Adventi Mesenaptár: karácsonyig minden napra egy mese

forrás: Prím Online, 2016. december 6. 11:54

Igazi karácsonyi csodaként tölthető le a teljesen magyar fejlesztésű, többnyelvű meseapplikáció Android és iOS platformra. Az alkalmazás advent idejére kínál minden nap egy-egy tanulságos történetet a gyermekeknek.

A 2-6 éves korosztály számára készült, családi-baráti összefogás révén megvalósult adventi projekt ötletgazdája Sebestyén Diána (Dina), aki legkisebb lányát kívánta meglepni, így vált szerzőjévé az adventi hangulatú meséknek. Dina érdekes életútjának egy újabb izgalmas állomása ez a könyv és a hozzá tartozó applikáció. A gyerekek komoly segítségével elkészültek a mesék, a grafikák, a digitális kidolgozás és az animációk is. 

 

A mobilapplikációk révén a gyermekek minden nap kinyithatnak egy-egy virtuális ablakocskát, és a mesék szinte megelevenednek előttük a mozgó animációk révén. A különféle történeteket tehát gyönyörű illusztrációk és animációk teszik teljessé, hogy a gyermekek jobban bele tudják élni magukat a történetekbe.

 

Az Adventi Mesenaptár tehát nem csupán könyv formájában, hanem virtuálisan, animációkkal fűszerezve is elérhető Android és iOS platformra egyaránt. Összesen 25 mese várja a gyerekeket, egészen szentestéig. Most sem késő azonban elkezdeni a napi meseolvasást, hiszen a végén több mese is gyeremekek ajándéka lehet.

 

A szerzők elmondása szerint a tanulságos állatmeséket 2-7 éves gyermekeknek ajánlják és szüleiknek, akik advent minden napjára az édességek mellett vagy helyett egy csodálatos mesét ajándékozhatnak gyermeküknek. 

 

Az első öt mese mindkét változat esetén ingyenes, a többihez azonban meg kell vásárolni az alkalmazást. Jó hír viszont, hogy nem kell azonnal elköteleződni, a gyermekek lelkesedése eldönti majd, érdemes-e megvásárolni az appot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46