Mire költsem a rengeteg felesleges Bitcoinomat?

forrás: Prím Online, 2017. november 25. 11:06

A címben feltett szarkasztikus kérdést egy magyar informatikai vállalat válaszolta meg: Magyarországon elsőként vehetünk lakást Bitcoinért.

A Bitcoin őrület tovább folytatódik. Az árfolyamok az egekbe szöktek, és szakértők szerint ez a tendencia tovább fog folytatódni. Nem tudni még, hogy mikor egalizálódik, hisz semmi sem tarthat örökké. Azon talán már túlléphetünk, hogy ez egy újabb lufi lenne, ami gyors iramú növekedés után kipukkad, és ott lesznek a részvényesek meglepődve, hogy akkor most mit is kezdjek az értéktelenné vált Bitcoinommal?

 

Ennek a tendenciának az árfolyam növekedésen túl több jele is van. Például, hogy egyre több helyen fogadják már el fizetőeszközként a valutát, ami pedig tovább növeli a megbízhatóságát, így az árfolyam ismét csak emelkedik. Nagy cégek is beálltak a sorba, úgy mint a Microsoft, akik 2014 decemberében adtak utat a lehetőségnek, hogy a felhasználóik Bitcoinnal fizethessenek a digitális tartalmakért. Ám nem ők az egyetlenek. Van egy dubaji ingatlankereskedő hálózat, ahol csakis BTC-vel lehet kifizetni a megvásárolt apartmant, sok helyen pedig "egyszerű" üzletekben, kiskereskedelmi láncokban tudunk vele fizetni.

 

Magyarországon is elindult a felzárkózás ezen a téren. Elég csak a Deák téri ATM-re gondolnunk, most pedig egy magyar informatikai vállalatnak, a Netlifenak köszönhetően már lakást is vehetünk a digitális pénztárcánkban tornyosuló kriptovalutáért cserébe.

 

Az ár, amiért a XIV. kerületi ingatlant áruba bocsájtották 15 BTC. Ez jelenleg körülbelül 32-33 millió forintnak megfelelő összeg, ami akár reálisnak is tekinthető a mai budapesti ingatlan árak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve.

Kulcsszavak: Bitcoin ATM Bitcoin Netlife

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05