A bizalom a legfontosabb: a Kaspersky Lab elindítja a Globális Átláthatósági Kezdeményezést

forrás: Prím Online, 2017. október 25. 09:43

A Kaspersky Lab bejelentette a Globális Átláthatósági Kezdeményezés programját, amelynek célja az ügyfelek védelme a kiberfenyegetésektől, bárhonnan is érkezik ez a támadás. 

Ezzel az indítvánnyal a cég bővíteni szeretné az informatikai biztonsági szakemberek közösségét, valamint termékeinek külső felekkel való ellenőrzését, amelyek révén a cég igazolni szeretné megbízhatóságát. A kezdeményezés részeként a vállalat közzéteszi programjainak forráskódját - beleértve a szoftverek- és a kibercsapda-észlelő programok frissítéseit is - független intézetek számára értékelésre és felülvizsgálatára. 

 

 

 

Társadalmunk jobban függ az információs- és a kommunikációs technológiáktól (ICT), mint valaha, nem véletlen, hogy a számítógépes fenyegetések továbbra is fejlődnek és terjednek. Mivel gyorsul az üteme mindkét oldal fejlődésének (vírusírtó gyártók és vírus-fejlesztők), a Kaspersky Lab szerint szorosabb együttműködésre van szükség annak érdekében, hogy eredményesen védjék a kiberteret. A bizalom elengedhetetlen az informatikai biztonság területén, és egyúttal alapja a magánfelhasználók, a szervezetek és a vállalatok közös munkájának a kibercsapdák ellen. Azt még a Kaspersky Lab is elismeri, hogy a bizalom nem adott, ezért kész arra, hogy folyamatos átláthatósággal és elszámoltathatósággal kivívja. 

 

A Kaspersky Lab Globális Átláthatósági Kezdeményezés programja az alábbiakat tartalmazza:

  1. 2018-tól a cég forráskódjának független vizsgálata és értékelése,

  2. 2018-tól a vizsgálat eredményének beépítése a cég stratégiájába,

  3. 2018-tól a fejlesztések összehangolása a cég adatfeldolgozó folyamataival egy harmadik független partnerrel, amely igazolja a vállalalat megfelelőségét az említett vizsgálatokon

  4. Három Átláthatósági Központ megalapítása, hogy az esetlegesen felmerülő informatikai problémákat közösen oldják meg a partnerekkel, az ügyfelekkel, valamint a kormányzati szervekkel. A központokban a szoftver-frissítések és a forráskódok elérhetőek lesznek.

  5. 100.000 dollárra növeli a pénzdíjat azon független biztonsági kutatók számára, akik a Kaspersky Lab legsúlyosabb biztonsági részeire felhívják a figyelmet a Coordinated Vulnerability Disclosure program keretein belül. 

 

A kezdeményezés elindítása mellett a cég örömmel fogad további javaslatokat, amelyek elengedhetetlenek az előterjesztés sikeres működéséhez. Javaslatokért vagy együttműködésért, kérjük, írjon a következő e-mail címre: transparency@kaspersky.com.

 

“Az internetes védelem destabilizációjával csupán a kiberbűnözők járnak jól. Az országok közti együttműködés csökkenése segíti a gazemberek működését, valamint az állami és a privát szféra közti partnerség hiánya is okozhat biztonsági réseket. Az internet azért jött létre, hogy egyesítse az embereket és segítse az információ megosztását. A kiberbiztonságnak nincsenek határai, a virtuális tér felosztása országokra céltalan és szükségtelen. Helyre kell állítanunk a bizalmat az egyének, a vállalatok és a kormányok között. Épp ezért indítjuk el a Globális Átláthatósági Kezdeményezést, hogy megmutassuk: teljesen nyitottak és átláthatóak vagyunk, nincs semmi rejtegetni valónk. Úgy vélem az ilyen intézkedések kapcsán képesek leszünk leküzdeni a bizalmatlanságot és támogatást nyerünk fő feladatunkhoz: az emberek védelméhez korlátok nélkül.” - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója. 

 

A Kaspersky Lab folyamatosan közzé fogja tenni a program által életre hívott aktivitások eredményeit és részleteit. 

 

Bővebb információt a hivatalos oldalon talál. https://www.kaspersky.com/about/transparency

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com