A Kaspersky Lab kutatói felfedezték a NeutrinoPOS bankvírus új változatát

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 4. 14:35

A Neutrino trójai vírus új változata a Jimmy névre hallgat. Míg a Neutrino-t arra tervezték, hogy point of sale (POS) terminálokat támadjon meg és hitelkártya adatokat lopjon, addig a Jimmy nem rendelkezik ezzel a funkcióval. 

 

A vírus szerzői jelentősen átírták az eredeti trójai kódját, hogy megalkossák Jimmy-t, amelynek úgy tűnik az elsődleges célja különböző modulokat letölteni a fertőzött gépre. A Jimmy trójai július elején kezdett terjedni, egy héttel azután, hogy a NeutrinoPOS vírusról jelentett a média. Úgy tűnik, az egyik rövidéletű modult arra tervezték, hogy a Monero digitális valutát bányássza. A kutatók egy másik web-inject modult is találtak, amelyet a NukeBot forráskód felhasználásával írtak. Ez a modul képernyőfotókat is tud készíteni. A kutatók szerint a Jimmy vírus rugalmassága kitűnő példa arra, hogy mire használható egy minőségi trójai forráskódja. 

 

A kutatás további részleteiről a Securelist.com blogon olvashat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álhírek és kiberpropaganda: így használják (ki) a közösségi médiát

Az „álhírek” kifejezés hallatán az embereknek általában a közösségi oldalakon megjelenő bejegyzések jutnak eszébe, amelyek hihetetlen és valószínűtlen történeteket tartalmaznak a legkülönfélébb témákról: a Föld valódi formájától kezdve egészen a rák eltitkolt ellenszeréig. 

2017. szeptember 26. 10:52

Biztonságtudatosság újratöltve

Az IT biztonság témája megkerülhetetlenül fontos, hiszen a kibertámadások ma már egész nemzeteket, cégeket, de a mindennapi felhasználót is naponta érintő veszélyforrások. Az infokommunikációs eszközök ma már behálózzák munkahelyeinket, háztartásainkat, gyakorlatilag egész életünket.

2017. szeptember 25. 13:20

Fokozódó veszély a brutális mennyiségű adatforgalom

Ma naponta 60 százalékkal több digitális adatot hozunk létre, mint tíz évvel ezelőtt egy teljes év alatt, ráadásul mindezt több mint negyvenháromszor gyorsabban tudjuk megtenni. 

2017. szeptember 25. 12:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com