A Fujitsu biztonsági megoldásait alkalmazza a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója

forrás: Prím Online, 2017. január 23. 12:57

A Fujitsu Finnország szerződést írt alá biztonsági megoldások szállításáról a világ egyik legnagyobb integrált alumíniumgyártó vállalatával, a Norsk Hydro ASA-val. 

A szerződés értemében a Fujitsu 7/24 órában reagál ügyfele biztonsági incidenseire, biztonságos felhasználóhitelesítéssel segít mérsékelni a működési kockázatokat, teljesíteni az egyre szigorúbb megfelelési és hatósági követelményeket, valamint védeni a Hydro kényes adatait és szellemi tulajdonát az erősödő online fenyegetésekkel szemben. Az új hat éves szerződés jelentősen kibővíti a partnerek korábbi IT-szolgáltatási megállapodását, amelynek keretében a Fujitsu 2010 óta nyújt globális IT-infrastruktúra szolgáltatásokat a Hydro számára 40 országban. 

 

A biztonság központi szerepet játszik a vállalat digitalizációs stratégiájában. A Hydro adatait és infrastruktúráját érintő kockázatok minimumra szorítása érdekében a Fujitsu biztonsági incidensekre reagáló csapata (Computer Security Incident Response Team, CSIRT) globális rendszerfigyelési és reagálási szolgáltatásokkal, 7x24 órában azonosítja és hárítja el a biztonsági incidenseket. A Fujitsu által nyújtott szolgáltatások között szerepel majd biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM), sérülékenységi vizsgálat, intelligens fenyegetéselhárítás és incidenskezelés. 

 

A Hydro a Fujitsu PalmSecure tenyérvéna-azonosító rendszerével szabályozza és védi az adatok és az IT-szolgáltatások hozzáférését. A rendszer biometrikus technológia segítségével beolvassa a felhasználó tenyerében futó erek mintázatát, és ennek segítségével végez gyors és pontos azonosítást. Brazíliai kioszkrendszerein a Hydro már jelenleg is a Fujitsu PalmSecure segítségével nyújt biztonságos és könnyen kezelhető hozzáférést több mint 2000 bányásza és egyéb dolgozója számára a HR-adatokhoz. Az új rendszert 2017 során terjesztik ki a Hydro európai létesítményeire, ami mintegy 4000 főre növeli a felhasználók számát.

 

 

„A biztonság kiemelt prioritás számunkra a működésünk minden területét érintő digitalizációs folyamatban. Fontos, hogy bizalmat teremtsünk IT-rendszereink iránt. A biztonságon messze túlmutató képességekkel rendelkező stratégiai partnerként a Fujitsu segítségünkre lesz az incidensek hatékony kategorizálásában, a rájuk való reagálásban, és a felhasználói azonosítók biztonságos kezelésével a változó biztonsági követelmények teljesítését is támogatja” – nyilatkozta Jo de Vliegher, a Hydro informatikai vezérigazgató-helyettese és információs rendszerekért felelős vezetője. 

 

„A gyors ütemben növekvő Hydrónak működése minden területén magas szinten kell tartania a biztonságot. A biztonság fontosságának erősödéséhez az is hozzájárul, hogy minden régióban speciális helyi megfelelési követelményeket kell figyelnie és betartania. A biztonság terén végzett alapos értékelést követően a Hydro azonosította a fő beruházási célterületeket, mi pedig nagy örömmel segítünk neki a további globális növekedést támogató, jól skálázható, stabil biztonsági platform kiépítésében” – hangsúlyozta Rob Norris, a Fujitsu EMEIA nagyvállalati és kiberbiztonsági megoldásokért felelős alelnöke. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás