Állítsuk meg az értelmetlen szívhalált, stroke-ot!

forrás: Prím Online, 2017. október 18. 15:25

Az egri Sanatmetal Kft. WIWE szívdiagnosztikai divíziója több hetes promóciós kampánnyal csatlakozik a világméretű Stroke Világnapja rendezvénysorozathoz, melynek során többek között ingyenes készülékeket ajánl fel sportegyesületeknek. A téma aktualitását a közelmúlt tragikus hírei erősítik, melyek kiváló sportolók haláláról számolnak be, holott rendszeres EKG szűréssel 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne!

Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek több halálesetért felelősek, mint valamennyi egyéb betegség, baleset és halálok együttvéve. A stroke évi 50 ezer áldozatot követel, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, ritmuszavarban a lakosság 3%-a érintett, viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel! Hirtelen szívmegállás miatt néhány hét leforgása alatt két kiváló sportoló hunyt el tragikusan – a Sanatmetal úgy érezte, tenni kell ez ellen!

 

Az egri cég által kifejlesztett névjegykártya méretű mobil EKG, a WIWE, klinikai szintű EKG felvételt készít és stroke, illetve hirtelen szívmegállás rizikóbecslést végez egy perc alatt, bárhol, bármikor. A kiértékelő algoritmus pontossága 98.69%-os, a használatával kapcsolatos friss klinikai study igazolja, hogy a páciensek és élsportolók WIWE-val végzett vizsgálati módszere hatékony, helytelen orvosi döntés nem született! 

 

Október 19-én induló promóciós kampányuk – mely kapcsolódik a globális Stroke Világnapja rendezvénysorozathoz – több szálon fut, egyik kiemelkedő eleme, hogy 50 db WIWE készüléket ajánlottak fel ingyenesen sportegyesületek számára, hogy elősegítsék a hirtelen szívmegállás megelőzését! Az első WIWE-ért a felajánlást követő pár órán belül már a ZF Eger Vízilabda bajnok csapata jelentkezett!

 

 

Kampányuk emellett nyereményjátékkal, edukációs cikkekkel és árkedvezménnyel segíti elő a prevenciót lakossági szinten. A WIWE a rizikóbecslés mellett támogat az egészséges életmód kialakításában is tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat, az eredmények pedig továbbküldhetők orvosi kiértékelésre.

 

A WIWE-ot nem csak hazánkban, hanem külhonban is egyre többen használják: eddig 20 országban indult el a regisztrációja és forgalmazása, melyek közül kiemelkedő hír, hogy megkapták az ausztrál hatóság (TGA) engedélyét a forgalmazásra, és elindították az előrendelések kiszállítását.  Az év végére várják az USA engedélyét. 

Kulcsszavak: egészség Sanatmetal WIWE

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50