A Kaspersky Private Security Network következő generációja

Kiterjedt kiberveszély-észlelés a hálózaton belül

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 8. 19:36

A Kaspersky Lab bemutatja a Kaspersky Private Security Network következő generációját, a Kaspersky Security Network privát verzióját, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsítsák a kibercsapdák észlelését, a 80 millió érzékelővel rendelkező globális -észlelő rendszer valós idejű hozzáférésének köszönhetően, anélkül, hogy a vállalati hálózaton kívül megosztanának adatokat.

 A megújult Kaspersky Private Security Network további beállítási lehetőségeket kínál a vállalati ügyfelek egyéni igényeinek kielégítésére. A program lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy fokozzák informatikai védelmüket a megoldás testreszabott URL-listáival és fájlmegjelölésével – házon belüli forrásokkal és független szolgáltatókkal egyaránt.

 

A vállalkozások 57%-a elismeri, hogy az informatikai biztonság sérülhet egy bizonyos ponton túl, és a kereslet a valós idejű biztonsági észlelésre folyamatosan nő. A felhőalapú fenyegetettség-észlelő segít gyors és pontosan azonosítani a gyanús fájlokat (hash sum vagy tanúsítvány használatával) vagy URL-eket,  így a vállalkozások elkerülik az  érzékeny adatok vagy a teljes informatikai infrastruktúra elvesztését. A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab megosztott felhőalapú infrastruktúrája néhány perc alatt azonosítja az új fenyegetettségeket a 80 millió szenzornak köszönhetően. Ugyanakkor egyes vállalkozások vagy szervezetek számára a felhőalapú szolgáltatások használata korlátozva lehet a törvény vagy bizonyos hálózatbiztonsági előírások által. A Kaspersky Private Security Network megoldást nyújt erre a problémára egy saját felhőn keresztül, amely a KSN belső példányát tartalmazza, így elérhetővé a KSN összes előnye a vállalati informatikai infrastruktúrán belül. A naprakész adatok a kiberfenyegetésekről a KSN-től egyirányú szinkronizálással érkeznek, ami azt jelenti, hogy a vállalati hálózaton keresztül nem kerül ki adat a felhőbe.

 

 

A KSN és KSPN működése

 

A következő generációs személyre szabott biztonsági hírszerzés kifejlesztése

A skálázhatóság és a rugalmasság alapvető követelmény egy modern vállalat IT-biztonsági stratégiájához. Ahhoz, hogy akár 500.000 csomópontot kezelő hálózatokhoz is skálázható legyen, a Kaspersky Private Security Network új generációja kiemelten kezeli a fenyegetés-észlelés egyéni testreszabását. Az új funkciók lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy ügyfél-specifikus adatokat adjanak hozzá a Kaspersky Private Security Network-höz, beleértve a fájlazonosítást is a hash sum segítségével. Lehetővé teszi az ügyfelek fájljainak engedélyezését a hamis pozitív észlelések kiküszöbölése érdekében. A külső hírszerző csatornákhoz készült speciális kezelőfelület lehetővé teszi a kiberbiztonsági csapatok számára, hogy a fájlok és az URL-címek adatait közvetlenül a Kaspersky Private Security Network-re töltsék fel. 

 

Ezek a funkciók az IT részlegeket és a SOC (Security Operations Center – Biztonsági Operációs Központ) csapatokat segítik egy nagy teljesítményű automatizálási eszközzel valamint lehetővé teszik számukra, hogy felgyorsítsák a fenyegetéselemzést és az incidensek válaszidejét

 

Növelje védelmét a továbbfejlesztett menedzsment képességekkel

A Kaspersky Private Security Network legújabb generációját is kifejezetten a kezelési és használhatósági szempontok szerint fejlesztették. Az adatdióda protokoll a frissen támogatott CentOs operációs rendszerrel lehetővé teszi az internet-hozzáféréssel nem rendelkező vállalatok számára, hogy valós idejű fenyegetés-intelligenciát gyűjtsenek a KPSN-en keresztül anélkül, hogy egyetlen adatbájt is kikerülne a vállalati hálózatból. A program egy új online felületet is tartalmaz, amely jobban strukturálja és intuitívabbá teszi a kibercsapda-információ kezelését.

 

"Az a képesség, hogy a lehető leggyorsabban megállítsák a fejlett fenyegetések gyilkos láncát, kulcsfontosságú a különböző üzleti területeken működő kormányzati szervezetek és vállalkozások számára. Azonban vannak szervezetek, amelyek gyakran nem tudják teljes mértékben kihasználni a felhőalapú intelligenciát a biztonsági előírások és korlátozások miatt – főként az állami cégeknél és szervezeteknél van szigorú adatvédelmi-protokoll. Azért, hogy a kiberbiztonsági előírások összhangban legyenek az üzleti prioritásokkal, olyan szabadalmaztatott megoldást vezettünk be, amely minden vállalat számára lehetővé teszi a fenyegetés-hírszerzést, még a szigorú előírások követelményeinek is. A Kaspersky Private Security Network új generációja érzékeny vállalati adatokat tárol a hálózaton, miközben biztosítja az iparág által elismert felhőbiztonsági intelligenciát, hogy segítsen a vállalkozásoknak a mai fenyegetések elleni védelemben." – nyilatkozta Alessio Aceti, a Kaspersky Lab Vállalati Üzletágának vezetője

 

Bővebb információt a Kaspersky Private Security Network csomagról ezen a linken olvashat. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álhírek és kiberpropaganda: így használják (ki) a közösségi médiát

Az „álhírek” kifejezés hallatán az embereknek általában a közösségi oldalakon megjelenő bejegyzések jutnak eszébe, amelyek hihetetlen és valószínűtlen történeteket tartalmaznak a legkülönfélébb témákról: a Föld valódi formájától kezdve egészen a rák eltitkolt ellenszeréig. 

2017. szeptember 26. 10:52

Biztonságtudatosság újratöltve

Az IT biztonság témája megkerülhetetlenül fontos, hiszen a kibertámadások ma már egész nemzeteket, cégeket, de a mindennapi felhasználót is naponta érintő veszélyforrások. Az infokommunikációs eszközök ma már behálózzák munkahelyeinket, háztartásainkat, gyakorlatilag egész életünket.

2017. szeptember 25. 13:20

Fokozódó veszély a brutális mennyiségű adatforgalom

Ma naponta 60 százalékkal több digitális adatot hozunk létre, mint tíz évvel ezelőtt egy teljes év alatt, ráadásul mindezt több mint negyvenháromszor gyorsabban tudjuk megtenni. 

2017. szeptember 25. 12:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com