Újra a BT az Év Családbarát Vállalata

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 09:45

Harmadik alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja a nagyvállalati kategóriában. A díjat Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója vette át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján. A cégvezető a díj kapcsán a családbarát intézkedések munkaerőmegtartó szerepét hangsúlyozta.

A BT dinamikusan fejlődő csapatát többségükben fiatal, a családalapítás küszöbén álló munkatársak alkotják. A dolgozók átlagéletkora 31 év, és a munkatársak több mint fele nő. A vállalat felismerte a szervezet összetételéből adódó kihívásokat, és átfogó intézkedéseivel törekszik arra, hogy minél előnyösebb lehetőségeket kínáljanak a munkatársak és azok családtagjainak egyaránt. A vezetői szemlélet és nyitottság eredményeként, valamint a BT globális tapasztalatainak és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően már a kezdetektől lehetővé vált számos jól bevált munkavállaló- és családbarát intézkedés bevezetése  – úgy mint fizetett magán egészségbiztosítás orvosi ellátásra és megelőzésre, mely rendkívül kedvező feltételekkel  a családtagokra is kiterjeszthető, köztük a terhesgondozással. A kismama program, mely segíti a szülési szabadság utáni visszatérést a vállalat kötelékébe, társulva a családi napközis férőhelyek biztosításával, vagy a cafeteria juttatásokkal, melyek között a bölcsődei és óvodai költségek térítése is szerepelni fog a jövő év elejétől. Fontos még kiemelni, hogy a kollégák számára szintén elérhető a rugalmas- vagy részmunkaidő, valamint a távmunka lehetősége. 

 

 

A családbarát intézkedések fenntartása és bevezetése szerves részét képezik a vállalat stratégiájának, melyet díjak sora is kíséri. A BT 2012 és 2014 után, immáron harmadik alkalommal 2016-ban is elnyerte az Év Családbarát Vállalata díjat nagyvállalati kategóriában. Az eseményen Szabó Zoltán a BT magyarországi szolgáltató központjának ügyvezető igazgatója vette át a cég díját, aki elmondta: „Kollégáink nagy része, a korukból adódóan, még a családalapítás előtt áll vagy éppen az elején jár. Ezért kulcsfontosságúnak tartjuk a családbarát intézkedéseket és a hosszútávon történő fenntartásukat, mivel ez fontos érték és megtartó erő a munkatársaink számára. Legyen a szó magán-egészégbiztosításról, a fenntartott családi napközis férőhelyekről, vagy széles körű cafeteria elemekről, mind-mind azért születtek, hogy támogassuk kollégainkat az egészséges munka-család egyensúly kialakításában és fenntartásában”.

 

A BT 1999-ben a gyorsan növekvő kelet-közép-európai piacon elsőként nyitotta meg budapesti irodáját. 2007-ben jelenlétét tovább erősítve Magyarországon hozta létre Európai Szolgáltató Központját (BT ROC Kft.), mely ma már két telephelyen, Budapesten és Debrecenben, összesen több mint 2000 főt foglalkoztat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05