IDC: a Xerox biztonsági megoldásai áttörést hoztak

forrás: Prím Online, 2017. október 31. 09:53

A neves kutatócég, az IDC első, a biztonság területére fókuszáló MarketScape jelentése a Xerox-ot olyan vezető szolgáltatóként nevezte meg, amely komoly eredményeket ért el a vállalati biztonság, illetve a széles körű nyomtatás-és dokumentumbiztonsági megoldások fejlesztése terén.

A Xerox megközelítése szerint az IT biztonsági fenyegetéseket akkor kell kezelni, mielőtt azok valóban problémává válnának. Ennek szellemében a menedzselt nyomtatási szolgáltatásaikat (MPS) úgy fejlesztették, hogy a gépeken a biztonsági funkciókat könnyen be lehessen állítani, a kármentesítés automatizáltan működjön, a behatolásokat pedig nyomon lehessen követni a berendezéseken, a dokumentumokban, illetve az adatokban is.

 

„Az elmúlt hat évben az IDC MarketScape jelentése a Xerox-ot folyamatosan a vezető szolgáltatók közé sorolta a menedzselt nyomtatási– és dokumentumbiztonsági, illetve a dokumentumokat kezelő munkafolyamat szolgáltatásai révén. Ezen sikerek mögött a biztonság kérdése és az a megközelítés, ami a vállalatot az IT-védelem tekintetében jellemzi kulcstényezőnek számított.” – hangsúlyozta Robert Palmer, az IDC Imaging, Printing and Document Solutions csoportjának kutatási igazgatója.

 

Az új IDC MarketScape jelentés megállapítja, hogy a Xerox széles körű nyomtatás- és dokumentumbiztonsági megoldást kínál, amely felöleli az eszközöket, a módszertant és a szolgáltatásokat annak megfelelően, hogy mire van pontosan szükség az adatok, a dokumentumok, vagy a berendezések védelme során. Ugyanakkor a Xerox biztonságtechnikai módszertana a többszintű megközelítésre épül, azaz a berendezések védelmét veszi kiinduló pontként, és onnan továbblépve bővíti a biztonsági hálót az ügyfelek applikációiban, IT infrastruktúrájában.

 

 

A Xerox MPS megoldásainak a középpontjában az üzleti ökoszisztéma - eszközök, adatok és a dokumentumok - folyamatos biztonsági ellenőrzése áll az alábbiak szerint:

  • A berendezések biztonságáról a Xerox eszközökbe beépített McAfee szoftver gondoskodik, amely megelőzi a fájlok károsodását és a rosszindulatú támadásokat. A Xerox többszintű biztonsági megközelítést alkalmaz a berendezéseinél, hogy megvédje azokat és útját állja, észlelje, jelentse a fenyegetéseket.
  • A dokumentumok biztonságát a Xerox Secure Print Management megoldása szavatolja, ami többek közt PIN kóddal azonosítja a felhasználókat, hogy a dokumentumok egy percig se maradjanak felügyelet nélkül. 
  • Az adatok biztonságát az információ titkosítása garantálja a Xerox berendezéseken, akár fogadják azokat, akár továbbítják. Nagyobb védelmet igénylő dokumentumoknál mikrotext, vízjel és QR-kód is rendelkezésre áll az információ megóvása érdekében. A Xerox User Analytics szolgáltatása további biztonsági szintet képvisel, miután rajta keresztül nyomon követhető, hogy ki, mikor, mit nyomtatott, így a belső visszaélések is megakadályozhatóak.

 

„Miután megismertük, megértettük, hogy az emberek hogyan használják a dokumentumokat, a berendezéseiket, valamint azt, hogy a dokumentumok, eszközök milyen szerepet játszanak az üzleti folyamatokban, pontosan látjuk azt is, hogyan lehet az MPS biztonsági megoldásait még inkább az adott szervezetre igazítani. Mi a Xerox-nál nem csupán gépekben, dokumentumokban, felhasználókban gondolkodunk, hanem az egész üzleti életciklust figyeljük, és olyan megoldást dolgozunk ki, ami természetes módon illeszkedik az adott ügyfélkörnyezetbe.” –hangsúlyozta Ted Dezvane, a Xerox Menedzselt Dokumentum Szolgáltatásokért felelős alenöke.

 

Az idei év elején a Xerox végrehajtotta történetének legnagyobb termékváltását, és bevezetett 29 új ConnectKey kompatibilis nyomtatót, illetve multifunkciós berendezést, amelyeket egytől-egyig felvértezett biztonságos, helytől függetlenül használható megoldásokkal, felhő-kapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókkal és applikációkhoz való hozzáféréssel. Az új ConnectKey portfolió a hagyományos nyomtató berendezéseket átalakítja okos, összekapcsolódó munkahelyi asszisztensekké, amelyek nem csupán reflektálnak napjaink üzleti életének elvárásaira, hanem a többszintű biztonsági funkciók révén szavatolják is a rendszer alkotóelemeinek, illetve a sebezhető pontjainak az átfogó védelmét.

 

Az IDC MarketScape jelentése szerint az iparágon belül a Xerox biztosítja az egyik legszélesebb MPS kínálatot különböző belépési pontokkal, ami azt jelenti, hogy a biztonságos nyomtatáshoz hozzáférést nyújtó szolgáltatásaik igazodnak az ügyfelek igényeihez függetlenül a vállalkozások méretétől és jellegétől.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Társasjáték a biztonságos internetért

A biztonságos internet megteremtésében kiemelt prioritás, hogy már a legkisebbek is tisztában legyenek az online tér kockázataival és azzal, hogy milyen módon kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket. A Biztonságos Internet Napján a Microsoft Magyarország olyan offline társasjátékot mutatott be, amely játékos módon tanítja meg a gyerekeket arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni a virtuális térben.

2020. február 20. 17:44

A GDPR millió dolláros kérdése: mit is kell megvédeni?

A GDPR elsősorban értünk van, személyes adatainak védelmére hozták létre. Sokszor mégis felesleges tehernek tűnik. Magánemberként gyakran bosszúságnak érezzük, ha a sokadik hozzájárulást kell megadnunk az adataink kezeléséhez. Vállalati döntéshozóként vagy informatikai szakemberként pedig ennél jóval több feladatot ró ránk, hogy ezeket az érzékeny információkat valóban megfelelően kezeljük, hiszen a szabályozás rendszerint óriási mennyiségű adatot érint. A Micro Focus tapasztalata szerint számottevő könnyítést jelent, ha fájlelemző szoftver segítségével mérjük fel, pontosan mely adatainkra vonatkozik a szabályozás, és ezek hol találhatók a cég rendszereiben. 

2020. február 20. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás