Mire költsem a rengeteg felesleges Bitcoinomat?

forrás: Prím Online, 2017. november 25. 11:06

A címben feltett szarkasztikus kérdést egy magyar informatikai vállalat válaszolta meg: Magyarországon elsőként vehetünk lakást Bitcoinért.

A Bitcoin őrület tovább folytatódik. Az árfolyamok az egekbe szöktek, és szakértők szerint ez a tendencia tovább fog folytatódni. Nem tudni még, hogy mikor egalizálódik, hisz semmi sem tarthat örökké. Azon talán már túlléphetünk, hogy ez egy újabb lufi lenne, ami gyors iramú növekedés után kipukkad, és ott lesznek a részvényesek meglepődve, hogy akkor most mit is kezdjek az értéktelenné vált Bitcoinommal?

 

Ennek a tendenciának az árfolyam növekedésen túl több jele is van. Például, hogy egyre több helyen fogadják már el fizetőeszközként a valutát, ami pedig tovább növeli a megbízhatóságát, így az árfolyam ismét csak emelkedik. Nagy cégek is beálltak a sorba, úgy mint a Microsoft, akik 2014 decemberében adtak utat a lehetőségnek, hogy a felhasználóik Bitcoinnal fizethessenek a digitális tartalmakért. Ám nem ők az egyetlenek. Van egy dubaji ingatlankereskedő hálózat, ahol csakis BTC-vel lehet kifizetni a megvásárolt apartmant, sok helyen pedig "egyszerű" üzletekben, kiskereskedelmi láncokban tudunk vele fizetni.

 

Magyarországon is elindult a felzárkózás ezen a téren. Elég csak a Deák téri ATM-re gondolnunk, most pedig egy magyar informatikai vállalatnak, a Netlifenak köszönhetően már lakást is vehetünk a digitális pénztárcánkban tornyosuló kriptovalutáért cserébe.

 

Az ár, amiért a XIV. kerületi ingatlant áruba bocsájtották 15 BTC. Ez jelenleg körülbelül 32-33 millió forintnak megfelelő összeg, ami akár reálisnak is tekinthető a mai budapesti ingatlan árak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve.

Kulcsszavak: Bitcoin ATM Bitcoin Netlife

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatókis tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az  5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

2020. február 19. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás