A DDoS támadások költségei akár a 2 millió dollárt is elérhetik

forrás: Prím Online, 2018. február 24. 13:17

Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (DDoS) negatív pénzügyi hatása egyre növekszik. A kis és középvállalkozások számára egy ilyen támadás átlagosan 120 000 dollárba kerülhet, míg a nagyvállalatok esetében ez az összeg elérheti a 2,3 millió dollárt is. 

Az ilyen incidensek egekbeszökő költségei és az ebből következő üzleti lehetőségek elvesztése azt mutatja, hogy a szervezetek nem engedhetik meg maguknak a kiberbiztonsági sebezhetőséggel járó anyagi veszteségeket. 

 

A Kaspersky Lab 2017-es kiberbiztonsági kockázatokat vizsgáló felmérése azt mutatja, hogy a DDoS támadások átlagos költségei drámaian megemelkedtek az elmúlt évben. Egy DDoS támadás anyagi vonzata egy kis vagy középvállalkozás számára 123 000 dollár felett van, 2016-ban ez a szám 106 000 dollár volt. A nagyvállalatok hasonló költségei fél millió dollárral növekedtek, 1,6 millióról 2016-ban 2,3 millió dollárra a 2017-es évben. Az ilyen támadások emelkedő anyagi költségei és a nem számszerűsíthető negatív hatások, mint a cég jóhírének járulékos károsodása, sok szervezet számára bénító hatással bír. 

 

videohive.net

 

A megkérdezett szervezetek 33 %-a fő teherként a támadás visszaszorításának költségeit és a cég szolgáltatásainak visszaállításását emelte ki, míg 25 % az offline rendszerbe fektetett pénzt említette. További 23 % azt mondta, hogy a támadások közvetlen következményeként több bevételforrástól és üzleti lehetőségtől estek el, míg 22 % egy másik közvetlen következményként a jóhírnév károsodását hozta példának. 

 

Az anyagi kockázatok ellenére a megkérdezett szervezetek csak 19 %-a használ célzott anti-DDoS megoldást a támadások megelőzése érdekében. Akik nem használnak ilyesmit azt állítják, hogy a kiberbiztonsági megoldás ára túl magas a kockázathoz képest. Habár összehasonlítva egy valós támadás költségeivel a védelem ára szerénynek mondható. Egy anti-DDoS megoldás ára kis és középvállalkozások számára körülbelül 15 000 dollár évente és körülbelül 50 000 dollár a nagyvállalatoknak, ami egy szervezet költségvetésének csak egy kis hányada, amennyiben a céget támadás éri. 

 

"Egy DDoS támadás több ezer vagy akár több millió dollárba is kerülhet egy szervezet számára, ami nem tartalmazza a cég jó hírnevének károsodását vagy az ügyfelek és partnerek elvesztését. Ezért bölcs és előrelátó dolog védelmi megoldásokba fektetni." - mondja Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab DDoS védelmi osztályának vezetője. "Szintén fontos a megbízható biztonsági megoldások kiválasztása az egyre növekvő és egyre szofisztikáltabb DDoS támadások leküzdése érdekében." 

 

A DDoS támadások kivédhetők a Kaspersky DDoS Protection integrált megoldással, amely megvédi a cégeket a legösszetettebb és legnagyobb méretű támadásoktól is. További információ itt található.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mindenkit meghekkeltek már, csak nem biztos, hogy tud róla

Az IoT-eszközök térnyerésével egyre több lehetőség nyílik a digitális fejlődésre. Ma már gyakorlatilag nincs olyan cég, amely ne használna digitális megoldásokat, mivel az általuk nyújtott sokoldalú funkciók és a szolgáltatott adatok kényelmesebbé, átláthatóbbá, valamint hatékonyabbá teszik a szervezetek működését. 

2018. július 20. 08:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com