Nincs többé WannaCry, csak megoldás

forrás: Prím Online, 2017. június 7. 13:05

A WannaCry zsarolóvírus támadásairól szóló hírek minden méretű és típusú vállalkozást arra késztet, hogy újragondolja informatikai biztonsági stratégiáját. Ez a gyorsan terjedő újfajta kártékony program összesen 150 országban, több százezer szervezetet fertőzött meg világszerte úgy, hogy kihasználta az IT-rendszerek kritikus sebezhetőségét. Azoknak a vállalatoknak, amelyek további lépéseket kívánnak tenni a rendszereik védelméért, az MRG Effitas vizsgálata kézenfekvő megoldást nyújt IT költségvetéstől függetlenül. 

Az MRG Effitas biztonságkutató cég egy független tesztelés során megállapította, hogy a kibertanácsadó cég ingyenes Kaspersky Üzleti Megoldása 100%-os védelmet nyújt és ezért elnyerte a független szakértők zsarolóvédelemi magas minősítésű tanúsítványát. A fertőzés szimulációk során 13 új crypto-zsarolóvírus minta és képernyőblokkoló ellen kellett védelmet nyújtania az informatikai programnak.

 

Az eredmények azt mutatják, hogy az ingyenes védelem minden olyan vállalkozás számára elérhető, amelyek WannaCry típusú támadással szembesülhetnek. A tavaly bemutatott Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business megoldást jelenthet mindazon cégeknek, akik nem használnak Kaspersky Lab termékeket valamint azoknak, akiknek a védelme nem elég hatékony a zsarolóvírusok támadásaival szemben. A program könnyen telepíthető és a kezelése nem igényel komolyabb műszaki hozzáértést valamint alkalmas más biztonsági programokkal való együttműködésre.

 

„Azzal, hogy ingyenesen elérhető egy eredményes és hatékony védelem, a Kasperksy Lab azt reméli, hogy a cégek gondoskodnak informatikai rendszereik biztonságáról, például a WannaCry támadással szemben, amely jelen korunk legnagyobb zsarolóvírus fertőzésévé vált. Elkötelezetten szeretnénk produktív védelmet biztosítani mindenki számára és az MRG Effitas tanúsítványa bizonyítja termékeink teljesítményeit.” – nyilatkozta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab kis-és középvállalati részleg vezetője.


A zsarolóvírusok nem az egyetlen olyan informatikai probléma, amellyel a szervezetek találkozhatnak. A kis- és középvállalkozások különösen veszélyeztetettek, mivel általában kevés vagy semmilyen biztonsági részlegük nincs. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az üzleti növekedésre, ezért általában kevés figyelmet fordítanak az informatikai biztonságra, és ez megnehezíti számukra a különböző kiberfenyegetések elleni védelmet. Ugyan a Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business ingyen segíti blokkolni a zsarolóvírusok támadásait, de nem szabad elfelejteni, hogy a KKV-k ellen további kiberfenyegetések is léteznek, amelyek többszintű biztonsági technológiákat igényelnek a pénzügyi tranzakciók védelméért és az ügyfeleik adatainak titkosítása érdekében.

 

A vizsgálat részeként a Kaspersky Endpoint Security és a Kaspersky Endpoint Security Cloud csomagokról is megállapították, hogy eredményesen blokkolják a zsarolóvírusok támadásait és mindkét program elnyerte az MRG Effitas tanúsítványait.

 

Bővebb információt az MRG Effitas Vállalatbiztonsági megoldások összehasonlító, hatékonysági vizsgálatáról, valamint a jelentésről ezen a linken olvashat. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb felkészülni, mint megijedni

Az előrejelzések szerint 2018-ban is rengeteg régi és új típusú informatikai fenyegetéssel kell szembenéznünk, a sebezhető szoftverektől kezdve a gépeinket rabszolgamunkára fogó kiberbűnözőkig. A Novell szakértői a három legkritikusabbnak vélt területtel kapcsolatban szolgálnak néhány tanáccsal.

2018. január 16. 19:05

A Turla csoport kelet-európai diplomatákat támad hamis Adobe Flash telepítőket alkalmazva

Az ESET új kártevőt azonosított, amelyet a hírhedt Turla csoport használ politikai szervezetek elleni támadásra a kelet-európai régióban. Az ESET szakembereinek felfedezése szerint az új vírus egy Adobe weboldaláról származó hamis szoftvernek álcázva magát próbálja rávenni az áldozatokat a kártevő telepítésére, amelynek célja a személyes adatok megszerzése.

2018. január 16. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com