A Cellum mobilon kínálja az azonnali fizetési rendszert

Az MNB bejelentése nyomán a Cellum integrálni kívánja a banki fizetéseket

forrás: Prím Online, 2016. december 22. 07:16

A Cellum üdvözli a Magyar Nemzeti Bank terveit az azonnali fizetési rendszer bevezetésére, ami még gyorsabb és kényelmesebb tranzakciókat tesz majd lehetővé országszerte. 

A vállalat várakozásai szerint az új, egységes rendszernek köszönhetően még vonzóbbak lesznek  a már jelenleg is létező mobilfizetési megoldások.

 

A Cellum technológiáját használva már most lehetséges azonnali és biztonságos tranzakciókat végezni, de ezekhez jelenleg csak bankkártyákat lehet használni fedezetként. Az új rendszer azonban teljesen új távlatokat nyithat meg. A Magyar Nemzeti Bank által ismertetett tervek szerint a bevezetendő rendszer az Európai Unió fizetési szolgáltatásokra vonatkozó irányelvére (PSD2), valamint a SEPA-övezeten belüli azonnali fizetések szabványára (SCT) épít. A Cellum már ma megfelel a PSD2 biztonsági követelményeinek, tranzakciós szolgáltatásait Magyarország legbiztonságosabb adatközpontjából nyújtja, többfaktoros autentikáció és szabadalmaztatott titkosítási eljárása segítségével pedig továbbra is nulla százalékos visszaélési rátával büszkélkedhet.

 

 

A Cellum gyors, kényelmes és biztonságos mobilfizetési megoldásaival egy évtizede abszolút piacvezető Magyarországon. A cég fejlesztette ki az ország első mobilparkolási és autópályamatrica-vásárlási megoldását 2006-ban, és első mobiltárcáját 2011-ben vezette be MasterCard Mobile néven. A cég rendszere több mint ezer kereskedőt szolgál ki, számos fizető eszközt – például bankkártyát, bankszámlát, hűségpontokat és egyéb elektronikus egyenlegeket – képes kezelni, és támogatja a MasterCard MasterPass nevű globális fizetési hálózatát. A Cellum technológiájával a felhasználók nemcsak telefonszám vagy email-cím alapján küldhetnek egymásnak pénzt, hanem akár Facebookon, WhatsAppon vagy más közösségi hálókon keresztül is, egyetlen gombnyomás kényelmével és gyorsaságával. A cég reményei szerint az új azonnali fizetési rendszer az ilyen innovatív fizetési szolgáltatásokat több millió új felhasználó számára teszi majd elérhetővé.

 

„A hang, adat és multimédia után néhány éven belül a bankolás is a mobilra költözik Európában. Bankfiókok és sorbanállás nélkül, minden eddiginél egyszerűbben és olcsóbban fizethetünk. 24 jegyű bankszámlaszám helyett a mobil telefonkönyvből választhatjuk ki a pénz címzettjét, aki – hasonlóan egy üzenet sebességéhez – lényegében a gombnyomás pillanatában hozzájut a pénzéhez. Ázsiában csendes digitális forradalom zajlik, Európa most felveszi a kesztyűt.” – mondta Kóka János, a Cellum vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu a COVID-19 világjárvány alatt kiemelten támogatja SELECT partnereit

A Fujitsu bemutatta a SELECT viszonteladó partnereknek a COVID-19 világjárvány idején kínált célzott ösztönzőket és továbbfejlesztett támogatási konstrukciókat. Az intézkedések között a viszonteladóktól vásárló végfelhasználó ügyfeleknek nyújtott cashflow-megoldások és a SELECT partnerek számára elérhető vonzó kedvezmények szerepelnek.

2020. június 1. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás