Hogyan fordítsuk javunkra az adatvagyonunkat?

forrás: Prím Online, 2018. február 13. 12:47

A fejlett adatelemző eszközök teljes palettája már ma rendelkezésünkre áll, pár éven belül azonban robbanásszerű elterjedésük várható, mivel ezek mind az üzleti, mind pedig a mindennapi életünk meghatározó részévé válnak. Ezekbe a trendekbe nyújt betekintést az idei SAS Analytics Day, a SAS szakmai konferenciája február 21-én.

Megismerni a jövőt

Hazai és nemzetközi szakértők részvételével zajlik majd az idei SAS Analytics Day konferencia, melyre rekord számú jelentkező regisztrált. 

 

A rendezvény ízelítőt ad a SAS fejlett analitikára (advanced analytics) épülő megoldásaiból, melynek során a legújabb trendekkel, világunk átalakulásával, analitikai jellemzőkkel, új adatstratégiákkal, és az adatvagyon gazdálkodás/hasznosítás kihívásaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

 

 

A rendezvény tematikája többek között a mesterséges intelligencia, a machine learning, az adatvédelem és adatvagyon-gazdálkodási stratégiái köré épül. 

 

Szó lesz arról, hogyan javíthatja az MI az ügyfélélményt, és hogyan lehetséges az innováció az analitika segítségével. Ügyfelekkel történő kerekasztal beszélgetések és gyakorlati bemutatók, referencia előadások színesítik a konferenciát. 

 

A SAS számos ügyfele közül a Magyar Államkincstár, a CIB Bank Zrt. és az UniCredit Bank Serbia szakemberei mutatják be a rendezvényen, hogyan tudják alkalmazni a fejlett analitikát üzletvitelük során.

 

Az esemény előrevetíti a jövőt, kitekintést ad az egy évtizedes távlatban várható változásokra. Loncsár Tibor, a SAS Magyarország új vezetője szerint tíz év múlva a fejlett analitikai eszközök nyújtotta lehetőségek annyira széles körben elterjednek, hogy nem csupán az üzleti, hanem a mindennapi életünk részévé válnak majd.  A már ma is aktuális vagy látható ügyféligényeket elterjedten fogják szolgálni a hatékony és bejáratott rendszerek.

 

Mesterséges intelligencia az üzleti analitikában

A megalapítása óta kizárólag a fejlett üzleti analitikával foglalkozó SAS Magyarország a 2018-as évben a mesterséges intelligencia és az elemző-eszközök lehetőségeinek további kihasználására törekszik. Előtérbe kerülnek a cégnél az adatkezelési (data management) megoldások is, ahol hangsúlyt kapnak - a május végéig kötelezően bevezetendő - európai Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) foglalkozó eszközök.

 

Hazánkban különösen erős jelenléttel bír a cég a pénzügyi szegmensben. Az itt elért eredményeket és megszerzett tapasztalatokat más üzleti területeken – energetika, közműszolgáltatások, termelés – is kamatoztatja idén a SAS. Fontos fókuszterület lesz a fentiek mellett korszerű megoldásokat nyújtani a közszféra számos olyan intézményének, melyek igen jelentős adatvagyont kezelnek.

 

A világ élvonalához tartozni

A cég középtávú tervei között szerepel a kiemelt ügyfelek még jobb kiszolgálása, a regionálisan szabványosítható megoldások alkalmazása, és a viszonteladói hálózat fejlesztése. 

 

„Személyes céljaim szerencsésen egybeesnek a cég által elvárt célokkal. Sokáig a fülemben fog csengeni egy – az egyik EMEA vezetőnk szájából elhangzott - mondat: „…A SAS Magyarországhoz igazából vezetőt és Chief Motivation Officert keresünk”. Kiváló csapatot találtam a SAS Institute Kft-nél, melyet motiválni és személyes tapasztalataimmal segíteni megtiszteltetés lesz” – foglalta össze céljait Loncsár Tibor, a cég január elején kinevezett vezetője.

 

Az automatizált analitika korszaka elkerülhetetlenül közelít, ezáltal a kreatív szellemi tevékenység egyre jobban a komplexebb feladatok elvégzésére koncentrálható. A trend éllovasának számító magyarországi SAS által is végzett munka eredményét jól mutatja, hogy hazánk üzleti analitikai, BI és adatbányászati területen nincs lemaradásban. Loncsár Tibor szerint nagyjából ugyan azok a fejlettségi szintek és kihívások tapasztalhatók itthon, mint a fejlett világ többi részén.

 

A február 21- én megrendezésre kerülő SAS Analytics Day konferenciával az érdeklődők betekinthetnek a magyar és a nemzetközi analitikai trendekbe, és konkrét példákon megismerhetik az új „iparág” felhasználási területeit. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05