Egy menedzser mindenek felett: SUSE Manager 3.1

forrás: Prím Online, 2017. július 23. 10:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bemutatta a vállalatok számára tervezett, nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti eszköz, a SUSE Manager 3.1-es verzióját. 

A megoldás egypontos felügyeletet biztosít a Linux szerverek felett: lehetővé teszi többek között a szerverek automatikus telepítését és monitorozását, a konfigurációk, szoftvercsomagok, frissítések és javítások kezelését, valamint hardver- és szoftverleltár készítésére is alkalmas. A legújabb kiadás javítja a DevOps folyamatok hatékonyságát, és megkönnyíti a vállalatok számára a konténerek használatának bevezetését és felügyeletét. 

 

„Az informatikai részlegeknek át kell alakítaniuk működésüket ahhoz, hogy támogathassák a legmodernebb digitális üzleti folyamatokat. Ehhez pedig rugalmasabbnak kell lenniük, hogy gyorsan tudjanak alkalmazkodni a piaci és a technológiai változásokhoz. A SUSE Manager segítségével rövidebb idő alatt reagálhatnak az új igényekre, és optimalizálhatják a működést. Az infrastruktúra-felügyeleti eszközt arra terveztek, hogy támogassa a bonyolult vállalati DevOps- és informatikai műveletek kezelését, miközben az informatikai erőforrások monitorozását és felügyeletét is egyszerűbbé teszi” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SUSE Manager 3.1 továbbfejlesztett felügyeletet tesz lehetővé a szoftversablonok felett, ezáltal javítja a DevOps-műveletek hatékonyságát a hibridfelhő- és konténerkörnyezetekben. Segítségével a vállalatok könnyebben vezethetnek be és menedzselhetnek különböző konténereket meglévő infrastruktúrájukban, és ehhez ugyanazt az eszközt használhatják, amellyel jelenleg is felügyelik rendszereiket és virtuális gépeiket.

 

A SUSE Managert bemutató videó: 

 

A SUSE Manager 3.1 a szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú eleme, amely többek között az alábbi előnyöket kínálja:

  • A konténerinfrastruktúra konfigurálására és felügyeletére alkalmas eszköz jól használható a DevOps-folyamatok hatékonyságának növelésére és az üzemeltetés optimalizálására is. A SUSE Manager-adattárolók alapján az informatikai részlegek gyorsan létrehozhatják és rendelkezésre bocsáthatják a konténer image-eket, valamint automatizálhatják és felügyelhetik azokat a fejlesztési, tesztelési és termelési környezetekben, ezzel támogatva a DevOps-műveletek folyamatos integrációra és üzembe helyezésre épülő modelljét.
  • A konténerek és a felhőbeli virtuális gépek garantáltan megfelelnek az ügyfelek saját belső biztonsági szabályzatainak a DevOps-környezetekben. A SUSE Managernek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a hibridfelhő- és konténerinfrastruktúrákban kialakított fejlesztési, tesztelési és termelési folyamataik illeszkednek a belső biztonsági és megfelelőségi szabványaikhoz.
  • Csökken a komplexitás, és az átláthatóbb működésnek köszönhetően az IT-részlegek visszanyerik az irányítást az informatikai eszközök felett. Az informatikai rendszerek és a közöttük lévő kapcsolatok fejlettebb grafikus megjelenítésével könnyebben átláthatóvá válnak az infrastrukturális függőségek és a rendszer állapota.

 

„A SUSE Manager új konténerfelügyeleti és megfelelőségi képességei lehetővé teszik az ügyfelek számára a konténeralapú szolgáltatások automatikus összehangolását és üzembe helyezését, miközben a megfelelőségről is gondoskodnak. Ráadásul mindehhez nincs szükségük más eszközre, mint amelyet jelenleg is használnak Linux-infrastruktúrájuk felügyeletéhez. A kiegészítő vizualizációs és kezelőfelületi funkciók segítik a könnyebb használatot, ezáltal a problémák gyorsan azonosíthatók és megoldhatók. A SUSE Manager 3.1 folyamatosan bővülő funkcióival kielégíti a modern vállalatok IT-üzemeltetési és DevOps-csapatainak igényeit, akiknek az idő során egyre bonyolultabbá váló infrastruktúrákban kell elboldogulniuk a szolgáltatások fejlesztésével, üzembe helyezésével és felügyeletével” – foglalta össze Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánk jövőbeni teljesítményében segíthet a digitalizáció

Az év végi elemzések szerint Magyarország a GDP növekedésben az uniós országok élmezőnyéhez tartozott 2018-ban. A gazdasági bővülésre ható tényezők közül talán kevesebbet foglalkoznak az elemezések a digitális transzformációval. Az e-aláírás és digitalizációs technológiák fejlesztésére szakosodott NETLOCK szerint fontos és meghatározó szerepe lehet mindennek Magyarország jövőbeni teljesítményét tekintve. 

2019. január 17. 12:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47

Új technológiák az online játékgépekhez

2018. december 28. 08:02

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON

2018. december 19. 14:13
cloudappsportal.com