Az egy éves Samsung Pay már közel 100 millió tranzakciónál jár

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 24. 12:52

A Samsung Electronics tegnap ünnepelte a legelterjedtebb mobil fizetési rendszer, a Samsung Pay egyéves évfordulóját – hét országban összesen majdnem 100 millió egyéni tranzakcióval.

„Az egy évvel ezelőtti megjelenés óta a Samsung Pay továbbra is vezeti a mobilfizetési piacot egyszerű, biztonságos és gyakorlatilag bárhol elérhető szolgáltatásaival” – jelentette ki Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág szoftver és szolgáltatási részlegének műszaki igazgatója és ügyvezető alelnöke. „Célunk a pénztárca nélküli világ megvalósítása, amihez egyre közelebb járunk. Az ügyfelek körében tapasztalt ilyen mértékű népszerűség is a szokások változását, valamint a biztonságosabb, intelligensebb és fejlettebb mobil pénztárcára való átállást jelzi.”

 

Globális piaci és partneri ökoszisztéma

A Samsung Pay elterjedtsége folyamatosan növekszik, miközben egyre fejlettebb szolgáltatásokat nyújt. Így válik a hitelkártyán és bankkártyán túlmutató, teljes értékű digitális pénztárcává olyan extra szolgáltatásokkal is kiegészítve, mint a tagsági- és ajándékkártyák vagy akár a kuponok. Jelenleg több mint 4 millió regisztrált tagsági kártya működik az Egyesült Államokban és Dél-Koreában, kényelmesebb és rugalmas fizetési élménnyel könnyítve meg a felhasználók mindennapjait. A Samsung Pay emellett folyamatosan bővíti banki és kereskedői partnerlistáját világszerte; jelenleg több mint 440 bank rendszerét támogatja a szolgáltatás. 

 

Dél-Korea területén több mint 2 billió von (788 millió dollár) értékű tranzakció történt, több mint 25 százalékuk online. Közel 11 millió, értéknövelt szolgáltatásokhoz kapcsolódó kártyát (ideértve a tagsági-, bank- és tranzitkártyákat) regisztráltak, amely jól példázza a fogyasztói magatartás változását és a Samsung Pay nyújtotta előnyöket Koreában.

 

 

Nem csupán fizetési szolgáltatás

A Samsung Pay biztonságos és egyszerűen használható mobil fizetési szolgáltatás, amely szinte minden olyan helyen használható fizetésre, ahol a kártyás fizetés lehetséges.

  • Egyszerű: A felhasználóknak a Samsung Pay rendszerrel történő fizetéskor annyi a dolguk, hogy végighúzzák az ujjukat a kompatibilis Galaxy okostelefonjuk kijelzőjén, beolvassák az ujjlenyomatukat és fizetnek.
  • Biztonságos: A Samsung Pay három külön szintet használ a fizetés biztonsága érdekében: ujjlenyomat vagy írisz alapú biometrikus azonosítást; a kártyaadatok tokenizációval történő titkosítását; valamint a Samsung KNOX-ot, a Samsung mobilbiztonsági platformját, amelyet nemzetvédelmi szervezetek is alkalmaznak.
  • Szinte bárhol: A Samsung Pay kompatibilis a meglévő és új terminálok nagy részével, így a felhasználók szinte bárhol használhatják az okostelefonjukat, ahol  lehúzható vagy odaérinthető a hagyományos kártyája.

 

A Samsung Pay jelenleg csak bizonyos Galaxy eszközökön érhető el, ideértve az új Galaxy Note7, Galaxy S7 és S7 edge, az S6 edge+ és a Note5 készüléket, valamint olyan prémium és középkategóriás okostelefonokat, mint a 2016-os Galaxy A5, A7 és A9 modellek.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

Logisztika zöldenergiával hajtva

Teljes egészében zöld villamos energia használatára térnek át a Raben Group lengyelországi raktárai és irodái egy, a PGE Obróttal aláírt hétéves megállapodás alapján. A lengyel PGR Group (Polska Grupa Energetyczna) tagjaként működő vállalat 35 MWp összkapacitású napelemparkokat épít országszerte a logisztikai szolgáltató számára.

2021. november 30. 16:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59