Mindent a szemnek és a fülnek!

A Dell CES-en bemutatott újdonságai lenyűgöző látvánnyal és hangzással ejtik rabul az érzékeket

forrás: Prím Online, 2017. január 9. 08:47

Az évente megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell ebben az évben is számos világelső innovációt mutatott be. 

A Dell teljes számítógép-kínálata Windows 10 operációs rendszerrel és új, 7. generációs Intel Core processzorokkal rendelkezik a maximális hatékonyság és kreativitás érdekében, valamint tökéletesen valósághű látványt nyújt. 

 

Dell Canvas – munka a gondolat sebességével

A Dell 2014-ben megjelenő okosasztal-koncepciójának továbbfejlesztett változata, a Dell Canvas új kategóriát képvisel az intelligens munkaállomások között, segíti a tartalomfejlesztők és a tervezők kreatív munkáját. A 27 hüvelykes QHD intelligens munkaállomás bármilyen szögben felállítva vagy vízszintesen egy asztalra helyezve is használható, olyan természetesen, mintha tollal írnánk egy papírra. Az érintés, a digitális tollak és totemek használatával a Dell Canvas a digitális munkafolyamat részévé teszi a rajzolást, és támogatja a közös munkát. A Microsofttal közösen fejlesztett és gyakorlatilag bármilyen Windows 10 rendszerű eszközzel kompatibilis Dell Canvas zökkenőmentesen használható az Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks, Microsoft és további partnerek szoftvermegoldásaival együtt, így mindenki szabadon kiélheti kreativitását.

 

 

A legjobb is lehet még jobb – átalakítható XPS 13 és még hatékonyabb XPS 15 

A Dell új taggal bővíti a közkedvelt XPS termékcsaládot: az XPS 13 2-in-1 a világ legkisebb 13 hüvelykes kétfunkciós modellje. A 360 fokban forgatható zsanérnak és a Continuumnak köszönhetően több módban is dolgozhatunk vele, az akkumulátor üzemideje pedig akár a 15 órát is elérheti. A látvány lélegzetelállítóan tiszta a ragyogó QHD+ (5,7 millió képpontos) InfinityEdge érintőképernyőn – amely szintén világújdonság egy kétfunkciós készülékben. A ventilátor nélküli kialakításnak köszönhetően a modell csendes, az SSD-meghajtó gyorsan, másodpercek alatt elindítja a rendszert. Az üzleti ügyfelek számára az XPS 13 2-in-1 konfigurálható 7. generációs Intel Core vPro processzorokkal, Dell BIOS-szal és felügyeleti szoftverrel, Dell globális ProSupport szolgáltatással. 

 

A Dell emellett az XPS 15 modelljét, a világ legkisebb 15,6 hüvelykes laptopját 7. generációs Intel Core processzorokkal, NVIDIA Pascal architektúrával, GeForce GTX 1050 grafikus vezérlővel és ujjlenyomat-olvasóval látta el, így a felhasználók jelszó nélkül, csupán az ujjuk elhúzásával bejelentkezhetnek a Windows Hello segítségével. 

 

 

XPS és Precision AIO modellek – a legjobb hangminőség

A jelenleg kapható All-in-One (AIO) számítógépek kialakításánál a hangzás gyakran másodlagos szempont. A Grammy-díjas producer és a Waves Audio kreatív fejlesztési igazgatója, Jack Joseph Puig közreműködésével megalkotott új XPS 27 AIO és üzleti megfelelője, a Precision, viszont olyan minőséget nyújt, amely külső hangszóró nélkül korábban elképzelhetetlen lett volna. A teljes frekvenciatartományú, megbízható minőségű beépített hangzást 10 darab, csatornánként 50 W teljesítménnyel működő hangszóró biztosítja. A kiváló vizuális élményről pedig a gyönyörű, 4K Ultra HD (3840 x 2160), szegélyig kifutó érintőképernyő gondoskodik, amely 100 százalékban lefedi az Adobe RGB színskálát. A Precision AIO szélesebb teljesítményskálát biztosít az Intel Xeon processzoroknak köszönhetően, emellett VR-kompatibilis AMD Radeon Pro grafikus vezérlővel és szoftverszállítói tanúsítványokkal rendelkezik az olyan jelentős programokhoz, mint például az AVID és a SolidWorks, valamint a vezető biztonsági és felügyeleti szoftverek.

 

 

A Dell első VR-kompatibilis mobil munkaállomása

A virtuális valóság területén a Dell rendelkezik a legtöbb olyan, piaci forgalomban lévő számítógéppel (XPS, Alienware, Precision), amelyek támogatják az Oculus és a HTC headseteket. A Dell Precision 7720 mobil munkaállomás a Dell első olyan VR-kompatibilis mobil munkaállomása, amelyet kifejezetten VR-tartalmak létrehozására fejlesztettek ki. A legújabb 7. generációs Intel Core és Intel Xeon processzoroknak, valamint az NVIDIA Pascal Quadro professzionális grafikus vezérlőknek köszönhetően ez a Dell legnagyobb teljesítményű mobil munkaállomása, amellyel a fejlesztők bárhol szabadon alkothatnak.

