IDC: e-mail-biztonságban a Trend Micro az élen

forrás: Prím Online, 2017. január 11. 08:55

Az e-mail jelenleg az egyik legnépszerűbb kommunikációs forma: naponta mintegy 215 milliárd e-mailt küldünk világszerte. 

Ez azonban kiváló támadási felületet is jelent, ezért a Trend Micro kiemelt figyelmet fordít arra, hogy biztonságos levelezést tehessen lehetővé ügyfelei számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az IDC a 2016 decemberében kiadott, MarketScape: Worldwide Email Security 2016 Vendor Assessment című tanulmányában a Vezetők kategóriájába sorolta a vállalatot. 

 

A jelentés szerint a vezető szerep többek között annak köszönhető, hogy a vállalat biztonsági csomagjában kiemelt szerepet kapnak a biztonságos levelezést szolgáló megoldások. A csomag többek között végpontvédelmi, webes biztonsági, titkosítási, illetve mobilbiztonsági eszközöket is tartalmaz, és hamarosan újabb hálózati biztonsági termékekkel egészül ki. Szintén fontos szerepet játszott az IDC értékelésében, hogy a Trend Micro nagy hangsúlyt fektet a legújabb e-mail-biztonsági fejlesztésekre, például a specializált fenyegetés-elemzési és -védelmi (STAP) szolgáltatásokra, valamint a sandbox technológiákra és a célzott adatlopás elleni protokollokra.

 

 

„Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy folyamatosan az élvonalban legyünk a támadási trendek felismerésében, és megvédjük ügyfeleinket az egyre fejlettebb biztonsági fenyegetésektől. Célunk, hogy olyan felhasználóbarát e-mail-biztonsági termékeket fejlesszünk, amelyek piacvezető funkciók széles palettájával rendelkeznek, ügyfeleink igényeihez illeszkedve különféle környezetekben működnek, és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják a rosszindulatú e-mailek és fenyegetések ellen” – nyilatkozta Kevin Simzer, a Trend Micro értékesítésért, marketingért és üzletfejlesztésért felelős elnökhelyettese.

 

A IDC MarketScape jelentés szerint a „Trend Micro egyik komoly erőssége, hogy nagy figyelmet fordít az ügyfelek visszajelzéseire, és az aktuális trendeken alapuló termékeit a valós vállalati igényekhez igazítja”. A jelentés emellett kitér arra is, hogy a Trend Micro „értékesítési partnerei, értékesítési struktúrája, és saját vagy a partnerek termékeit is tartalmazó csomagkínálata révén a termékek könnyedén megvásárolhatók bármely további termékkel és szolgáltatással együtt.” 

 

A Trend Micro az egyik legnagyobb növekedést mutató fenyegetés, a zsarolóvírusokat tartalmazó e-mailek ellen is felveszi a harcot. A vállalat elkötelezettségét jelzi az is, hogy aktív részese a No More Ransom kezdeményezésnek. Az áldozatok segítését, valamint a támadások visszaszorítását célzó nemzetközi összefogásban számos bűnüldöző szervezet – köztük az Europol –, illetve több IT-biztonsági vállalat is részt vállal.

 

Az IDC MarketScape besorolásaival kapcsolatos további információkért látogasson el következő weboldalra: https://resources.trendmicro.com/IDC-MarketScape-Email-Security-Leader.html.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális adatok, internetre csatlakoztatott eszközök az egészségügyben lehetnek a jövő legnagyobb kibercélpontjai?

A Kaspersky Lab éves kiberbiztonsági rendezvényén, a Cyber Security Weekend-en, többek között az egészségügyet érintő változásokról is tartott előadást, amelynek egyik fő kérdése az internetre csatlakoztatott orvosi eszközök informatikai védelme, valamint a betegek személyes adatainak kezelése.

2017. november 17. 13:50

Eladó az online lelkünk?

Ki birtokolja a Facebook-, Google-, Instagram- és Twitter-profiljainkat és a hozzájuk tartozó személyazonosságunkat: a szolgáltató vagy mi? Kinek a feladata ezek védelme? Hogyan lehet megvédeni a fiókokat és a bennük tárolt adatokat? Ezeket az egyre inkább égető kérdéseket járják körül a NetIQ szakértői.

2017. november 17. 08:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34
cloudappsportal.com