, amelyek az üzleti folyamatok automatizálására szolgáló eszközöket használnak a munkavégzés hatékonyságának növeléséhez. Ez az európai kkv-k 70 százalékára jellemző. Ráadásul az OKI MFP-k rugalmas kialakításuknál fogva az üzleti növekedésének, valamint az új technológiai trendeknek megfelelően bővíthetők.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyon népszerűek a easybox csomagautomaták

Két évvel a csomagautomata-hálózat indulása után aktiválták a hatszázadik eMAG easyboxot Sárváron, a Rákóczi Ferenc utcában. A gazdasági válsághelyzet miatt a csomagautomatás átvétel várhatóan még nagyobb teret hódít majd a következő hónapokban, de két év alatt már így is 17,19 milliárd forint értékű termék jutott el itthon megrendelőjéhez valamelyik easybox fiókon keresztül.

2022. október 7. 17:09

Egyesül a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots

Egyesült a Mobile Industrial Robots (MiR) és az AutoGuide Mobile Robots, hogy ezentúl együtt, egy vállalatként szállítsanak autonóm mobil robotokat (AMR-eket), amelyek jelenleg az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmensét képviselik. Szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

2022. október 7. 11:28

Akár 100 millió forintos bevételkiesést is okozhat egy vállalatnál az IT munkaerő hiánya

A fejlesztés területén is érzik a vállalatok az akkut IT munkaerőhiányt, legtöbben két éve nem tudják betölteni a meghirdetett pozíciókat. Vannak vállalatok, ahol 50-100 millió forintos kiesést okoztak az IT fejlesztők hiánya miatt elhalasztott projektek, azonban a módszertani szemléletváltás enyhítheti a problémát – derül ki az Oriana „Üzleti alkalmazásfejlesztés és üzleti folyamatok digitalizációjának helyzete 2022” című vezetői kutatásából. A low-code, no-code platformok olyan szakemberek, vagyis citizen developerek kezébe adják a fejlesztés szabadságát, akik ezzel az eszközzel saját munkájuk hatékonyságát és a vállalat eredményességét növelik, miközben enyhítik a fejlesztői hiányt. A témában Bakk József, az IDC Magyarország vezetője is állást foglalt. 

2022. október 7. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00