Hamarosan zárul a regisztráció a ChaosStackre!

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 22. 12:54

Valós piaci problémák, értékes tapasztalat, networking – ez mind a ChaosStack. Az idén első alkalommal megrendezett fejlesztő verseny úttörőnek számít a fiatal egyetemisták és pályakezdők körében. A számos tapasztalat mellett 500.000 Ft összértékű nyeremények találnak gazdára. A regisztráció szeptember 30-ig tart!

Idén első alkalommal rendezi meg a ChaosStack fejlesztő versenyt a JÉG- Jövőt Építők Generációja BME diákszervezet. A kezdeményezés újraértelmezi a hackathonok világát. A szervezők célja, hogy olyan kihívás elé állítsák a jelentkezőket, ahol valós, cégek által biztosított feladatokon keresztül tudják összemérni tudásukat. A feladatok egy-egy szakterületet fednek le, így minden ügyességre, hozzáértésre, képességre szükségük lesz a versenyzőknek.

 

A szervező csapatról

A ChaosStack Fejlesztő Verseny 6 diák: Gedai Bence, Bihari Gergely, Zsámboki András, Móricz Tamás, Havasi Kristóf, Elődi Márton ötlete alapján született meg, akik a Budapesti Műszaki Egyetemen tanulnak informatikusként. Megismerkedésük után a közös érdeklődési körük arra sarkallta őket, hogy együtt dolgozzanak. Legfőbb indítóokuk az volt, hogy habár számos verseny állt rendelkezésükre, de nem volt még olyan megmérettetés, amivel igazán azonosulni tudtak volna. Ahol kipróbálták magukat, azt sem érezték igazán fejlesztő célúnak. Nem érezték azt, hogy a munkaerőpiac és az elméleti tudás között megfelelő hídként szolgáltak volna a versenyek. Így, előzetes felmérést végezve és a piaci igényt kielégítve, létrehozták a saját versenyüket.

 

 

A versenyről

A versenyre bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy próbára tenné az iskolában vagy a munkahelyén megszerzett tudását. A ChaosStack egyik célja a versenyzők-versenyzők, valamint a versenyzők-cégek közötti kapcsolatok erősítése. A szervezők 3 fős csapatok jelentkezését várják, aminek tagjai a programozás különböző szakterületei iránt érdeklődnek. Akkor se aggódj ha hiányos csapatod, a Facebook eseményben lehetőséged van magad mellé embereket keresni!

 

A résztvevők a verseny során olyan feladatokkal fognak találkozni, amelyekhez több mai technológia és platform ismerete is szükséges. Nem szükséges mindegyiket ismerni, de  célszerű olyan csapattal indulni, melyben a tagok tudása a legtöbb területet lefedi. A személyes skillek, az ambíció és a csapatszellem alapvető kellékei a ChaosStack-nek.

 

A verseny két fordulóból áll, egy online beugróból és egy élőfordulóból. A regisztráció szeptember 4-én (hétfőn) indul, és egészen szeptember 30-a (szombat) 23:59-ig érhető el. Eddig az időpontig van lehetősége a csapatoknak beküldeni az online beugróhoz tartozó megoldásukat, majd október 7-én (szombaton) kerül sor az élőfordulóra. A döntő helyszínét a Loxon Solutions biztosítja, ezzel garantálva a versenyzőknek a zavartalan feladatkidolgozást és az inspiráló munkakörnyezetet. A versenyen történő részvétel díjtalan, a győztesek között pedig 500.000 Ft összértékű nyereményeket osztanak ki a szponzorok felajánlása jóvoltából.

 

Helyszín: LOXON SOLUTIONS, BUDAPEST, DÉVAI U. 26, 1134

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB eladta az Energetikai Hálózatok üzletágát a Hitachinak

Az üzletág eladása lehetővé teszi, hogy az ABB a kulcsfontosságú piaci trendekre és vevői igényekre, így a közlekedés és az ipar villamosítására, az automatizált gyártásra, a digitális megoldásokra, valamint magasabb szintű, fenntarthatóbb termelékenységre koncentráljon. 

2020. július 4. 18:09

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Új Webex fejlesztésekkel támogatja a Cisco a távmunkát és a visszatérést az irodákba

A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműködési megoldása, a Webex idén áprilisban félmilliárd bejelentkezést regisztrált, a résztvevők pedig összesen 25 milliárd percet töltöttek a platformon. Ez a megszokott forgalom háromszorosa volt. 

2020. július 4. 14:25

20%-kal nőtt a televíziók átlagos képátmérője az elmúlt öt évben

A háztartásokban világszerte egyre nagyobb televíziók jelennek meg, az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt* , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik. Legyen szó régi eszközök cseréjéről, az első okostévéről, vagy a család harmadik készülékéről, a hazai felhasználók 73 százaléka számára fontos a képátmérő egy új tévé vásárlásakor, így a használatban lévő készülékek több mint egy harmada 43 colosnál is nagyobb, négyötöde pedig 5 évnél fiatalabb. 

2020. július 4. 11:48

Tovább nőtt a Huawei márkaértéke

A Huawei a tavalyi évhez képest két helyet javítva az előkelő 45. helyen végzett a BrandZ idei Top 100-as listáján. A cég zsinórban ötödik alkalommal kapott helyet a legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban, márkaértéke kilenc százalékkal, 29,4 milliárd USD-re nőtt az elmúlt egy évben. 

2020. július 4. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás