A budapest bank a sia megoldását választotta az új bankkártyamenedzsment szolgáltatásokra

A Budapest Bank teljes hitel- és betéti kártya portfóliója ezután a SIA technológiai infrastruktúráján keresztül fog működni

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 23. 09:57

A magyar piacon a kártyakibocsátásban élen járó Budapest Bank az elektronikus fizetések menedzselésére szakosodott SIA-t választotta új bankkártyamenedzsment rendszere bevezetésére és üzemeltetésére.

A most kötött hosszú távú együttműködési megállapodás keretében a Budapest Bank a teljes hitel- és betéti bankkártya portfolióját a SIA technológiai platformjára helyezi át, ennek részeként a SIA szolgáltatásait integrálja a bank jelenlegi rendszerébe.

 

A Budapest Bank a tulajdonosváltást követően teljesen új megoldást keresett a bankkártya-kibocsátás és -elfogadás, valamint a tranzakciós forgalom elszámolását biztosító számítástechnikai rendszerek kiépítésére és működtetésére. A SIA – amely több mint 65 millió fizetési bankkártyát kezel Európa 16 országában, – üzleti és számítástechnikai partnerként felel ezentúl a Budapest Bank új kártyamenedzsment szolgáltatási rendszerének bevezetéséért és működtetésért. 

 

„Egy nagyon alapos, minden részletre kiterjedő tender folyamat során választottuk ki azt a partnert és optimális megoldást, amely lehetővé teszi a Budapest Bank számára a kártyaportfoliója hatékony kezelését és ügyfelei kifogástalan kiszolgálását. Biztos vagyok benne, hogy a bank több mint félmilliós aktív bankkártya állománya és 30 milliós éves tranzakciószáma folyamatosan növekedni fog, és a SIA támogatásával élen járó bankkártyás fizetési megoldásokat tudunk majd nyújtani” – mondta Kelemen Bálint, a Budapest Bank IT vezetője. 

 

,,A Budapest Bank az egyik legfontosabb ügyfelünkké vált azzal, hogy igénybe veszi a SIA infrastruktúráját és további hozzáadott értékű szolgáltatásait. Mindkét fél nagy lehetőségként értékeli a hosszú távú szerződés aláírásával létrejött partnerséget. Ez egy fontos lépés a SIA számára, mivel ezáltal megerősítettük a pozíciónkat a nemzetközi és a magyar piacon is” – nyilatkozta Dirk Brackenier, a SIA Central Europe vezérigazgatója.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05