Az ABB digitalizálja New York kulcsfontosságú alállomását, hogy javítsa az áramellátást

A digitális alállomás technológia javítja a viharvédelmi program kritikus elemének számító áramellátás megbízhatóságát

forrás: Prím Online, 2017. április 11. 09:16

Az ABB sikeresen befejezte New York egyik kulcsfontosságú alállomásának nagyarányú korszerűsítését. 

Az egyik vezető közüzemi céggel, a Con Edisonnal együttműködésben kivitelezett felújítás során számos hagyományos energetikai berendezést digitális technológiával váltottak ki.   Az átviteli hálózatra kapcsolódó alállomás – amely a maga nemében a legnagyobbak közé tartozik az USA-ban – fogyasztók százezreit látja el villamos árammal Alsó-Manhattanben.  

 

 

A „Sandy” névre keresztelt 2012-es hurrikánt kísérő áradás jelentős károkat és kiterjedt áramszünetet okozott.  A természeti katasztrófa óta a Con Edison jelentős beruházásokat hajtott végre, hogy megnövelje energetikai infrastruktúrájának védelmét. A beruházásoknak köszönhetően megerősítették az alállomásokat védő külső falakat, a kapukat és az árvízvédelmi falakat is.  

 

Az új konstrukciójú, moduláris felépítésű, 420 kilovoltos (420 kV) PASS-rendszerű (Plug and Switch System) hibrid kapcsolóberendezés telepítési szintje több mint 10 méterrel lesz az alállomás eredeti szintje felett, ami jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy a ciklonokat kísérő áradás ne tehessen benne kárt.  Az 50%-os helymegtakarítást garantáló innovatív PASS rendszer olyan speciális forgó átvezetőkkel készül, amelyek jelentősen megkönnyítik a szállítást és a szerelést. A viharvédelmi intézkedések és a villamosenergia-hálózat rugalmasságát növelő fejlesztések várhatóan javítják az áramellátás megbízhatóságát, és csökkentik az áramkimaradások gyakoriságát. Az ABB által kivitelezett digitális korszerűsítés során a réz vezérlőkábelek több mint 80%-a korszerűtlennek minősült, ezért azokat kevesebb, de korszerű száloptikai kábelekkel váltották ki.

 

„Ezen kritikus alállomás digitális átalakítása és a létesítmények időjárás elleni védelmét megerősítő intézkedések növelni fogják a villamosenergia-hálózat rugalmasságát, és megbízhatóbbá teszik a manhattani fogyasztók áramellátását” – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójának vezetője. „A villamosenergia-hálózat digitalizálása az egyik fő elemét alkotja a Next Level stratégiánknak is, amivel elköteleztük magunkat amellett, hogy vevőinket a legkorszerűbb technológiák szállításával segítsük a digitalizálás térnyerése érdekében.”   

 

 

A Con Edison IEC 61850-alapú nyílt kommunikációs rendszerek melletti elkötelezettségének köszönhetően most lehetővé vált, hogy az általa üzemeltetett hatalmas rendszert összekössék különféle szállítók már kiépített berendezéseivel és rendszereivel, ami lehetővé teszi a kritikus eszközadatok kinyerését és az üzleti intelligencia bányászatát, ezáltal krízishelyzetekben gyorsabb döntéseket tesz lehetővé. További fontos előnye, hogy elősegíti az áttérést a hagyományos, időalapú karbantartásról az állapotfüggő karbantartásra. 

 

„Nagy körültekintést igényelt részünkről, hogy a többszintű, meglévő vezérlőrendszereinkről – amelyek közül néhányat a Sandyt kísérő vihardagály megrongált – átálljunk egy új, automatizált rendszerre. A tervezés, a tesztelés és a telepítés fázisaiban a mérnökeink folyamatos kapcsolatot tartottak az ABB szakembereivel” – mondta Sanjay Bose, a Con Edison central Engineering részlegének vezetője. „A két fél erőfeszítéseink és a részletekre is nagy hangsúlyt fektető együttmunkálkodásának köszönhetően a projekt első fázisát sikerült határidőre, a tervezett költségkereten belül úgy üzembe helyeznünk, hogy közben nem volt sem üzemi kimaradásunk, sem balesetünk.”           

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjelentősebb befektetési eseményén vett részt a magyar startup delegáció

A Startup Campus a HEPA törökországi irodája és az Isztambuli Magyar Főkonzulátus együttműködésében háromnapos törökországi üzleti túrát szervezett állami, egyetemi és vállalati partnerek, valamint három magyar startup számára. A startupok a világ egyik legjelentősebb befektetői konferenciáján, a World Business Angel Forum-on (WBAF) pitchelhettek, a Startup Campus pedig egyetértési megállapodást írt alá a török Hackquartersszel. 

2020. február 25. 16:32

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás