Háztartási gépek egymás között

A dolgok internete (IoT, Internet of Things) megoldásokkal és Amazon együttműködéssel erősít az okos háztartási gépek piacán az LG

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 6. 15:14

Az LG Electronics (LG) az e pillanatokban is zajló berlini IFA-n olyan továbbfejlesztett okos otthon technológiákat mutat be, melyek megváltoztatják a hétköznapi életet. 

A cég új együttműködéseket kötött, hogy háztartási eszközeiből kihozza a maximumot: a legfőbb partner nem más, mint a világ legnagyobb online kereskedelmi vállalata, az Amazon. Az LG az IoT növekvő piacán most is a nyílt együttműködések, nyílt platformok és nyílt összekapcsolhatóság elveit követi.

 

 

Bevásárlás egy gombnyomással

Az Amazonnal kötött szakmai partnerség első gyümölcse egy olyan rendszer, amelyben a háztartási gépek munkáját koordináló LG SmartThinQ Hub az amerikai cég intelligens személyi asszisztens rendszerével, az Echoval kapcsolódik össze. Mostantól tehát nincs szükség mobilalkalmazásra, ha össze akarjuk hangolni az okos otthon különböző funkcióit – bátran az Echot megszemélyesítő Alexára bízhatjuk az irányítást. A SmartThinQ szenzorral felokosított mosógép arra is képes, hogy telefonon értesítsen minket, ha egy mosás véget ért, a beépített Amazon Dash szolgáltatáson keresztül pedig egyetlen gombnyomásra házhoz rendelhetjük az elfogyott mosószert.

 

Receptböngészés a hűtő ablakán  

Az IFA-n mutatkozik be az LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrény is, melyben egy Intel Compute Stick-el és egy Intel Atom processzorral ellátott számítógép dolgozik. A hűtőszekrény 29 colos LCD érintőkijelzője monitorként és átlátszó ablakként is használható, a Knock-On funkcióval ugyanis két kis koppintásra az üveg átlátszóvá válik, így az ajtó kinyitása nélkül is belenézhetünk a hűtőbe. Az InstaView Door-in-Door hűtőszekrény különféle hasznos alkalmazásokat is felvonultat: a képernyőn recepteket kereshetünk, zenét hallgathatunk, videókat nézhetünk, vagy akár online is vásárolhatunk.

 

 

A tanuló hűtőszekrény, ami mindent lát 

Az LG SIGNATURE hűtőszekrény szenzoros technológiájának köszönhetően képes megtanulni a felhasználói szokásokat (például megjegyzi, hogy milyen gyakran nyitjuk ki az ajtót), és ehhez alkalmazkodva optimalizálja működését. A hőmérsékletet mérő szenzor érzékeli, mikor kerül meleg vagy forró étel a hűtőbe, majd ennek megfelelően akár 30%-kal gyorsabban képes visszahűteni a belső teret, mint az átlagos hűtőszekrények. A benne található 2 megapixeles, széles látószögű kamera látja a hűtő belsejének teljes tartalmát, így okos telefonunkon keresztül akár bevásárlás közben is megnézhetjük, miből van otthon hiány. Ezek után egészen biztosak lehetünk benne, hogy hazaérve, a hűtő felnyitásakor nem ér minket kellemetlen meglepetés.

 

 

A fentiek mellett néhány új IoT kiegészítő is bemutatkozik az IFA-n: köztük a SmartThinQ izzó, a SmartThinQ csatlakozó és a SmartThinQ mozgásérzékelő, melyek tökéletes összhangban működnek együtt a SmartThinkQ Hubbal és szenzoraival.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy innovatív, piacvezető partnerekkel működjünk együtt, hiszen a közös újítások révén az LG okos otthon megoldásai is kényelmesebbek lesznek” — mondta Jo Seong-jon, az LG Electronics Home Appliance & Air Solutions Company elnöke. „Hiszünk abban, hogy IoT technológiánkat az együttműködésre való készség és nyitottság teszi különlegessé. Ennek révén sokkal több élményt nyújthatunk vásárlóinknak, mintha egy zárt platformot építenénk.”

 

Az IFA 2016 kiállításon az LG standjának (Hall 18, Messe Berlin) látogatói személyesen is kipróbálhatják a vállalat legújabb okosotthon megoldásait. 

 

Kulcsszavak: IoT okos otthon IFA 2016 LG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20