A Fujitsu új Ipar 4.0 kompetenciaközpontja gyorsítja a gyártóipar digitális átalakulását

forrás: Prím Online, 2017. május 31. 08:16

Különféle ipari IoT (IIoT) képességeket összefogó, új Ipar 4.0 kompetenciaközpontjával a Fujitsu segítséget kíván nyújtani ügyfeleinek digitális átalakítási projektjeik gyorsabb lebonyolításához. 

A müncheni központ dedikált IoT-szakértői az ügyfelekkel közösen, a „co-creation” szellemében dolgoznak az intelligens gyári környezet és gyártósorok megoldásainak fejlesztésén, kiaknázva a Fujitsu egyedülálló gyártási szakértelmében és kiterjedt biztonsági, analitikai és IoT-megoldásportfóliójában rejlő lehetőségeket. 

 

Az Ipar 4.0 megoldások sokféle szempontból befolyásolják a működést – a gépek távfigyelésétől kezdve a „digital twin” koncepció alkalmazásáig, amelynek lényege, hogy valós időben futtatják a teljes üzemi folyamatsor részletes szimulációját. A Fujitsu átfogó képességeket kínál a komplexitás kezelésére: komoly jártassággal rendelkezik az együttműködő műszaki tervezés és rendszerintegráció terén, és iparági szinten is egyedülálló választékot kínál fejlett ipari analitikai és kiberbiztonsági funkciókkal kombinálható IoT-technológiákból. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu saját augsburgi gyárának üzemeltetése közben szerzett tapasztalatokat is hasznosítja. 

 

„Az ipari ügyfelek tőlünk várják, hogy segítsünk megváltoztatni a működésüket, és velük együtt vezényeljük le szervezetüknél a digitális átalakulást. Az Ipar 4.0 érettebb szakaszba jutásával a feladatok is változnak. Míg korábban a technológiai megoldások bevezetése volt a fő cél, ma már sokkal inkább a teljes üzleti működés hálózatra csatlakoztatásáról és átalakításáról, valamint a több vállalatra kiterjedő ökoszisztémákban való sikeres működésről van szó. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu kiterjedt analitikai, tervezési és IIoT-képességeit összefogva segít az ügyfeleknek valóban kiaknázni a digitalizáció előnyeit” – nyilatkozta Dr. Rolf Werner, a Fujitsu közép-európai vezetője.

 

Közép-Európában gyors ütemben terjed a digitális átalakulásban fontos szerepet játszó Ipar 4.0 megoldások használata. Azzal, hogy a régió szívében hozta létre új kompetenciaközpontját, a Fujitsu kiváló pozícióból szolgálhatja ki azokat az ügyfeleket, akik működésük átalakításával és digitalizálásával szeretnék fokozni hatékonyságukat. A dolgok internetje a Fujitsu egyik legfontosabb technológiai alappillére az emberközpontú intelligens társadalomról alkotott jövőkép megvalósítása során. Ebben a környezetben a technológia nagyfokú önállósághoz juttatja az embereket, és átalakítja a vállalati működést. Az új Ipar 4.0 kompetenciaközpont komoly erőforrásokat mozgósít, csapatában a téma mintegy 300 európai és számos japán szakértője dolgozik. A dedikált csapat a projekt meghatározásától kezdve a koncepciótesztelésen át a teljes rendszerbevezetésig végigkalauzolja az ügyfeleket az átalakulás folyamatán.

 

A kompetenciaközpont 2017 júniusában kezdi meg működését, és az első időszakban közép-európai Ipar 4.0 projekteket fog támogatni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48