Közel 400 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Miskolcon a Vodafone és a Nemzeti Színház közös Mikulása

forrás: Prím Online, 2016. december 7. 15:12

A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Miskolci Nemzeti Színház december 6-án különleges zenés, táncos karácsonyi műsorral és egy-egy ajándékcsomaggal lepett meg közel 400 hátrányos helyzetű miskolci és Miskolc környéki kisgyermeket. 

„Hatalmas élményt jelentett a gyermekeknek az ünnepség.” – mondta Kovácsné dr. Nagy Emese, a Vodafone Digitális Iskola Program bázisintézményeként működő hejőkeresztúri iskola igazgatónője. „Iskolánkba nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak, akiknek sajnos ritkán adatik meg, hogy színházba mehessenek vagy ajándékot kaphassanak, így ez egy igazán különleges nap volt a számukra.” – tette hozzá az igazgatónő, akinek iskolája a múlt héten nyerte el a rangos PrimaPrimissima díjat.

 

Az ünnepségen a Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc város nagycsaládjainak gyermekei is részt vettek. A ’Mikulás ajándéka’ című zenés, táncos karácsonyi előadást Jancsó Dóra színművésznő rendezte. 

 

 

„Immár hagyománnyá vált, hogy decemberben meglepjük a borsod megyei hátrányos helyzetű gyermekeket egy közös szervezésű előadással, amelyre mind a színház, mind a Vodafone önkéntesei hónapokig készülnek. A Vodafone második otthonának tekinti Miskolcot, ahol Regionális Ügyfélszolgálati Központunk működik, ezért minden lehetséges eszközzel igyekszünk elősegíteni a város gazdasági és kulturális életének fejlődését.”– mondta Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója. „A színház támogatásával és a pályakezdő fiatal művészeket segítő ösztöndíj létrehozásával igyekszünk hozzájárulni a miskolci színjátszás és balett hosszútávú sikeréhez.

 

„A Vodafone-nal való együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek során már több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette a színház különféle előadásait.” - mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. „Nagy öröm számunkra, hogy az ide érkezett gyerekek a Mikulás mellett a színház varázsát is átélhették a Jancsó Dóra rendezte meglepetésműsor segítségével - tette hozzá az igazgató.

 

 

A Vodafone Magyarország évente 5 millió forintos támogatást nyújt a Miskolci Nemzeti Színháznak, hogy a fiatal színészek és balett táncosok számára megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket és hozzájáruljon pályán tartásukhoz. A vállalat miskolci munkatársai évek óta támogatják önkéntes munkájukkal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont is. 

 

A vállalat tavaly indította útjára a Vodafone Digitális Iskola Programot, amelynek célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte, valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, illetve 6500 érintett gyermek és közel 700 internetbiztonsági oktatását.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás