DXC Technology néven indul a CSC és a HPE szolgáltatási üzletágának összeolvadásából alakuló új vállalat

forrás: Prím Online, 2017. március 8. 11:22

A tranzakció lezárultával DXC Technology néven működik majd a CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatási üzletágának (Enterprise Services - ES) összeolvadásából létrejövő szervezet. Az új arculat a vállalat elindulásakor debütál, amelynek várható időpontja 2017. április 3.

A két vállalat 2016 májusában bejelentett stratégiai egyesülése nyomán a világ vezető független, teljes körű informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata jön létre. Az új szervezet több mint 70 országban közel 6 ezer ügyfelet fog kiszolgálni, és várhatóan 26 milliárd dolláros éves bevételt termel majd. A végső jóváhagyási folyamat után a DXC Technology a ’DXC’ azonosítón fog szerepelni a New York-i értéktőzsdén. 

 

„A DXC Technology küldetése, hogy átvezesse ügyfeleit a digitális átalakulás ösvényein, és olyan globális vállalatként jelenjen meg, amelynek szolgáltatásai segítenek kihasználni a napjaink gyorsan változó környezetéből adódó lehetőségeket” – mondta Mike Lawrie, a CSC elnök-vezérigazgatója, aki az összeolvadás lezárulta után DXC Technology elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be. „A DXC Technology márka alapja a bizalom valamint az a hajthatatlan törekvés, hogy ügyfeleinket segítsük az őket folyamatosan körülvevő változásban rejlő lehetőségek kiaknázásában. Arra összpontosítunk majd, hogy minél nagyobb értéket teremtsünk ügyfeleinknek, partnereinknek, részvényeseinknek, illetve növekvő lehetőségeket biztosítsunk munkatársainknak.”

 

Az egyesülés lezárulásáig a CSC és a HPE ES továbbra is a jelenlegi vezetési struktúra alatt működik, két külön szervezetként. Az összeolvadás véglegesítéséhez szükséges szabályozói jóváhagyások biztosítottak, a tőzsdei bejegyzés pedig folyamatban van.

 

Az új vállalat arculatának kialakítása a Siegel+Gale, nemzetközi márkastratégiai és design vállalat segítségével történik.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05