Mire költsem a rengeteg felesleges Bitcoinomat?

forrás: Prím Online, 2017. november 25. 11:06

A címben feltett szarkasztikus kérdést egy magyar informatikai vállalat válaszolta meg: Magyarországon elsőként vehetünk lakást Bitcoinért.

A Bitcoin őrület tovább folytatódik. Az árfolyamok az egekbe szöktek, és szakértők szerint ez a tendencia tovább fog folytatódni. Nem tudni még, hogy mikor egalizálódik, hisz semmi sem tarthat örökké. Azon talán már túlléphetünk, hogy ez egy újabb lufi lenne, ami gyors iramú növekedés után kipukkad, és ott lesznek a részvényesek meglepődve, hogy akkor most mit is kezdjek az értéktelenné vált Bitcoinommal?

 

Ennek a tendenciának az árfolyam növekedésen túl több jele is van. Például, hogy egyre több helyen fogadják már el fizetőeszközként a valutát, ami pedig tovább növeli a megbízhatóságát, így az árfolyam ismét csak emelkedik. Nagy cégek is beálltak a sorba, úgy mint a Microsoft, akik 2014 decemberében adtak utat a lehetőségnek, hogy a felhasználóik Bitcoinnal fizethessenek a digitális tartalmakért. Ám nem ők az egyetlenek. Van egy dubaji ingatlankereskedő hálózat, ahol csakis BTC-vel lehet kifizetni a megvásárolt apartmant, sok helyen pedig "egyszerű" üzletekben, kiskereskedelmi láncokban tudunk vele fizetni.

 

Magyarországon is elindult a felzárkózás ezen a téren. Elég csak a Deák téri ATM-re gondolnunk, most pedig egy magyar informatikai vállalatnak, a Netlifenak köszönhetően már lakást is vehetünk a digitális pénztárcánkban tornyosuló kriptovalutáért cserébe.

 

Az ár, amiért a XIV. kerületi ingatlant áruba bocsájtották 15 BTC. Ez jelenleg körülbelül 32-33 millió forintnak megfelelő összeg, ami akár reálisnak is tekinthető a mai budapesti ingatlan árak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve.

Kulcsszavak: Bitcoin ATM Bitcoin Netlife

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hány liter benzint lehet vásárolni egy átlagfizetésből Magyarországon és a világban?

A Picodi.com analízis csapata megvizsgálta a benzinárak változását néhány országban és kiszámolta hány liter benzint engedhet meg magának egy átlagos Magyar 2020-ban.

2020. augusztus 5. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás