Rekordidejű gyárlétesítés a tervezőasztaltól az átadásig

forrás: Prím Online, 2017. június 8. 09:00

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője Magyarországon egyedülálló megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtott a svájci székhelyű Swiss Krono Grouphoz tartozó SWISS KRONO Kft. részére.

A nagyságrendileg 30 milliárd forint értékű beruházás részeként iparági szinten is kivételes épületfelügyeleti és védelmi kommunikációs rendszert alakítottak ki a SWISS KRONO gyárában. A létesítményben az építőiparban és a csomagolóiparban felhasználható, fából készült OSB-lapokat gyártják. A szoros ütemtervre időzített projekt megvalósításában, és a rekordidejű, 5 hónapos lebonyolításban nagy szerep jutott a Schneider Electric hazai gyárainak és elosztóegységének is. A vásárosnaményi üzem villamos rendszerére a francia cég rendhagyó módon komplett 2 éves rendszergaranciát vállalt, illetve folyamatos felügyeletet és karbantartást. Az átadott gyáregység több mint száz embernek ad munkalehetőséget. 

 

Kezdetektől a tervezésben, helyszíni jelenléttel

A Schneider Electric teljes körű megoldást nyújtva már a tervezési fázisban közreműködött a projektben és a munkafolyamatok felügyeletében is, amiket végül a Weinberg 93 Kft. generálkivitelező cég valósított meg.

 

„A beruházás egyik fő kihívása a meglehetősen szoros határidő volt. Ennek betartására az egész projekt során igyekeztünk teljes egészében ellenőrizni a munkafolyamatokat. A minél hatékonyabb és szorosabb együttműködés érdekében a Schneider Electric egy munkatársa öt hónapig a helyszínen felügyelte és biztosította a megfelelő beüzemelést” – mondta el Földvári Péter, a Schneider Electric operatív értékesítési menedzsere.

 

Hazai gyártás, hazai fejlesztésre

A beszerelt megoldások túlnyomó része a Schneider Electric Magyarországon működő gyáraiból került ki. A komplett áramellátási rendszer kialakítása során alkalmaztak többek között a gyöngyösi üzemben készülő Canalis típusú tokozott áramsíneket vagy Prisma P és G kisfeszültségű vezérlőszekrényeket. De építettek be Zalaegerszegről érkező Okken nagy teljesítményű és SM6 középfeszültségű moduláris fémtokozott elosztóberendezést is. 

 

„A hatékonyan és rugalmasan működő hazai gyáregységeink rövid rendelkezésre állási időt nyújtottak. Elosztóközpontunk gyors reagálásának köszönhetően a készleten lévő termékek két napon belül elérhetővé váltak, és volt olyan kapcsolóállomás, amelyet tíz nap alatt állítottunk elő a megrendelő kérésének megfelelően” – foglalta össze Földvári Péter.

 

„A szűkös határidő ellenére a Schneider Electric hálózatának köszönhetően a műszaki megoldások és a termékek üzembe helyezése iparági szinten is rövid idő alatt kivitelezésre került. A szoros együttműködés az átadás után is folytatódik, partnerünk folyamatosan felügyeli a gyáregységet” – tette hozzá Kázmér Szilárd, a SWISS KRONO Kft. műszaki igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztés szüntetheti meg a sorokat az ügyfélszolgálatokon?

A technológia már régóta adott, hogy az elektronikus aláírásra épülő szolgáltatások segítsenek személyes ügyintézés digitális térbe terelésében, azonban a tömeges elterjedést eddig akadályozta a viszonylag körülményes használat. Egy új magyar fejlesztés változtat a helyzeten.

2017. június 22. 15:38

Költséges informatikai kimaradások

Ha leáll egy vállalat szervere vagy megbénul az informatikai infrastruktúrája, az jelentős költséggel járhat a cég számára. Mégis kevesen használnak hálózatfelügyeleti megoldásokat, amelyek segítségével megelőzhető lenne a szolgáltatások kimaradása.

2017. június 22. 11:57

Idén is sikerrel zárult az ABB hazai ösztöndíj- és női mentorprogramja

A napokban sikeresen zárultak az ABB Kft. egyetemi programjai: egy öt hónapos ösztöndíj- és egy „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű program, melyet a vállalat végzős női egyetemi és főiskolai mérnökhallgatók számára hozott létre.

2017. június 22. 08:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com