 

 

Az 5K már a múlté… az UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitorral

A Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitor a világ első 32 hüvelykes, szinte keret nélküli 8K felbontású kijelzője. Több mint 1 milliárd színt képes megjeleníteni, 33,2 millió képpontos felbontású, 100 százalékban lefedi az Adobe RGB és sRGB színskálát, és rendkívül magas, 280 ppi képpontsűrűséggel rendelkezik – ez négyszer nagyobb az Ultra HD 4K felbontásánál, és 16-szor jobb minőségű, mint a Full HD. A kivételesen magas felbontású, Dell PremierColor technológiára jellemző tisztaságú monitoroknak fontos szerepük van az olyan iparágakban, ahol a képek megfelelő mértékű nagyítása kiemelkedően fontos: például a fotó- és videoszerkesztés, az orvosi és diagnosztikai kutatás, illetve az olaj- és gázkitermelés esetében. 

 

 

A Dell emellett számos új monitort jelentett be, amelyek az új HDR funkciónak köszönhetően még jobb vizuális élményt nyújtanak. A szélesebb színskálán megjelenő képek kiemelkedően élénkek és tiszták, a textúrák láthatóan életszerűek, a nagyobb kontraszt pedig lehetővé teszi a természetes színárnyalatok megjelenítését. A HDR funkcióval rendelkező új monitorok között megtalálható a modern kialakítású Dell 27 ultravékony monitor, amely a kategóriájában legvékonyabb profillal, InfinityEdge kijelzővel, Quad HD technológiával és C típusú USB-csatlakozóval rendelkezik, valamint a Dell 24 és 27 InfinityEdge monitorok, amelyeket két 6 W-os, a díjnyertes Waves Maxx Audio által szakszerűen beállított külső hangszóróval is elláttak.

 

 

Megújul a Dell fogyasztói és üzleti eszközeinek palettája

A Dell minden XPS, Inspiron és Alienware fogyasztói eszközét, továbbá OptiPlex, Latitude és Precision üzleti termékét 7. generációs Intel Core processzorokkal, Thunderbolt 3 technológiás USB-C csatlakozóval, valamint professzionális NVIDIA és AMD grafikai vezérlőkkel szereli fel. Emellett a Dell monitorok teljes családja megújul, továbbra is világvezető szerepet biztosítva a vállalatnak a kijelzők piacán.

 

Az üzleti eszközök 7. generációs Intel Core vPro és Xeon processzorokat kaptak, és megjelentek közöttük az ultravékony kialakítású laptopok és kétfunkciós modellek is. A Dell tovább növeli előnyét a munkaállomások területén, amelyek közül a Precision 5520, a világ legkönnyebb 15 hüvelykes mobil munkaállomása a kreatív szakemberek kedvence lett. Emellett a Latitude 7000-es sorozatú Ultrabooks laptoppal és a díjnyertes, 12 hüvelykes Latitude 5000-es sorozatú kétfunkciós készülékkel bővült a Dell termékkínálata. A szétválasztható kétfunkciós készülék tömege kevesebb mint 1 kg, számos csatlakoztatási lehetőséget biztosít, valamint egyedülálló, akár 150 fokban megdönthető automatikus állvánnyal rendelkezik, így a betekintési szög tetszőlegesen beállítható.

 

A karcsú kialakítású OptiPlex 5250 AIO, a megújult OptiPlex Small és Micro Form Factor asztali számítógépek azt a teljesítményt és hatékonyságot nyújtják, amit az asztali gépektől megszoktunk, a kompakt házak pedig az innovatív AIO-állványok segítségével felszerelhetők a megfelelő kijelző mögé – vagy akár az asztal alá is, ha még több helyre van szükség az asztalon. Az asztali számítógéppel és laptoppal egyaránt használható új monitorok családjába tartozik a videokonferenciákhoz ajánlott Dell 24 monitor (beépített két megapixeles, letakarható Full HD IR kamerával, zajszűrős mikrofonnal és 5 W-os hangszórókkal), valamint az érintőképernyővel ellátott Dell 24 monitor. Ide kattintva a monitorok teljes családjával megismerkedhet.

 

A Consumer Electronics Association CES 2017 Innovation Award díjjal jutalmazza a Dell fejlesztéseit: 

  • Dell Canvas 27 (a jobb világot szolgáló technológia kategória)
  • Dell XPS 13 2-in-1 (számítógépes hardver és alkatrészek kategória)
  • Dell XPS 27 AIO (számítógépes hardver és alkatrészek kategória)
  • Dell Latitude 5285 2-in-1 (számítógépes hardver és alkatrészek kategória)
  • Dell 27 ultravékony monitor, S2718D (számítógépes perifériaeszközök kategória)
  • Dell Alienware 17 Tobii szemkövető technológiával (játék kategória)
  • Dell Premier vezeték nélküli billentyűzet és egér, KM717 (számítógépes kiegészítők kategória)

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05