Lányok Napja a Continental-nál április 27-én

forrás: Prím Online, 2017. április 26. 13:37

A Nők a Tudományban Egyesület minden év áprilisában szervezi meg a Lányok Napját. Az akció keretein belül április 27-én a Continental a szegedi és a budapesti telephelyén várja olyan középiskolás lányok jelentkezését, akik érdeklődnek a természettudományi, műszaki, vagy IT pálya iránt. 

A nap során virtuális üzemlátogatás, izgalmas interaktív feladatok és inspiráló női karrier történetek segítségével ismerhetik meg az iparágat, és egyik vezető szereplőjét, a Continental-t.

 

A programra ellátogató lányokra hosszú távon figyelmet szentel a cégcsoport, így a Lányok Napját követően is minden olyan Continental által szervezett eseményről értesítést és tájékoztatást kapnak, amely érdekelheti őket, legyen szó sportnapról, gyakornoki programokról vagy kutatók éjszakájáról. A cégcsoport törekvése egy olyan együttműködés kialakítása, amivel segíteni és támogatni tudják a lányokat a pályaválasztásban, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében és a karrierjük építésében. 

 

A Continental csoportszinten nagyon komolyan veszi a női dolgozók bevonását. A vállalat célja, hogy 2020-ra globálisan a felsővezetői pozíciókban a nők aránya legalább 16% legyen. A Continental hazai leányvállalatai már az idén elérték ezt a célkitűzést, de ennek ellenére továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a női munkavállalók.  „Arra is kiemelt figyelmet fordítunk, hogy ne csupán a vezetők, hanem a gyakornokok, mérnökök és fizikai dolgozók körében is folyamatosan növeljük a női munkavállalók arányát” – mutat rá Fodor Mónika, a Continental csoport magyarországi kommunikációs koordinátora. „A kisgyerekes anyukáknak például lehetőségük van fokozatosan növekvő óraszámban visszatérni a munkahelyükre, illetve nagyon sok pozícióban lehet otthonról is dolgozni. A nemzetközi Női Tehetség Program a cégcsoportnál szervezett keretek között segít megtalálni, fejleszteni és tovább képezni a vezetői karriert célzó kolléganőket, közös fórumot teremtve számukra” – fűzi hozzá Fodor Mónika.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet legjobban megtéríteni az automatizációs befektetésünket?

A robotikával kapcsolatos összköltség mértéke folyamatos csökkenésben van. A McKinsey szerint az átlagos ár, amit egy robotért kell kifizetni, az elmúlt 30 év alatt minimum a felére esett, és az elkövetkező években még ennél is nagyobb csökkenésre lehet számítani*.

2019. december 11. 15:40

Google BERT: Magyarországon is fut a valaha volt egyik legjelentősebb algoritmus-módosítás

Danny Sullivan Twitteren jelentette be, hogy az angol után 70 másik nyelven köztük magyar nyelven is fut már a BERT algoritmus. És hogy mi az a BERT algoritmus? A Google hivatalos közleménye szerint: ” talán a legnagyobb lépés a keresés történetében“.

2019. december 11. 11:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás