Újfajta digitális mikroszkópok lesznek elérhetőek a magyar iskolások és amatőr kutatók számára

forrás: Prím Online, 2017. április 16. 09:10

A digitális mikroszkópok egyik úttörője, a lengyel Infinoptix a magyar piacra is bevezeti egyik zászlóshajóját, a hat objektívvel felszerelt digitális mikroszkópot, amely az általános iskolák és házilaborok népszerű darabjává válhat. A műszer közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatva lehetővé teszi az akár 600-szorosára felnagyított kép tanulmányozását és video formátumban való rögzítését is.

A digitális mikroszkópok egyik nagy előnye, hogy kicsik, mobilak és a modern technológia előnyeit kiaknázva képesek a vizsgált tárgyakról alkotott felnagyított képet elemezni, szerkeszteni, kivetíteni vagy akár megosztani. Az Infinoptix 737-es mikroszkóp személyre szabott programmal is rendelkezik, hogy megkönnyítse az amatőr kutatómunkát. A vizsgált minta nagyítása az alkalmazott számítógép monitorjának méretétől függ, hiszen minél nagyobb a képernyő, annál magasabb lehet a nagyítási fokozat, mely 100-tól 600-szorosig terjedhet. A berendezés esztétikus, kompakt felépítésű, lehetőségeinek és univerzális jellegének köszönhetően akár egy biológia házi feladat is családi szórakozássá válhat. 

 

A lengyel gyártó  arra számít, hogy a digitális mikroszkóp rengeteg technikai előnye, kedvező piaci ára és könnyű beszerezhetősége miatt a magyar általános iskolák számára is vonzó termék lehet, így a gyerekek egy biológia óra tananyagát látványosabban és gyorsabban elmélyíthetik. 

 

A digitális modell mellett a magyar piacon elérhető lesz a hagyományosabb megoldások kedvelői számára a gyártó cég egyik analóg modellje is (Infinoptix 716E), mely 400 szoros nagyításra képes.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05