Mit rejtenek a bevásárlási szokások adatai?

Lezárult a Nextent adatelemző versenye

forrás: Prím Online, 2016. november 19. 10:16

November 15-én lezárult a Nextent Informatika Zrt. és a Budapest Data Projects Meetup közösség által közösen szervezett CETLI adatelemző verseny. A verseny a http://datapallet.io oldalon került lebonyolításra, a Nextent adatdonorként és támogatóként vett részt a lebonyolításban. A két hónapig tartó verseny során a 20 regisztrált csapattól összesen több mint 400 feladatmegoldás érkezett.

Az adatelemző versenyzők két kategóriában mérhették össze tudásukat. A ’’Task 1’’ egy predikciós feladat volt, ahol a bevásárlólistákról véletlenszerűen eltávolított elemeket kellett kitalálniuk a versenyzőknek, a korábbi bevásárlási szokások alapján. A megoldások egy mérőszám alapján lettek sorbarendezve, tehát az nyert, aki a legjobban meg tudta közelíteni a valóságot, egy objektív mérőszám alapján.

 

A ’’Task 2’’ lehetőséget biztosított egy kötetlen kutatási téma bemutatására. Jobbnál jobb megoldások születtek, így a szakmai zsűrinek komoly fejtörést okozott a nyertesek kiválasztása. "Magas színvonalú pályaműveket kaptunk, ami visszaigazolta számunkra, hogy mennyi lehetőség rejlik a bevásárlási szokásokhoz kapcsolódó adatok elemzésében. Hatalmas kreativitásról és üzleties gondolkodásról tettek tanúbizonyságot a versenyzők."- mondta Szendi-Varga János, a Nextent innovációs vezetője.

 

"Fantasztikus volt látni, hogy mennyi résztvevő jelentkezett a meghirdetett adatelemző versenyre. Egy ilyen versenyen való részvétel a szakmai kihívások mellett komoly közösségformáló erővel is bír, és kiválóan alkalmas a kapcsolatépítésre." - nyilatkozta Adorján Gábor, a Nextent BI üzletágvezetője.

 

A nyerteseket a szervezők a helyszínen értékes nyereményekkel jutalmazzák és az eseményen hallhatóak lesznek a nyertesek adatelemzési megoldásai is.

 

A kihívás eredményei a két kategóriában:

Task 1 nyertesei:

  1. Merula: Serény András
  2. Brewster Analytics: Fülöp Gergő és Varga Szabolcs
  3. Dinnyésbácsi: Harangozó Péter

 

Task 2 nyertesei:

  1. Degrees of Freedom: Ilyés Virág, Molnár Péter, Boza István, Szabó Tibor
  2. Vilisics Magdolna
  3. Hasza Aletta

 

A verseny díjkiosztójára és a győztes prezentációk bemutatására 2016. december 1-jén 18:00 órakor kerül sor a Mosaik-ban (1136 Budapest, Pannónia utca 32.), melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

A díjkiosztón való részvétel ingyenes, de a helyek limitált száma miatt regisztrációhoz kötött. A díjkiosztóval kapcsolatos további információ az alábbi linken található!

https://www.meetup.com/Budapest-Data-Projects-Meetup/events/235481867/ 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt az egészséges egyetemi és főiskolai e-sportért

A hétvégén zárult 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon jelentette be a MEFS és a HUNESZ a felsőoktatás jövőbeni elektronikus sportéletét meghatározó kooperációt. 

2022. január 17. 11:18

Virtuális látogatás az ABB Distribution Solutions brnói gyárában

A virtuális gyárlátogatás betekintést enged a világ legnagyobb, IEC szabvány szerinti középfeszültségű mérőváltóit és szenzorait előállító gyárába, és azokba a gyártócsarnokokba, ahol a középfeszültségű lég- és gázszigetelt, valamint kisfeszültségű kapcsolóberendezések készülnek. 

2022. január 17. 09:59

Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

2022. január 16. 16:49

Oscar-jelölt mesterek is dolgoztak az új grandiózus szabadulószobán

2022 január 30-án nyit Budapest legújabb és eddigi legnagyobb beruházással készült szabadulószobája a VII. kerületben. Az Azték sírkamra kialakításán több mint száz külföldi és magyar szakember dolgozott egy éven át. A játékosoknak igazi azték és maja indiánok adják a segítséget eredeti nyelven, az azték és maja őshazában felvéve. A felvételeket ősi maja áldozó barlangban, maja templomokban, áldozati helyszíneken, dzsungelben és romvárosokban rögzítették. Minden érzékszervre ható fordulatos, agytornáztató kalandra számíthatnak a játékosok.

2022. január 16. 14:54

Februárban érkezik a megújult IT biztonsági szabvány

Az automatizálást még inkább támogató, üzleti-informatikai szoftverek fejlesztése és az eddigi elavult rendszerek korszerűsítése időről időre biztonsági kihívások elé állítják a technikai szakembereket, vezetőket és felhasználókat. Ezen technológiai megoldások alkalmazásából eredő újszerű biztonsági kockázatok csökkentése modern eszközöket igényel, melyek időszerűvé teszik az ISO 27000-es szabványcsalád korszerűsítését is.

2022. január 16. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32