Megkezdődött a Samsung 14 nanométeres Exynos processzorának tömeggyártása

Az új Exynos 7 Quad 7570 az összes termékszegmensre kiterjeszti a Samsung 14 nm-es szériáját

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 2. 11:53

A Samsung Electronics a fejlett félvezető-technológia vezető gyártója bejelentette, hogy megkezdte az Exynos 7 Quad 7570 tömeggyártását.

A legújabb 14 nanométeres feldolgozási technológiára épülő mobilalkalmazás-processzort (AP) elsősorban az alacsonyabb árfekvésű okostelefonok és egyéb internetes (IoT) készülékek számára fejlesztették. Az Exynos 7570 kategóriája első olyan mobil AP-ja, amely fejlett architektúrával („advanced process node”) készül, és szintén az első olyan Exynos processzor, amely egyetlen chipben teljeskörűen integrálja a Cat.4 LTE 2CA modemet és az olyan csatlakoztathatósági megoldásokat, mint a WiFi, a Bluetooth, a frekvenciamoduláció (FM) és a globális navigációs műholdrendszer (GNSS). 

 

 

„Az Exynos 7570 processzorral egyre több felhasználó élvezheti a fejlett 14 nm-es FinFET processzortechnológia kedvező teljesítményét az alacsonyabb árfekvésű eszközökben is” – mondta Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzeltágának marketing alelnöke. – „A különféle csatlakoztathatósági megoldások sikeres integrálásával a Samsung erősíti versenypozícióját az egychipes megoldások piacán.”

 

Tavaly a Samsung volt az első olyan cég az iparágban, amely bevezette a fejlett 14 nm-es FinFET technológiát a prémium processzorok kategóriájában, amelyet azóta más termékszegmensekre is kiterjesztett, ezáltal már a kedvezőbb árfekvésű okoseszközök is prémium funkciókat kínálhatnak. Ennek a törekvésnek a részeként az Exynos 7570 a kategóriájában az első olyan processzor, amely 14 nm-es FinFET technológiát alkalmaz, így nagyon energiahatékony, miközben kiváló teljesítményt tesz lehetővé. 

 

Az Exynos 7570, amely négy Cortex-A53 maggal rendelkezik 14 nm-es kialakításban, a CPU-teljesítményben 70 százalékos, míg az energiahatékonyságban 30 százalékos javulást mutat a 28 nm-es technológiára épülő elődjéhez képest. Ezen túlmenően az új Exynos teljesen integrált mobilfunkcionalitást kínál, köszönhetően az integrált Cat. 4 LTE 2CA modemnek és a különféle csatlakoztathatósági megoldásoknak, úgymint WiFi, Bluetooth, FM rádió és GNSS.

 

 

Ráadásul a kialakítás optimalizálásával, valamint a PMIC (teljesítménykezelési IC) és RF (rádiófrekvenciás) funkciókat ellátó részegységek konszolidációjával az Exynos 7570 processzor 20 százalékkal csökkentett teljes chipkészlet-mérettel büszkélkedhet, így a gyártók vékonyabb okostelefonokat tervezhetnek.  

 

Az Exynos 7570 támogatja a WXGA képernyőfelbontást, a Full HD videók felvételét és lejátszását, valamint a 8, illetve 13 megapixeles elő- és hátlapi kamerákhoz továbbfejlesztett ISP-t (képfeldolgozó processzort), így a felhasználók számára rendkívül sokféle előnyt kínál. 

 

További információ a Samsung Exynos termékekről a következő webhelyen érhető el: www.samsung.com/exynos

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39