A Fujitsu a digitális világ igényeihez igazította szerverportfóIióját

forrás: Prím Online, 2017. július 13. 11:50

A Fujitsu két- és négyfoglalatos PRIMERGY szervereinek és üzletileg kritikus feladatokhoz szánt, nyolcfoglalatos PRIMERQUEST szerverrendszereinek bemutatott, frissített kínálata Intel Xeon Scalable processzorokhoz készült. 

Az új rendszerek kivételes teljesítménnyel, rugalmas konfigurációs lehetőségekkel és optimalizált rendszerkialakítással támogatják a digitalizációhoz kapcsolódó, változó számítástechnikai igényeket például a fejlett analitika és a mesterséges intelligencia terén. Legújabb szervermodelljeivel a Fujitsu komplett választékot nyújt az emberközpontú digitális világ IT-architektúráját alkotó, biztonságos, agilis, többfelhős adatközpontok kiépítéséhez tökéletes hátteret kínáló, feladatra optimalizált szerverekből.

 

Az évtized legnagyobb platformfejlesztéseire épülő szerverinnovációkat tekintve a többnode-os PRIMERGY CX400 M4 szerver a portfólió zászlóshajója. Kompakt, moduláris csomagban nyújt feladatra optimalizált számítási teljesítményt. A pengeszerű szerverekre jellemző teljesítménysűrűséget és hatékonyságot a rackalapú rendszerek egyszerűségével és költséghatékonyságával ötvözi, és sokoldalú, jövőorientált platformot biztosít az integrált rendszerek és a szoftveresen vezérelt technológiák bevezetéséhez. Ideális megoldás a moduláris, teljesítménysűrűségre optimalizált szerverinfrastruktúra kialakításához virtuális, nagy teljesítményű számítástechnikai, hiperkonvergens hálózati és adattárolási, valamint felhőkörnyezetekben.

 

Az új Intel Xeon Scalable processzorral dolgozó PRIMERGY és PRIMEQUEST Business szerverek mindegyike kivételes feladatra optimalizált teljesítményt és hardveresen megerősített biztonságot nyújt. Az adatszolgáltatások megbízható támogatására tervezett új modellek komoly fejlesztéseket kínálnak az I/O-teljesítmény, a memória, az adattárolás és a hálózati technológiák területén. Nagy teljesítményükön és hatékonyságukon túl az új generációs szerverek gazdag funkcionalitással támogatják a különféle iparágak használati forgatókönyveit – az alaptevékenységhez tartozó és az üzletileg kritikus digitális üzleti folyamatokat és adatbázisokat, a hiperkonvergens rendszereket, a virtuális és felhőkörnyezeteket, a nagy adatmennyiséget feldolgozó alkalmazásokat pl. a valós idejű big data analitika, a virtuális valóság és a mesterséges intelligencia területén.

 

„A digitális technológia a legtöbb vállalatnál központi szerepet játszik, és a szervezetek a hálózatra csatlakozó technológiák (felhő, mobiltechnológia, dolgok internetje, adatanalitika) testre szabott kombinációjával dolgoznak. Az új környezetre jellemző számítási és teljesítményigények jelentős terhet rónak a meglévő adatközponti infrastruktúrára. A vállalatoknak több adatot kell gyűjteniük, feldolgozniuk és tárolniuk, gyorsabban kell reagálniuk, és rugalmasabban, agilisabban kell működniük. A szerverek kulcsszerepet játszanak a digitális átalakulásban. Erre válaszul dolgoztuk ki új PRIMERGY és PRIMEQUEST rendszercsaládunkat, amelyben minden használati forgatókönyvhöz, cégmérethez és feladathoz található nagy teljesítményű szerver. Ezek a rendszerek bármilyen teljesítményigényt könnyedén kielégítenek. Használatuk garanciát jelent a digitális jövőre való felkészülésre” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu nagyvállalati üzletágának adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

„Az Intel és a Fujitsu technológiáinak ötvözésével olyan vonzó adatközponti termékekkel léptünk piacra, amelyekkel közös ügyfeleink levezényelhetik a digitális átalakulást. Az Intel Xeon Scalable processzorok megnövelt teljesítménnyel, skálázhatósággal, agilitással és a biztonsággal gyorsítják az átalakulás folyamatát” – jelentette ki Jennifer Huffstetler, az Intel adatközponti termékmenedzsmentért felelős igazgatója. 

 

Az új generációs rendszerek technológiai fejlesztései 

A műszaki funkciók közül említést érdemelnek a négyfoglalatos PRIMERGY szerver továbbfejlesztett DDR4 memóriamoduljai és 6 TB maximális kapacitása, a tárolómeghajtók vegyes használatát támogató, rugalmas konfigurációs lehetőségek, az óriási kapacitás és az elérhető leggyorsabb grafikus processzorok (GPU-k), amelyek még tovább gyorsítják a legfejlettebb nagy teljesítményű számítástechnikai, hiperskálázható és nagyvállalati adatközponti feladatok végrehajtását. A csatlakozást alaplapi LAN for Ethernet, komolyabb igények esetén pedig DynamicLoM támogatja.

 

A PRIMEQUEST szerver használata esetén az SAP HANA memórialapú adatbázisának kapacitása a 12 TB-ot is elérheti. 

 

A beépített felügyeleti funkciókkal az IT-részlegek távolról telepíthetik, monitorozhatják és a támogathatják a szervereket, míg az új Fujitsu ServerView Infrastructure Software Manager (ISM) az adatközpontban és a szervertermekben működő konvergens infrastruktúrák és épületüzemeltetési rendszerek hatékony konszolidált üzemeltetését és felügyeletét is támogatja.

 

Ár és piaci bevezetés

A két- és négyfoglalatos x86-os PRIMERGY szerverek és a nyolcfoglalatos PRIMEQUEST Business szerverrendszerek már jelenleg is világszerte elérhetők a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Áruk régiótól, modelltől és konfigurációtól függően változik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05