Frissült a Kaspersky Lab Anti Targeted Attack programja

forrás: Prím Online, 2017. május 1. 12:02

A Kaspersky Lab bejelentette a megújult Kaspersky Anti Targeted Attack platformot, amely eredményesen detektálja a fejlett fenyegetéseket és a célzott támadásokat. 

A program ötvözi a fejlett gépi tanulási algoritmusokat, a globális fenyegetettségi adatokat és az alkalmazkodóképességet, ezek a képességek segítik az ügyfelek infrastruktúráját abban, hogy észleljék a fejlett támadásokat. Az új Kaspersky Anti Targeted Attack kiegészült a javított skálázhatósággal a Sandbox technológia segítségével, valamint optimalizált megjelenéssel a főbb grafikai felhasználói felületek frissítéseihez. 

 

 

A Kaspersky Anti Targeted Attack ötvözi a hálózati- és végpont érzékelőket, a Sandbox technológiát és az analitikát, hogy feltárja a különböző indikátorok (IoC) közti összefüggéseket és ilyen módon segít a cégeket még a legösszetettebb célzott támadások észlelésében is. A program olyan eszközökkel bővült, amelyek lehetőséget adnak pl. a vállalati munkafolyamatok monitorozása, beleértve a web- és levelező forgalmat, amennyiben integrálták a Kasperksy Security for Mail Gateway programot.

 

*(A Sandbox egy biztonságos futtatókörnyezetek létrehozását lehetővé tévő technológia, amelynek lényege, hogy egy a külvilágtól gyakorlatilag teljesen elválasztott saját "világot" hoz létre.)

 

Az új funkciók kielégítik a speciális ügyfél igényeket

"A hatékony alkalmazkodóképességű védelem érdekében három fő területen hajtottunk végre termékfejlesztést. Az első és legfontosabb olyan új működési műveletek hozzáadása, amelyek célja a továbbfejlesztett láthatóság, az elemzési képességek és az egyes incidensekhez kapcsolódó események automatizált korrelációja. Másodikként kiemelnénk a program skálázhatóságát, rugalmasságát és az egyedi igényekhez való alkalmazkodás képességét. Végül a program funkcionalitását is javítottuk annak érdekében, hogy a gyorsabb észleléssel és a testre szabható megjelenítéssel növeljük működési modellünk eredményességét." – magyarázta Oleg Glebov, a Kaspersky Lab Anti Targeted Attacks Solution Business részleg vezetője.

 

 

Észlelés

A Kaspersky Anti Targeted Attack program számos dicséretben részesült már az ügyfelek és független ellenőrző intézetek részéről. A frissítés javítja a teljesítményt a jobb végpont integrációval (a Kaspersky Lab végpontbiztonsági megoldásán vagy önálló végponton keresztül), amely ilyen módon lehetővé teszi a felhasználók számára a viselkedési rendellenességek észlelését és a feldolgozáshoz szükséges további adatokat. Lehetőség van a gyanús elemek archiválására annak érdekében, hogy még egy jól rejtett támadást is sikeresen észleljen a szoftver.

 

Ha egy kibercsapda külső támadást nyújt a rosszindulatú terhelésnek (ami gyakran előfordul), a Kaspersky Anti Targeted Attack platform javítja a támadás érzékelését és elemzését. Ez úgy érhető el, hogy nemcsak a fájlokat, hanem az URL-eket is feldolgozza a Sandbox segítségével. Ezenkívül a program képes a jelszóval védett archívumok kezelésére valamint egy általánosan elterjedt bűnözési taktika kivédésére, amely a jelszóval védett mellékletek elküldését jelenti. 

 

Skálázhatóság

A Sandbox infrastruktúra jelenleg decentralizált, és az ügyfél igényeitől függően skálázható, a meglévő hardver/virtualizált infrastruktúra jobb alkalmazkodóképességével és a telepítési költségek csökkentésével. Ezenkívül a csomag hálózati és e-mail forgalomhoz való csatlakozását egyszerűsítették egy adott IT-infrastruktúrához megfelelő további telepítési lehetőségekkel. Az új Kaspersky Anti Targeted Attack képes blokkolni a rosszindulatú e-maileket, amennyiben a Kaspersky Security for Mail Gateway programot integrálták. 

 

Láthatóság 

A vállalati informatikai biztonsági szakemberek manapság az átláthatóság hiánya miatt kerülnek nehéz helyzetbe egy-egy fontosabb incidens reakciójának kiválasztásakor. A támadási láncolat megszüntetése érdekében minden adattal rendelkezniük kell ahhoz, hogy priorizálják a figyelmeztetések kivizsgálását. A válaszadás javításának egyik legfontosabb tényezője az, hogy a biztonsági szakember átlássa és elemezze az eredményeket. A Kaspersky Anti Targeted Attack lehetővé teszi ezt egy olyan műszerfalon keresztül, amely részletes információt tartalmaz az időszakos ellenőrzések állapotáról, a legfrissebb incidensekről, a kapcsolódó eseményekkel összegyűjtött adatokkal együtt. A magánélet védelme érdekében a rendszergazdák számára különböző funkciókat vezettek be, ami azt jelenti, hogy az érzékeny adatok infrastruktúrájának információihoz való hozzáférés mostantól a vállalat adatvédelmi politikája szerint is korlátozható.

 

"A Kaspersky Anti Targeted Attack új funkciói közvetlenül az ügyfeleink visszajelzéseinek kezelésére irányuló erőfeszítéseink eredménye. Számos fejlesztés bizonyította a fejlett algoritmusaink előnyeit, valamint növeltük a kimutatás pontosságát, a skálázási képességet és az átláthatóságot az ügyfelek igényeihez igazítva.” – mondta Veniamin Levtsov, a Kaspersky Lab Enterprise Business részlegének alelnöke.

 

"Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a folyamatosan változó fenyegetettségi indexhez, fontos az innováció, a biztonsági hírszerzés adatainak hatékony technológiává alakítása az ügyfelek számára. Az is fontos, hogy folyamatosan fejlesszük az említett algoritmusainkat, és úgy tegyük azokat elérhetővé, ahogy ügyfeleink szeretnék. A könnyű kezelés, a költség és a használhatóság szintén hozzájárul a csapdák gyorsabb észleléséhez és helyreállításához – csakúgy, mint a legújabb technológiák. Azáltal, hogy  folyamatosan fejlesztjük a felderítési- és reakció képességeket, ilyen módon tudjuk biztosítani ügyfeleink védelmét valamint kielégíteni igényeiket.” – folytatta Veniamin Levtsov.

 

Elérhetőség

A Kaspersky Anti Targeted Attack platform elérhető világszerte. Bővebb információt a legújabb biztonsági megoldásokról a csomag hivatalos honlapján talál. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50