Az ABB az elsőszámú piaci szereplő az osztott intelligenciájú folyamatirányítási rendszerek globális piacán

forrás: Prím Online, 2018. január 22. 14:35

Az ARC Advisory Group által kiadott „Distributed Control Systems Global Market 2016-2021” című, az osztott intelligenciájú folyamatirányítási rendszerek (DCS-ek) globális piacát elemző jelentésében megerősíti, hogy a DCS-piacon az ABB marad az első számú piaci szereplő. 

Az ARC elemzői rámutatnak, hogy az ABB 1999 óta sikeresen őrzi piacvezető pozícióját. Az ARC elemzése számos tényezőt vesz figyelembe, így például a piac méretét és szegmentáltságát, a piaci előrejelzéseket, az iparág szerkezetét, a beszállítói piaci részesedést és a szállítói profilokat.    

 

Az ARC jelentése nagyra értékeli az ABB Ability piaci bevezetését, és különösen értékesnek tartja a platform egységesített, több iparágra kiterjedő digitális képességét. Az ABB Ability a döntéselőkészítő információk biztosításával, valamint a tervezés és vezérlés valós idejű folyamatok függvényében végzett optimalizálásával elősegíti, hogy az ABB közszolgáltatásban, iparban, közlekedésben és infrastrukturális ágazatban működő ügyfelei új folyamatokat fejlesszenek ki, vagy korszerűsítsék a már meglévőket. Az adatelemezések eredményeit vezérlőrendszerekbe betáplálva lehetővé válik a teljesítmény főbb mérőszámainak – így például a gyári üzemidő, a sebesség és a hozam – további javítása. 

 

„Az ABB, amely több mint 70 millió hálózatra csatlakozó eszközből és 70 000 vezérlőrendszerből álló kiépített bázissal rendelkezik, és évente 1,5 milliárd dollárt fektet be kutatásba és fejlesztésbe, vezető szerepet játszik az ipar digitális átalakításában” – nyilatkozta Peter Terwiesch, az ABB Ipari Automatizálás divíziójának vezetője.

 

Az ARC tekintélyes elismerése az után következett, hogy a Frost&Sullivan piackutató cég az ABB-t nevezte “Az Év Vállalata - 2017” díjra. A díjjal azt ismerik el, hogy az ABB osztott intelligenciájú folyamatirányítási rendszer-portfóliója viszonyítási pontot teremtett a digitalizálásban. A szakterületen kiemelkedő tudással és páratlan digitalizálási tapasztalattal rendelkező ABB a vevőivel partneri együttműködést alakít ki, hogy ezáltal teljes mértékben képes legyen kielégíteni azok igényeit, és megvalósítsa a fenntartható fejlődést az energetikában, a víziközmű és a feldolgozó ágaztokban.

 

Az ABB a DCS-piacon meglévő piacvezető szerepét a világ számos pontján megvalósított innovatív projektjeinek köszönheti. Az ABB Ability System 800xA jelentős szerepet játszott abban, hogy a világ legnagyobb vegyipari komplexumát, a Sadarát, egyetlen ütemben sikerült felépíteni. A komplexumban az egész termelési folyamat felügyelete és automatizálása teljes körűen integrálva lett a System 800xA-val, így zavartalan üzemét 18 vezérlőrendszer és 260 operatori munkaállomás biztosítja. A System 800xA integrálási képességei nagyban hozzájárultak ahhoz is, hogy a svédországi Garpenbergben lévő bánya a világ egyik legköltséghatékonyabb és legmodernebb bányaüzemévé váljon. Az aknaszállítás, az őrlőművek hajtásai, az aknák szellőztetése, a víztelenítés, az alállomások, a szállítószalagok, a szénőrlők, az érctároló, a karbantartás és a dokumentációkezelés is zökkenőmentesen integrálódott az automatizálási rendszerbe. Nemrég az Emami Cement döntött a System 800xA kiépítése mellett. A cementgyár az ABB rendszerével azt az új termelőüzemét kívánja automatizálni, amely jelentős szerepet játszik majd az indiai infrastruktúra fejlesztésében. 

 

Az ABB Ability Symphony Plus például a legfontosabb megoldásnak számít abban a rendszerben, amellyel integrálják az új kibocsátás-szabályozó technológiát az USA Wisconsin államában működő egyik erőműben.  De a MOSE védőgátrendszer e DCS vezérlésével védi az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velencét is. Ez a rendszer vezérli az indiai Kamuthiban épült Adani naperőmű villamos és automatizálási rendszereit, továbbá ez teszi lehetővé, hogy Vietnámban a Saigoni Vízművek (Saigon Water Corporation/SAWACO) valós időben vezérelje és üzemeltesse az infrastruktúrahálózatát, s ezáltal minimálisra csökkentse az árbevételt nem termelő vízveszteséget.  

 

A globális vállalatokkal kialakított partneri együttműködés terén egyedülálló tapasztalatokkal rendelkező ABB piacvezető szállítója az integrált energetikai és automatizálási megoldásoknak, amelyek alkalmazása lehetővé teszi a műveletek tökéletesítését és a fenntartható fejlődést. Az ABB integrált és biztonságos digitális rendszereket, szolgáltatásokat és megoldásokat szállít a feldolgozóipari és az energetikai vállalatok automatizálásához és teljesítményük optimalizálásához.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05