Több mint 1 GBPS sebességgel hasított a mobilnet Észak-Amerikában

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 23. 07:15

Közös tesztjében a Verizon, az Ericsson és a Qualcomm túllépte a gigabites sebességhatárt. A három vállalat egy Ericsson laborteszt során elsőként ért el kereskedelmi telefonchip és hálózati infrastruktúrával az 1,07 Gbps (gigabit/másodperc) letöltési sebességet a Qualcomm Snapdragon X20 LTE modemjével. 

Az 1,07 Gbps mérföldkő elérése az Ericsson legutóbbi, Licenccel segített hozzáférést (LAA) támogató Gigabit LTE technológiával kapcsolatos bejelentésére épít. A teszt egyben a spektrumhatékonyság új szintjét is jelenti a kereskedelmi hálózatok és eszközök terén, hiszen az 1,07 Gbps sebességet mindössze három 20 MHz-es FDD spektrumú vivővel érték el, ami a spektrumhatékonyság új szintjét képviseli a kereskedelmi hálózatok és eszközök esetében. Az eredmények nyomán széles körben biztosíthatóvá válik a gigabites felhasználói élmény, és új vezeték nélküli fejlesztések kerülnek karnyújtásnyi távolságba.

 

Teszt során a 1,07 Gbps sebességet 12 egyidejű LTE streammel érték el: ezzel a megoldással akár 20 százalékos adatátviteli csúcssebesség és kapacitás növekedés is elérhető az átlagos átviteli sebességek egyidejű javulása mellett. Ezeknek a sebességeknek az elérése az Ericsson rádiórendszerének és LTE szoftverének, valamint a Snapdragon X20 LTE modemen alapuló mobil teszteszköznek köszönhető. 

 

 

A laboratóriumban az 1,07 Gbps sebességeket kizárólag engedélyezett frekvenciasáv kombinációk használatával érték el az alábbi konfigurációban: 

  • 12 LTE stream, 3 FDD sáv aggregációjával
  • Vivőnként 4x4 MIMO (multiple in, multiple out), amely több antennát használ a bázisállomáson és a mobilkészüléken az adatsebességek optimalizálásához
  • 256 QAM vivőnként, ami lehetővé teszi, hogy a hálózat és a mobileszközök nagyobb mennyiségű információt cseréljenek, több adatbitet továbbítsanak az egyes adások során, és így jelentős mértékben gyorsuljon az adatátviteli sebesség

 

Fredrik Jejdling, az Ericsson üzleti hálózatok üzletág vezetője elmondta: „Az Ericsson az ágazat többi szereplőjével együtt azon dolgozik, hogy a végfelhasználói élmény egyre jobb legyen. Ehhez járulnak hozzá a nagyobb spektrumhatékonyság mellett megvalósuló új LTE funkciók és fejlesztések is. Az 1,07 Gbps sebesség elérése óriási lépés az 5G felé vezető úton.”  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09