Új Samsung Creative Lab projektek mutatkoznak be a CES-en

Fókuszban a gyermekek és a bőrápolás

forrás: Prím Online, 2016. december 29. 09:41

A tavalyi kiállítás sikerén felbuzdulva a Samsung Electronics idén további három Creative Lab (C-Lab) projektet mutat be az Eureka Parkban megrendezett 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES).

A 2012 decemberében elindított C-Lab startup üzleti program feladata a kreatív vállalati kultúra ösztönzése és a Samsung munkavállalóitól származó innovatív ötletek felkarolása. A program az üzleti élet valamennyi területéről származó ötletek fejlesztését támogatja.

 

A 2017-es CES-en a következő projektek mutatkoznak be: a Tag+ elektronikai eszköz, mely a gyermekek játékait egészíti ki további funkcionalitással; az S-Skin, egy otthoni bőrápolásra és a bőr analizálására alkalmas eszköz; a hordozható Lumini, mely a bőr belső rétegeinek elemzésével azonosítja a bőrproblémákat, illetve segít megelőzni azokat.

 

Tag+

A Tag+ egy gombokkal ellátott, gyermekek számára is könnyedén használható eszköz. A digitális kiegészítő Bluetooth-on keresztül összekapcsolja a játékokat egy okostelefonos alkalmazással, intuitív felhasználási lehetőségeket teremtve ezzel. Attól függően, hogy a gyermek kattint, hosszan lenyomva tarja az intelligens címkét, rázza az eszközt vagy ráüt, a kísérő alkalmazás újabb és újabb szórakozási lehetőségeket kínál a kicsik számára. A Tag+ eszközzel a gyermekek érdeklődését számos élmény tartja fent.

 

 

S-Skin

Az S-Skin bőrápolási termék segítségével megtakarítható a professzionális dermatológiai kezelésekhez szükséges idő és pénz. Tartozéka egy mikrotűs tapasz és egy hordozható eszköz, ez utóbbi analizálja és ápolja a bőrt. A mikrotűs tapasz mélyen a bőrbe hatol, hogy a hatásos összetevőket a célterületre juttassa és elősegítse felszívódásukat. A hordozható tartozék pedig méri a hidratáltságot, a bőr kipirosodását és melanintartalmát, és ennek alapján testreszabott bőrápolást végez LED fény segítségével. Az eszközhöz tartozik egy alkalmazás is, amely folyamatosan menti a bőr állapotát, így nyomon követhetőek a bőr változásai.

 

 

Lumini

A Lumini hordozható segédeszköz még megjelenésük előtt felfedezi a bőrproblémákat. A Lumini felvételt készít az arcról, ezt követően saját algoritmusa segítségével elemzést végez, majd az információt továbbítja egy okostelefonos alkalmazásnak. Az eszköz olyan bőrfelszín alatti problémákat azonosít, mint a pattanások, szeplők, kitágult pórusok, ráncok, pirosság és faggyúkiválasztás. A Lumini az elemzés alapján kozmetikai termékeket ajánl, és bőrgyógyásszal vagy bőrápolási szakemberrel való konzultációra is lehetőséget kínál.

 

 

A Samsung már az idén bemutatta a különböző területekről származó C-Lab projektjeit a nagyobb kiállításokon. A közönség reakciója alapján felméri a munkavállalók ötleteinek üzleti értékét, ami segíti a projekt továbbfejlesztését. 

 

A 2017-es CES-en további öt, már megvalósított C-Lab projekt is megjelenik: 

  • a MANGOSLAB, egy kompakt nyomtató, amely az okoseszközökre rögzített feljegyzéseket Post-it papírra nyomtatja; 
  • a Jameasy, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hangszerhez csatlakoztatott szenzoros modul segítségével gyakoroljon akusztikus hangszerén; 
  • a MOPIC, egy olyan okostelefon előlap, amely lehetővé teszi a 3D-s tartalmak szemüveg nélküli megtekintését; 
  • az Analogue Plus, amely a kezet szabaddá tévő eszköz fejen hordható kiegészítőkhöz;
  • a WELT, amely egészségügyi célokra használható divatos öv. 

 

Ezen projektek célja, hogy új, globális üzleti lehetőségeket találjanak a 2017-es CES-en.

 

Eközben számos, korábban már sikeresen elindított C-Lab projekt kivívta a világpiac elismerését. A MANGOSLAB okosnyomtatója, a Nemonic és a Salted Venture IOFIT okoscipői elnyerték a 2017. évi CES legjobb innovációjának járó díját a Computer Accessories (Számítógépes kiegészítők) és a Wearable Technologies (Viselhető technológiák) kategóriában. Emellett a WELT a Samsung C&T divatrészlegével együttműködésben okosövet dobott piacra, sőt több olyan projekt is fut, amelyek hivatalos bemutatójára 2017 első felében kerül sor.

 

„Számos területen születnek innovatív technológián alapuló ötletek a divattól kezdve a gyermekeknek szánt kiegészítőkön át egészen a szépségápolás világáig. A jövőben is ebből a széles körből kívánunk meríteni, amikor újabb megvalósítható ötletek után kutatunk” – nyilatkozta Jaiil Lee, a Samsung Electronics Kreatív és Innovációs Központjának alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xerox nyomtatói már értik az emberi beszédet

A tavaly bevezetett, a dokumentumkezelési folyamatokat alapjaiban megváltoztató 29 új Xerox ConnectKey kompatibilis nyomtató, illetve multifunkciós berendezés számos olyan funkcióval ruházható fel, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik az irodai feladatok megoldását. Ezek egyik első hírnöke a hangfelismerő technológia, amelynek köszönhetően már hozzá sem kell érni a készülékek kezelőfelületeihez, elég csak szóban utasítani azokat a munka elvégzésére.

2018. január 18. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com