Új prediktív és preskriptív analitikai megoldások a Rockwell Automation-től

forrás: Prím Online, 2017. május 17. 11:09

A Rockwell Automation professzionális szolgáltatásokat, erőteljes öntanulási algoritmusokat és prediktív analitikai szoftvert kombinálva fejlesztette ki az újonnan kínált  prediktív (megelőző) és preskriptív (előíró) karbantartást. 

Ezekkel az új képességekkel az iparban dolgozó gépkezelők előre láthatják a karbantartási igényeket, a szükséges javításokat pedig már az előtt elvégezhetik, hogy a probléma ténylegesen fellépne. A gyártók így elkerülhetik a költséges leállásokat és növelhetik a termelékenységet.

 

A prediktív karbantartás a legújabb fejlesztés a Rockwell Automation kiterjedt informatikai megoldásokat tartalmazó portfoliójában, amely az üzemekben előforduló problémák megoldásában segíti a gyártókat. A megoldások az üzleti és a gyártási folyamatokra is kiterjedhetnek a Rockwell Automation rendszerének megvalósításával, a felhő alapú monitoring és a helyszíni válaszszolgáltatások kihasználásával.

 

„Az előre nem tervezett leállás az ügyfeleink bevételeit fenyegető legfőbb veszélyforrások egyike” - mondja Mike Pantaleano, a Rockwell Automation Analytics and Cloud részlegének globális ügyvezetője. „A prediktív és preskriptív analitikai képességekkel ellátott gépek a továbbfejlesztett karbantartási folyamat révén segíthetik a gyártókat e kritikus kockázati elem kivédésében. Ezek a gépek maguk hívják segítségül a karbantartó részleget – de csak akkor, amikor a karbantartásra szükség van. Így ügyfeleink segítséget kapnak a berendezések üzemidejének növeléséhez, miközben karbantartási költségeik is csökkennek.”

 

A Rockwell Automation által kínált, megelőző karbantartási megoldások tájékoztatják a mérnököket arról, hogy az adott gép állapota hogyan és mitől romlik, majd előírják a legjobb korrekciós lépéseket. Így időben elvégezhetik az adott helyzetben szükséges karbantartásokat, az idejüket pedig nem kell sem a meghibásodások javítására, sem a szükségtelen karbantartásokra áldozniuk. A szoftver integrálható a Rockwell Automation FactoryTalk Historian nevű szoftverébe, valamint ipari eszközgazdálkodási rendszerbe is.

 

 

A prediktív karbantartási szoftver a karbantartási előzmények naplójából megtanulja azokat a sémákat, amelyek a leállásokat megelőzhetik, majd betanítja az ágenseket e sémák jövőbeli azonosítására. Új adatok generálásakor az öntanuló ágensek az élő szenzoradatokat állandóan figyelik, és keresik bennük az azonosított sémákat. Emellett azokat az atipikus sémákat is képesek felismerni, amelyek esetleg még ismeretlen meghibásodási folyamatokat jelezhetnek.

 

Az előíró figyelmeztetések egyaránt megjelenhetnek e-mail és szöveges üzenetek formájában, webes alkalmazáson keresztül, vagy számítógépes karbantartás-menedzsment rendszerekbe történő integrálással. A prediktív karbantartási szoftver egy beépített munkarend-nyilvántartást is tartalmaz, amellyel a gépkezelők a figyelmeztetéseket – létező rendszer hiányában is – kezelni tudják.

 

A Rockwell Automation integrációs szolgáltatásokat kínál a prediktív karbantartási szoftver helyszíni, felhő alapú vagy hibrid üzemű telepítéséhez. A távfelügyeleti szolgáltatásokkal nyomon követhető a megoldás, előírhatók a kritikus megelőző karbantartási feladatok, új meghibásodási folyamatok azonosítása esetén módosíthatók a prediktív algoritmusok, valamint helyszíni válaszok is adhatók a karbantartási feladatok elvégzéséhez. Az ipari vállalatok ezért a prediktív karbantartás előnyeit anélkül élvezhetik, hogy a munkatársakat betanítanák a technológia támogatására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu ügyfeleit már robotok szolgálják ki

A Fujitsu új robotalapú folyamatautomatizációs (Robotic Process Automation, RPA) kiválóságközpontja (Center of Excellence, CoE) a cég koppenhágai irodájának irányítása alatt fog működni. 

2017. május 24. 11:02

Európai befektetőguru a kockázati tőke találkozón

Tévedtek azok, akik ínséges időkről, aszályról és a valódi eredmények elmaradásáról fantáziáltak a korábbi évek kiemelkedően nagy finanszírozási programjának befejezésekor. Épp ellenkezőleg, 2017-ben már akár cégalapítás nélkül, egy egyszerű, de nagyszerű ötlettel a kezében is milliókhoz juthatnak a tehetséges vállalkozók.  Június 13-án a Venture Capital Summit szakmai konferencián Európa egyik legnagyobb  befektetőcsoportjának vezetője és a hazai szakma kiválóságai segítenek abban, hogy a hazai ötletemberek minél hatékonyabban, gyorsabban vezessék sikerre vállalkozásukat.

2017. május 24. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

2017. április 18. 14:26

Idén is keresik az Év Internetes Kereskedőjét

2017. április 13. 11:11
cloudappsportal.com