Az Eaton optimalizált energiaellátási megoldásokat mutat be a kisebb informatikai rendszerekhez

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 08:27

Az energiaellátási megoldásokkal foglalkozó Eaton vállalat bemutatta 9PX sorozatú szünetmentes tápegységeinek új, 2,2 és 3 kW teljesítményű változatait. Az új termékek ideális energiavédelmi megoldást nyújtanak a virtuális szerverek, hiperkonvergens megoldások, hálózati eszközök és a kisebb adattároló rendszerek számára.

Az innovatív szünetmentes tápegységek legfontosabb jellemzője az egységnyi teljesítménytényező, amely lehetővé teszi, hogy adott teljesítmény mellett a hagyományos szünetmentes tápegységeknél több berendezést tudjanak energiával ellátni. A termékek különösen magas hatásfokuknak köszönhetően is kiemelkednek a hasonló termékek mezőnyéből, így hozzájárulnak az energiaköltségek és a hűtési igények csökkentéséhez. Az új UPS-ek megvásárolhatók virtualizált környezetekhez optimalizált hálózati változatban is.

 

Az Eaton 9PX sorozatú új szünetmentes tápegységeiből választható a hagyományos, mély IT rackben hatékony helykihasználást biztosító 2U helyigényű változat, illetve a hagyományos torony formátumú informatikai eszközök védelméhez is ideális 3U-os változat is.

 

„Az új szünetmentes tápegységek a sikeres és már népszerű nagyobb teljesítményű 9PX termékeink előnyeit biztosítják a kisebb alkalmazások számára is” – mondta el Christophe Jammes, az Eaton EMEA termékmarketing-vezetője.

 

„Az egységnyi teljesítménytényező például nagyon fontos az ügyfeleink számára, mivel ez lényegében azt jelenti, hogy a szünetmentes tápegység kVA-értéke számszerűleg egyezik a kW-ban mért terhelhetőségével. Ennek eredményeképp a felhasználók több – jellemzően 11%-kal több – hasznos teljesítményt tudnak kinyerni a szünetmentes tápegységekből, így nem kell többé számolgatni, hogy mekkora teljesítményt is képes a szünetmentes tápegység biztosítani.”

 

 

Az új szünetmentes tápegység-rendszerek kettős konverziós topológiára épülnek, amely hatékony védelmet biztosít valamennyi áramellátási problémával szemben. Túlterhelések és tápegység hibák esetén pedig az automatikus bypass biztosítja a berendezések üzem közbeni javíthatóságát illetve cseréjét. 

 

Az Eaton 9PX szünetmentes tápegységek Energy Star-minősítéssel rendelkeznek, és online üzemmódban 94%-os hatékonysággal üzemelnek, így segítenek az energiaköltségek és a környezetterhelés minimálisra csökkentésében. 

 

Minden modell beépített LCD-kijelzővel rendelkezik, amelyen teljes körű állapotinformációk és működéselemzés, valamint aljzatcsoportokig lebontható energiafogyasztási adatok jeleníthetők meg. Akár két külön csoport számára is biztosítható az egyedi terhelési szegmens-vezérlés, amely lehetővé teszi a szekvenciális újraindítást, a nem létfontosságú berendezések prioritásalapú leállítását, valamint a működési hiba miatt leállt szerverek távoli újraindítását.

 

Az Eaton fejlett akkumulátorkezelő (ABM) rendszere akár 50%-kal is képes meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, amikor pedig esedékessé válik az akkumulátorcsere, a működés közben történő cserének köszönhetően a művelet a berendezések tápellátásának megszakítása nélkül végezhető el.

 

Az új 9PX tápegységek virtualizációt támogató hálózati verziói szoros integrációt kínálnak a VMware, a HyperV, a RedHat és a Citrix virtuális környezetekkel, így lehetővé teszik az automatikus vészhelyreállítási házirendek egyszerű összeállítását a teljesítményeseményekhez és a teljesítménycsökkentési funkcióhoz. Mindezeken felül a 9PX a népszerű VMWare vRealize és Microsoft MS SCOM felhővezénylő szoftverekkel is figyelhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjelentősebb befektetési eseményén vett részt a magyar startup delegáció

A Startup Campus a HEPA törökországi irodája és az Isztambuli Magyar Főkonzulátus együttműködésében háromnapos törökországi üzleti túrát szervezett állami, egyetemi és vállalati partnerek, valamint három magyar startup számára. A startupok a világ egyik legjelentősebb befektetői konferenciáján, a World Business Angel Forum-on (WBAF) pitchelhettek, a Startup Campus pedig egyetértési megállapodást írt alá a török Hackquartersszel. 

2020. február 25. 16:32

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás