Street food fesztiválok: készpénzmentes fizetéssel higiénikusabb!

Ma kezdődik a 10. Dining Guide Street Food Show

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 17. 07:21

Hazánkban is egyre népszerűbbek a street food fesztiválok, az utcai étkezés azonban higiénés veszélyeket is hordozhat magában. Jó hír azonban, hogy a zenei fesztiválokhoz hasonlóan már a 10. Dining Guide Street Food Show-n sem kell az ételek elfogyasztása előtt készpénzhez nyúlni, a fizetés ugyanis csak fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. 

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a 10. Dining Guide Street Food Show-t az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét keretében. Az eseményen nincs belépő; fizetni az árusoknál a feltöltőpontoknál kiváltható Festipay fesztiválkártyával, valamint egyérintéses bankkártyával lehet.  

 

 

A street food forradalom terjedése Magyarországon is egyre látványosabb, de az ételek utcai elfogyasztása számos veszélyt is rejt magában. A bankjegyek többféle kórokozót hordozhatnak, és ha nem vigyázunk, betegséget is összeszedhetünk. Hosszú a lista, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor utcai árusnál vásárolunk. Alapvető, hogy az eladó nem nyúlhat kézzel az ételhez, és hogy a helyiségben rendelkezésre kell, hogy álljon kézmosási lehetőség. A fogyasztóknak pedig mindig érdemes megfontolni, hogy ne nyúljanak közvetlenül készpénzfizetés után élelmiszerhez, amennyiben nem áll rendelkezésre kézmosási lehetőség.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) már több alkalommal felhívta a figyelmet az utcai ételvásárlás esetleges veszélyeire, és segítette jó tanáccsal a fogyasztókat.

 

A street food fesztiválokon szerencsére ma már garantáltan nem kell készpénzhez nyúlni, hiszen a fizetés fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. Így teljesen kizárt annak a lehetősége, hogy azután kelljen ételhez nyúlni, hogy előtte készpénzt forgattunk. 

 

 

„Szervezőként fontos számunkra, hogy a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsuk a vendégeinknek. Az idei eseményen két napon át több mint 70 kiállító, 200-nál is többféle kínálatából válogathatnak a látogatók. A fizetés fesztiválkártyával történik, ami több szempontból is előnyös: biztonságos, egyszerű, gyors és nem utolsó sorban higiénikus” – mondta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. 

 

A 10. Dining Guide Street Food Show idén már a hetedik olyan gasztronómiai rendezvény, ahol a Festipay biztosítja a készpénzmentes fizetést.

 

„2016-ban több hazai és külföldi street food eseményen is jelen voltunk mint készpénzmentes fizetési szolgáltató. A vásárlók és a kereskedők számára ma már szinte természetes és megszokott a kártyás fizetés;  egy tranzakció már 1-2 másodperc alatt elvégezhető, így jelentősen csökken a kiszolgálás, illetve a sorban állás ideje” – mondta el Márki László, a Festipay vezérigazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás