Hamarosan zárul a regisztráció a ChaosStackre!

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 22. 12:54

Valós piaci problémák, értékes tapasztalat, networking – ez mind a ChaosStack. Az idén első alkalommal megrendezett fejlesztő verseny úttörőnek számít a fiatal egyetemisták és pályakezdők körében. A számos tapasztalat mellett 500.000 Ft összértékű nyeremények találnak gazdára. A regisztráció szeptember 30-ig tart!

Idén első alkalommal rendezi meg a ChaosStack fejlesztő versenyt a JÉG- Jövőt Építők Generációja BME diákszervezet. A kezdeményezés újraértelmezi a hackathonok világát. A szervezők célja, hogy olyan kihívás elé állítsák a jelentkezőket, ahol valós, cégek által biztosított feladatokon keresztül tudják összemérni tudásukat. A feladatok egy-egy szakterületet fednek le, így minden ügyességre, hozzáértésre, képességre szükségük lesz a versenyzőknek.

 

A szervező csapatról

A ChaosStack Fejlesztő Verseny 6 diák: Gedai Bence, Bihari Gergely, Zsámboki András, Móricz Tamás, Havasi Kristóf, Elődi Márton ötlete alapján született meg, akik a Budapesti Műszaki Egyetemen tanulnak informatikusként. Megismerkedésük után a közös érdeklődési körük arra sarkallta őket, hogy együtt dolgozzanak. Legfőbb indítóokuk az volt, hogy habár számos verseny állt rendelkezésükre, de nem volt még olyan megmérettetés, amivel igazán azonosulni tudtak volna. Ahol kipróbálták magukat, azt sem érezték igazán fejlesztő célúnak. Nem érezték azt, hogy a munkaerőpiac és az elméleti tudás között megfelelő hídként szolgáltak volna a versenyek. Így, előzetes felmérést végezve és a piaci igényt kielégítve, létrehozták a saját versenyüket.

 

 

A versenyről

A versenyre bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy próbára tenné az iskolában vagy a munkahelyén megszerzett tudását. A ChaosStack egyik célja a versenyzők-versenyzők, valamint a versenyzők-cégek közötti kapcsolatok erősítése. A szervezők 3 fős csapatok jelentkezését várják, aminek tagjai a programozás különböző szakterületei iránt érdeklődnek. Akkor se aggódj ha hiányos csapatod, a Facebook eseményben lehetőséged van magad mellé embereket keresni!

 

A résztvevők a verseny során olyan feladatokkal fognak találkozni, amelyekhez több mai technológia és platform ismerete is szükséges. Nem szükséges mindegyiket ismerni, de  célszerű olyan csapattal indulni, melyben a tagok tudása a legtöbb területet lefedi. A személyes skillek, az ambíció és a csapatszellem alapvető kellékei a ChaosStack-nek.

 

A verseny két fordulóból áll, egy online beugróból és egy élőfordulóból. A regisztráció szeptember 4-én (hétfőn) indul, és egészen szeptember 30-a (szombat) 23:59-ig érhető el. Eddig az időpontig van lehetősége a csapatoknak beküldeni az online beugróhoz tartozó megoldásukat, majd október 7-én (szombaton) kerül sor az élőfordulóra. A döntő helyszínét a Loxon Solutions biztosítja, ezzel garantálva a versenyzőknek a zavartalan feladatkidolgozást és az inspiráló munkakörnyezetet. A versenyen történő részvétel díjtalan, a győztesek között pedig 500.000 Ft összértékű nyereményeket osztanak ki a szponzorok felajánlása jóvoltából.

 

Helyszín: LOXON SOLUTIONS, BUDAPEST, DÉVAI U. 26, 1134

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több millió termék egyetlen webáruházban

A GKI Digital becslése szerint már több mint 4500 hazai vállalkozás érdekelt valamelyik hazai vagy akár nemzetközi online piactéren. Az általuk realizált online forgalom pedig csak tavaly elérte a nettó 12 milliárd forintot. Magyar kereskedők körében az eMAG Marketplace platformja a legnépszerűbb.

2019. október 15. 18:42

Virtuális valóság – Egy új valóság a turizmus ágazatban?

Az utóbbi évek technológiai és kereskedelmi fejlesztései következtében egyre időszerűbb kérdés, hogy vajon a virtuális valóság (virtual reality, VR) milyen hatással lesz a különböző iparágakra. Az utazási ágazat esetében például az előrejelzések rendkívül széles palettáját látjuk: a divatos technológiai fogástól az iparág létét veszélyeztető fenyegetésig terjed a spektrum. 

2019. október 15. 16:59

A Széllessáv Világfórumon debütál a Zyxel MPro Mesh megoldása

A tajvani Zyxel ma bejelentette, hogy a WiFi 6 portfolióját egy teljesen új menedzselt vezeték nélküli megoldással bővíti ki. Az MPro Mesh-re keresztelt jellemző mellett a 10G PON is megjelenik az eszközökben, így a szolgáltatók kiaknázhatják a hálózatukban rejlő teljes potenciált, és multi-gigabites kapcsolatot nyújthatnak ügyfeleiknek. A megoldást a ma induló amszterdami Szélessáv Világfórumon (BBWF) mutatják be.

2019. október 15. 14:09

Az EIT megerősíti a kreatív és kulturális ágazatokat

Az európai kreatív és kulturális ágazatok megerősítését jelentik be az INNOVEIT-en, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet éves fórumán. Az innovátorok összefognak a vállalkozókkal, a befektetőkkel és a politikai vezetőkkel, hogy legyőzzék a társadalmi kihívásokat és új munkahelyeket teremtsenek Európában.  

2019. október 15. 12:50

Néhány szektorban csökkenni kezdett a munkaerőhiány

A munkaerőpiacon megjelent új hirdetések, és az állásra jelentkezések számai arra utalnak, hogy egyes szektorokban az eddig jellemző munkaerőhiány csökkenni kezdett – derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves összeállításából. Emellett jól látható, hogy a nyári szezonban a vendéglátásé volt a főszerep; megugrott az álláshirdetések száma és az ígért jövedelmek szintje is.

2019. október 15. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás