Szélesíti kuvaiti tevékenységét a magyar Quadron

forrás: Prím Online, 2017. október 30. 14:17

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT-biztonsági üzletágát az arab-öbölbeli országban. A két vállalat 2016-ban induló együttműködése ezzel tovább mélyül. A QUADRON szakmai tudása és tapasztalata igen értékes a kuvaiti partner számára, mivel a régió IT-biztonság terén 5-10 éves lemaradásban van Magyarországhoz képest.

A kuvaiti internetszolgáltató QualityNet október 29-i kiberbiztonsági konferenciáján jelentette be, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere, a QUADRON Kiberbiztonsági Kft. szakmai támogatásával valósult meg. A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok pedig mindkét oldalról pozitívak: „A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra” – fogalmazott Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója, aki a kuvaiti konferencián Michael Daniel, Barack Obama volt biztonsági vezetője és tanácsadója társaságában tartott szakmai előadást. 

 

A kiberbiztonsági üzletág új ajtókat nyit meg a QualityNet előtt, hiszen a magas fenyegetettség miatt új ügyfeleket nyerhetnek, melyeknek a QUADRON segítségével már értéknövelt szolgáltatásokat tudnak nyújtani. „Eddigi együttműködésünk keretében házon belüli adatvédelmi szolgáltatásokat kaptak tőlünk, biztonsági stratégiát készítettünk, és kiképeztük a szakértőiket a kurrens IT-biztonsági problémák kezelésére. Az új üzletágban ezt a kompetenciát kell tovább építenünk: belső és külső stratégiát készítünk, csapatot szervezünk, kiképezzük az újonnan érkező munkavállalókat. Az a célunk, hogy a QualityNet ICT szolgáltatóvá válva, a kiberbiztonság terén is piacvezető legyen a régióban” – mondta el Gulyás Péter. 

 

A szintlépés a QUADRON számára is új lehetőségeket jelent: 2018-ban a cég kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió USD bevételt tervez, amely a következő 3 évben ennek többszöröse is lehet, hiszen a QualityNet anyavállalata, a piacvezető Batelco számos országban – többek között Jordániába, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Maldív-szigeteken – is jelen van leányvállalataival, melyekkel a magyar kiberbiztonsági cég együttműködhet a jövőben.  A QUADRON két ilyen projektben már is felkérést kapott, amelyek teljesítéséhez más stratégiai partnereket is be kell vonnia Magyarországról, hiszen több tíz vagy akár százas nagyságrendben is szükség lehet kibervédelmi szakértőkre ezekben a projektekben, melyek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan érdemes optimalizálni az agrárvállalatok energiafelhasználását?

Nemcsak a takarmányra igaz, hogy az a legolcsóbb, amit mi magunk termelünk meg, ugyanez érvényes a villamos energia előállítására is. A napelem-beruházás az agrárszektorban rövid távon megtérül, főként hogy a jövőben pályázati forrásokkal is lehet majd számolni, amelyekre már most érdemes felkészülni. 

2023. január 30. 19:44

2023-ban tovább zöldíti gépjárműflottáját a vállalat

A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében idén újabb 122 belsőégésű motorral ellátott autóját cseréli le plug-in hibrid és 100%-ban elektromos gépjárművekre a Vodafone Magyarország. A vállalat 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A most bejelentett intézkedéssel a Vodafone gépjárműinek közel 80%-a lesz zöld rendszámos és környezetbarát.

2023. január 30. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46