Egy startup ötlettől a megvalósításig

Újabb mérföldkőhöz ért az InSimu orvosképzést támogató projektje

forrás: Prím Online, 2017. május 26. 11:45

Lezajlott az első, InSimu Patient beteg-szimulációs appal támogatott, kreditpontos diagnosztikai kurzus a Debreceni Egyetemen. A debreceni orvostanhallgatók elsőként tesztelhették a Microsoft világversenyén díjazott, orvosképzést támogató megoldást. A felhasználók köre azonban hamarosan bővülni fog, hiszen a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő márciusi befektetési döntése értelmében magvető tőkeprogramja keretében támogatni fogja az alkalmazás piacra vitelét.

Azok a debreceni hallgatók, akik felvették a „Problem-based learning and skills and practice with InSimu Patient app” angol nyelvű kurzust, elsőként próbálhatták ki az InSimu Patient alkalmazást, amely a diagnosztikai készségek fejlesztését teszi lehetővé szimulált betegek segítségével a virtuális környezet biztonságában.

 

 

A jelenleg tableteken elérhető alkalmazás segítségével a hallgatók azt gyakorolhatják, hogyan határozzák meg a lehető legpontosabban, ugyanakkor idő- és költséghatékonyan, hogy mi a beteg problémája. A kurzus valós betegek diagnosztikai problémáira fókuszált, ezt egészítették ki az InSimu Patient appban megjelenő virtuális betegek esetei. A kezdeményezés fontos lépés a gyakorlati klinikai oktatás lehetőségeinek kiterjesztésében, hiszen a hallgatók már nem csak a tanteremben, de az app segítségével akár a kurzus után otthon, önállóan, kockázat nélkül is tudják fejleszteni diagnosztikus gondolkodásmódjukat.

 

Az InSimu csapata közel másfél éve dolgozik az app fejlesztésén. Az alkalmazás ötlete a fejlesztők saját tapasztalatán alapszik, hiszen orvostanhallgatóként maguk is megtapasztalták a gyakorlati orvosképzés hiányosságait. A problémára adandó megoldást azonban a Microsoft Imagine Cup startup verseny felhívása keltette életre. A csapat 2015 decemberében jelentkezett a versenyre, és azóta hosszú utat tett meg.

 

 

Az InSimu Patient app bemutatása a Microsoft Imagine Cup világdöntője keretében szervezett kiállításon

 

„Nagyon izgalmas időszakot tudhatunk magunk mögött. Az Imagine Cup verseny egyúttal egy több hónapos startup továbbképző tréning-et, „Seminar”-t is magába foglalt, ami segített elsajátítani a legfontosabb üzleti ismereteket és előadói készségeket ahhoz, hogy a magyar fordulóból tovább jutva, a seattle-i világdöntőn is eredményesen szerepeljünk. Az Egyesült Államokból hazatérve az app fejlesztésére, egyetemi tesztelésre és ezzel párhuzamosan a projekt finanszírozási háttérének megteremtésére fókuszáltunk. Jelenleg már a termékünk nemzetközi piacra vitelére koncentrálunk, amelyben a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő magvető tőkeprogramja keretében megvalósuló tőkebevonás fogja segíteni a munkánkat” – mondta el dr. Tóth Gábor, az InSimu ügyvezetője és társalapítója.

 

Az InSimu küldetése, hogy a betegszimulációs megoldásával nemzetközi szinten segítse a diagnosztikai oktatást. Ennek fontos lépése volt a Debreceni Egyetemen lezajlott pilot kurzus. Ez bebizonyította, hogy az alkalmazás nem csak az orvosoknak szánt játék, hanem hatékony eszköz lehet a tankönyvek és a kórterem között tátongó szakadék áthidalásához a jövő orvosainak egyetemi képzésében. A debreceni kurzus tapasztalatai után az InSimu külföldi orvosi egyetemekkel tervezi növelni tesztelői bázisát.

 

Azok az érdeklődők, akik szeretnének bekapcsolódódni az egyelőre zártkörű tesztelésbe és visszajelzéseikkel szeretnék segíteni a fejlesztői munkát, itt tudnak regisztrálni.

Bővebb információ: www.insimu.com

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05