Élmény a játékban és a munkában

A 21:9 arányú képernyők versenyében piacvezető LG az IFA-n mutatja be új, innovatív termékcsaládját

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 5. 08:55

A kiállításon debütál a világ legnagyobb 21:9-es UltraWide monitora és az első 144 Hz-es IPS UltraWide gamer monitor.

A 21:9-es képarányú monitorok szegmensében három éve piacvezető LG Electronics (LG) két új 21:9-es UltraWide monitort mutat be a berlini IFA közönségének. Nagy betekintési szög, élénk, dinamikus színek és könnyű kezelhetőség — ezek jellemzik a most debütáló 38 hüvelykes ívelt UltraWide (38UC99-es modell) és a 144Hz-es ívelt gamer monitort (34UC79G modell). A két készülékben mindazok a tulajdonságok egyesülnek, amelyek az LG monitorait az elmúlt években világszerte ismertté és közkedveltté tették.

 

 

A világ legnagyobb képátlójú 21:9 arányú UltraWide monitora, a hatalmas, 38 hüvelykes 38UC99-es modell kiválóan alkalmas minden olyan feladatra, amelyben az apró részletek fontos szerepet kapnak. Az In-Plain-Switch megoldással fejlesztett monitor QHD+ (3840 x 1600) felbontásával és az RGB skála 99 százalékát lefedő széles színtartományával a legjobb választás azoknak, akiknek a vizuális teljesítmény fontos kritérium. A csúcsmonitor kristálytiszta, magával ragadó képet ad, így — különleges kényelmi megoldásaival kiegészülve — tökéletes munkaeszközzé válik a grafikai tervezés, a hatalmas adatbázisok kezelése vagy éppen multitasking során.  

 

Kézre álló megoldások munkához és kikapcsolódáshoz is 

Ez az első olyan UltraWide monitor, amellyel USB Type-C porton keresztül lehet adatokat és tartalmakat megosztani. Sőt, e korszerű megoldás segítségével egyidejűleg okostelefonunk vagy laptopunk akkumulátorát is fel tudjuk tölteni, és mindehhez csupán egyetlen kódot kell használnunk. A monitor USB 3.0 Quick Charge funkcióval is rendelkezik, így a képernyő beállításához elég néhány gyors kattintás, az Onscreen Control és My Display Preset megoldások pedig kedvenc színbeállításaink eltárolásában segítenek.  

 

A 38UC99 nemcsak a munkát, de a kikapcsolódást is élvezetesebbé teszi. Két, 10 wattos beépített Bluetooth-képes hangszórója tónusokban gazdag zenei élményt, a 85 Hz-es tartományban pedig igazi telt basszust ad. Az egy milliszekundumos válaszidejű Motion Blur Reduction technológia kitűnően kezeli a gyors képváltások esetén előforduló elmosódásokat, így a 38UC99 monitoron a számítógépes játékok képei is élesebbek.

 

 

Gaming új fokozatban

A 34UC79G a világ első 144Hz-es 21:9-es képarányú ívelt UltraWide gamer monitora. Erőssége az elképesztően rövid válaszadási idő és a szintén egy milliszekundumos válaszidejű Motion Blur Reduction technológiának köszönhető éles kép. A monitor folyamatos, szakadásmentes képet ad, az IPS panelek pedig pontos, torzításmentes, élethű színeket közvetítenek, bármilyen szögből is nézzük a képernyőt. Fekete szín stabilizátorával és Dynamic Action Sync megoldásával a gamerek legmagasabb elvárásainak is megfelel. A stabilizátor a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet ad, így a klasszikus First-Person-Shooting játékok sötét rejtekhelyeken megbújó karakterei sem maradnak észrevétlenek, a Dynamic Action Sync technológiának köszönhetően pedig a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek és tökéletesen zavartalan az élmény. Mindezt az AMD FreeSync megoldás teszi teljessé, amely a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felel.   

   

Hogy a játék még élvezetesebb legyen, a fejlesztők egy célkeresztet is beépítettek a monitorba, amivel a gamerek még pontosabban célozhatnak, az egér-zsinór-vezető pedig mindehhez kényelmes, szabad mozgást biztosít a kéznek. A 34UC79G-es modell 21:9-es ívelt képernyőjével, magával ragadó látványvilá-gával azonban nemcsak az FPS, de az RTS és a massive-multiplayer (MMORPG) játékosok számára is felejthetetlen élményt nyújt. Az élmény elmélyítésében a látványon túl néhány praktikus dizájnmegoldás is segít: az állítható magasságú 34UC79G monitor könnyedén és stabilan illeszkedik bármilyen játékállomásba, a zsinórvezetőnek köszönhetően pedig eltűnnek a kusza drótok az asztalról.

 

„Az okostelefonoknak és tableteknek köszönhetően a fogyasztók többsége ma már sem munka, sem játék közben nincs helyhez kötve, ezért különösen fontos, hogy ha mégis képernyő elé ül, az eszköz valódi kényelmet és különleges élményt nyújtson számára” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Azért vagyunk vezető márka a 21:9-es monitorok piacán, mert mi voltunk az elsők, akik felismerték, hogy mind a munkavégzési szokások mind a számítógépes játékok rajongóinak elvárásai megváltoztak. Mi mindig ezekhez a változásokhoz alkalmazkodva fejlesztjük új termékeinket.”  

 

Az IFA 2016 kiállításon az LG standjának (Hall 18, Messe Berlin) látogatói személyesen is kipróbálhatják a vállalat legújabb UltraWide monitorjait. 

Kulcsszavak: UltraWide IFA 2016 monitor LG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09