Street food fesztiválok: készpénzmentes fizetéssel higiénikusabb!

Ma kezdődik a 10. Dining Guide Street Food Show

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 17. 07:21

Hazánkban is egyre népszerűbbek a street food fesztiválok, az utcai étkezés azonban higiénés veszélyeket is hordozhat magában. Jó hír azonban, hogy a zenei fesztiválokhoz hasonlóan már a 10. Dining Guide Street Food Show-n sem kell az ételek elfogyasztása előtt készpénzhez nyúlni, a fizetés ugyanis csak fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. 

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a 10. Dining Guide Street Food Show-t az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét keretében. Az eseményen nincs belépő; fizetni az árusoknál a feltöltőpontoknál kiváltható Festipay fesztiválkártyával, valamint egyérintéses bankkártyával lehet.  

 

 

A street food forradalom terjedése Magyarországon is egyre látványosabb, de az ételek utcai elfogyasztása számos veszélyt is rejt magában. A bankjegyek többféle kórokozót hordozhatnak, és ha nem vigyázunk, betegséget is összeszedhetünk. Hosszú a lista, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor utcai árusnál vásárolunk. Alapvető, hogy az eladó nem nyúlhat kézzel az ételhez, és hogy a helyiségben rendelkezésre kell, hogy álljon kézmosási lehetőség. A fogyasztóknak pedig mindig érdemes megfontolni, hogy ne nyúljanak közvetlenül készpénzfizetés után élelmiszerhez, amennyiben nem áll rendelkezésre kézmosási lehetőség.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) már több alkalommal felhívta a figyelmet az utcai ételvásárlás esetleges veszélyeire, és segítette jó tanáccsal a fogyasztókat.

 

A street food fesztiválokon szerencsére ma már garantáltan nem kell készpénzhez nyúlni, hiszen a fizetés fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. Így teljesen kizárt annak a lehetősége, hogy azután kelljen ételhez nyúlni, hogy előtte készpénzt forgattunk. 

 

 

„Szervezőként fontos számunkra, hogy a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsuk a vendégeinknek. Az idei eseményen két napon át több mint 70 kiállító, 200-nál is többféle kínálatából válogathatnak a látogatók. A fizetés fesztiválkártyával történik, ami több szempontból is előnyös: biztonságos, egyszerű, gyors és nem utolsó sorban higiénikus” – mondta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. 

 

A 10. Dining Guide Street Food Show idén már a hetedik olyan gasztronómiai rendezvény, ahol a Festipay biztosítja a készpénzmentes fizetést.

 

„2016-ban több hazai és külföldi street food eseményen is jelen voltunk mint készpénzmentes fizetési szolgáltató. A vásárlók és a kereskedők számára ma már szinte természetes és megszokott a kártyás fizetés;  egy tranzakció már 1-2 másodperc alatt elvégezhető, így jelentősen csökken a kiszolgálás, illetve a sorban állás ideje” – mondta el Márki László, a Festipay vezérigazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05