Mentsd el a világot 3D-ben!

Magyarországon a Sense 3D szkenner legújabb verziója

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 5. 15:43

Lassan eljön az ideje, hogy 3D szelfikkel örökítsük meg a családot, sőt, hogy a karácsonyfa hátsó oldalát is feldíszítsük az emlékbe készülő 3D szkennelt modellek miatt.

A Sense kézi 3D szkenner, amely könnyű kezelhetősége és alacsony ára miatt eddig is felkapott volt profi és hobbi felhasználói körökben is, most az Intel RealSense technológiájával felturbózva tér vissza a magyar piacra és hozza mindannyiunkhoz kicsit közelebb a 3D technológiák izgalmas világát.

 

 

A 3DSystems által gyártott Sense szkennernek már az első verziója is kifejezetten népszerű volt világszerte. Az őt követő, második generációs eszközre azonban hirtelen annyi megrendelést kapott a gyártó, hogy idén a forgalmazás sok országban, köztük Magyarországon is akadozott. Most azonban hozzánk is megérkezett az új Sense 3D szkenner és talán meglepő lehet, de mindössze 150 ezer forintért bárki beszerezheti őt és elkezdheti vele digitalizálni az őt körülvevő világot. 

 

Ott tartunk tehát, hogy egy középkategóriás laptop áráért miénk lehet az, a sokaknak még mindig sci-fi hangzású technológia, amelyet kis kreativitással és minimális gyakorlással otthoni projektjeink során, a gyártásban vagy a vállalkozásunk kommunikációjában is izgalmasan fel tudunk használni. 

 

 

Most biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy ő mégis hogyan és mire tudna használni egy 3D szkennert? A Sense kézi 3D szkenner egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül egyszerűen működtethető. A rögzítéshez nincs más dolgunk, mint a számítógéphez csatlakoztatott eszközt stabilan a kezünkben tartva körbejárni a digitalizásra kiszemelt tárgyat. Ezzel a módszerrel percek alatt elkészíthetünk egy 3D nyomtatható, színes, digitális modellt. Ennek megfelelően rengeteg feladatot el lehet látni az eszközzel, amely főként iskolai, művészeti és otthoni felhasználók számára lehet hasznos, de akár vállalkozói ötletek megvalósításához is jól alkalmazható. 

 

 

Az iskolában például egy tárgy vagy ember beszkennelése, módosítása és 3D nyomtatása során a finommotoros, digitális és kreatív képességek is fejlődnek. Művészeti területen archiválhatunk vele műtárgyakat, de új alkotásokhoz, digitális szobrászkodáshoz vagy video mapping készítéséhez is alkalmazhatjuk. Vállalkozók, webshopok számára a HD felbontás lehetővé teszi online katalógusok, galériák létrehozását. Emellett a 3D szkennelt modelleket a tervezői folyamatba építve például személyre szabott ruházatot, az emberi testre tökéletesen passzoló kiegészítőket, termékeinknek pedig egyedi, pontos csomagolást hozhatunk létre. 

 

Otthoni beszerzésre sincs talán jobb alkalom, mint most, az ünnepek előtt. Legújabb high-tech eszközünket eddigi hobbijainkkal (és egy akciós 3D nyomtatóval) kombinálva vagy számunkra fontos embereket és tárgyakat digitalizálva különleges ajándékokat, lakberendezési tárgyakat hozhatunk létre.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20