Egészségügyi adatvizualizációs verseny

forrás: Prím Online, 2017. október 4. 15:18

Idén első alkalommal rendezi meg egészségügyi hackathon versenyét, a vITathont a Semmelweis Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen. Informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. 

A harminc órás maratoni ötletbörzén a dohányzás és az ahhoz kapcsolódó problémakörre fókuszálnak a versenyzők: egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk. Vannak ismereteink és tapasztalataink a dohányzásról való leszokással kapcsolatban, de tény, hogy a dohányosok mintegy 80 százaléka próbálta már abbahagyni a cigizést, és csak minden másodiknak ment. Lássuk, mire jutnak a lelkes és ambiciózus fiatalok a probléma testközelből való vizsgálatakor!

 

A versenyen elkészülő dohányzásleszoktató megoldási javaslatokat a téma szakértői mentorálják, emellett gondolatébresztő előadások, adatbázisok és egészségügyi eszközök is segítik a versenyzőket. A maratoni ötletbörzén résztvevő csapatok projektjeit nemzetközi zsűri értékeli majd, és választja ki közülük a leginnovatívabb megoldásokat.. A résztvevő csapatok javaslataiból új egészségügyi vagy más tudományterületeken indított kutatások válhatnak, vagy akár egy startup vállalkozás alapját is képezhetik.

 

A versenyre elsősorban a Semmelweis Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatóiból és frissdiplomásaiból álló, vegyes csapatok nevezhetnek, mindkét felsőoktatási intézményből legalább 1-1 aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak, vagy a verseny időpontjához képest 3 éven belül végzett frissdiplomásnak kell a 3-4 fős csapatokba kerülnie. 

 

 

A jelentkezők megismerkedését és vegyes csapatba rendezését elősegítő információs meetupot október 5-én 18 órától rendezik meg a verseny helyszínén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.) .

 

A vITathon 2017 versenyt az ismerkedő meetup után egy héttel, október 13-14-én tartják. A megmérettetésen díjazott csapatok külföldi szakmai rendezvényen vehetnek részt, valamint az ötleteik megvalósulásához további szakmai mentorálást biztosítanak a szervezők. Az esemény nemcsak a kezdeményezés ambiciózussága miatt különleges, hanem a rendkívül korszerű és hatékony hackathon módszer alkalmazása miatt is.

 

További információ és regisztráció: http://vitathon.eu/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel 5,4 millió online vásárló hazánkban

Hazánkban közel 5,4 millióan szoktak rendszeresen online vásárolni, a felnőtt magyar internetezők 91 százaléka. Mivel már nehéz érdemben növelni a számukat, a jövőben várhatóan a vásárlás intenzitásának növekedése jelenti majd az e-kereskedelem érdemi bővülésének alapját. Ehhez előreláthatólag nagyban hozzá fog járulni az online bevásárlási szolgáltatások terjedése, melyeket eddig 1,2 millióan vettek igénybe idehaza. Az eNET rendszeres, éves lakossági e-kereskedelmi kutatása az online vásárlás fő trendjeit vizsgálta.

2019. május 22. 12:56

Igénylik a digitális tuningot a magyar kisvállalkozások

A UPC Magyarország által meghirdetett Nagy Tuning Show verseny keddi gáláján olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek ötletes megoldásaikkal példát mutathatnak a többségnek, hogyan válhatnak még sikeresebbé a digitalizáció segítségével. Szükség is van az inspirációra, hiszen a hazai kis- és közepes vállalkozások online jelenlétét felmérő kutatásból kiderült, hogy a vállalkozók szinte kivétel nélkül fontosnak tartják az üzleti célú digitális megoldásokat, de csak mintegy harmaduk tud valóban jól eligazodni a honlapok, applikációk és a közösségi média világában.

2019. május 22. 11:35

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Az ABB világszínvonalú megoldást fejlesztett ki a jövő CO2-semleges, energiafüggetlen gyárának létrehozására

Az ABB az ökológiailag hatékony megoldások és szolgáltatások kiterjedt portfóliójával kíván hozzájárulni a gazdaság környezetkárosító hatásoktól mentes további növekedéséhez. Valójában az ABB globális összbevételének immár több mint fele olyan technológiák értékesítéséből származik, amelyekkel a klímaváltozást kiváltó okok ellen a harcol. A társaság célja, hogy ezt a 2018-ban még 57%-os részarányt 2020-ig 60%-ra emelje.

2019. május 21. 17:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás