Milyen szerepet játszik a mesterséges intelligencia a kiberbiztonság területén?

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 17. 12:01

2017. szeptember 20-21-én már 13. alkalommal kerül megrendezésre az ITBN CONF-EXPO. A közel 80 programot felvonultató kétnapos rendezvény központi témája a mesterséges intelligencia lesz. 

Azon belül is első napon az ember és gép, második napon pedig a gép és az ember kapcsolatát, jövőjét boncolgatják számos aspektusból. A felhasználók viselkedésének elemzése, kórokozók viselkedésének elemzése, incidensek automatikus kezelésének technikái, a gépek szerepe a jogosultságkezelés és megfelelés területén és számos hasonló téma kerül terítékre a szakmai előadásokon. Több támogató cég mutatja majd be saját, mesterséges intelligenciára épülő rendszereit, szolgáltatásait.

 

Az izgalmas téma, a számos kiállítói stand és a számottevő hazai és külföldi szaktekintély előadása garantálja a rendezvény töretlen renoméját.

 

Az előadók közül a teljesség igénye nélkül:

  • Csányi Vilmos (etológus)
  • Mikko Hypponen (finn kiberbiztonsági szakértő, újságíró)
  • Dr. Rand Hindi (Data Scientist)
  • Prinya Hom-Anek (Thai Igazságügyi Minisztérium kibervédelmi tanácsadója, ACIS)
  • Thierry Karsenti (VP, SE & New Technology Unit, Europe, Check Point)
  • Peter Kosinar (Senior Virus Researcher, ESET)
  • Szvetelszky Zsuzsanna (szociálpszichológus, pletykakutató, az MTA tudományos munkatársa)
  • Mariusz Sawczuk (Specialist Systems Engineer, F5)
  • Gombás László (műszaki igazgató, Quadron)
  • Fred Streeflend (EMEA Senior Product Marketing Manager, Palo Alto Networks)
  • Vida Viktor (IT Biztonsági tanácsadó és szakértő, S&T)

 

„Miért különbözik ennyire egymástól ember és modern gép? Az ember egy ötletekkel és megérzésekkel teli, érzelem vezérelt biológiai teremtmény, mely az evolúció milliárdnyi évei alatt vált egyre tökéletesebbé. A gép pontos, hatékony, élettelen tárgy, mely durván számolva hetven évnyi innováció eredménye. Legalábbis az emberiség szempontjából. A kiberbiztonság mára alapvető dimenzióvá, ugyanakkor pedig az egyik legnagyobb kihívássá vált a fogyasztók és az üzletek, a civilek és a hadsereg, a polgárok és az állam számára. Óriási technológiai dilemmák, köd, amely támadások elkövetőinek kilétét fedi, a hackerek változatos motivációi, a nemzetállamok hatalmi játszmái, illetve az adatok és információk feldolgozásának előre nem látható kockázatai mind részét jelentik a problémacsomagnak. A hacking, a kiberzsarolás, a számítógépes rendszerekben történő visszaélések mára virágzó üzletággá váltak, melyek sok milliárdnyi dollár nyereséget termelnek a bűnözők számára és még több dollármilliárdnyi veszteséggel sújtják az áldozatokat. A rendkívül bonyolult és egyre több mutáción áteső kórokozók, a nulladik napi támadások riasztóan növekvő száma, a 100 milliárd IoT készülék közeledő rémálma, és az összes többi felmerülő, jelenleg még nem ismert fenyegetés a kibertérben.

 

A fentiek vezettek el minket ahhoz a felismeréshez, hogy az idei ITBN CONF-EXPO-t annak a témának szenteljük, hogy felgöngyölítsük a gépek embert segítő és veszélyeztető szerepeit, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és automatizmus kérdéses szálait, melyek át meg átszövik mindennapi életünket csakúgy, mint a kiberbiztonság területét.”  - Keleti Arthur – főszervező és ötletgazda

 

A rendezvény helyszíne: Groupama Aréna, további információ és regisztráció: www.itbn.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05