144,2 millió forint helyi és körzeti televíziós műsorok gyártásának támogatására

forrás: Prím Online, 2018. március 17. 11:38

Huszonkilenc közéleti és kulturális magazinműsor, valamint hírműsor készítéséhez összesen 144,2 millió forint támogatást ítélt meg a mecenatúraprogramban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A grémium három hazai filmfesztivál díjfelajánlásairól is döntött. Túl hangos reklámblokkok miatt 440 ezer forintos bírságot szabott ki a testület.

Huszonkilenc közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor támogatása

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programja közéleti, kulturális magazinműsorok és hírműsorok készítését célzó pályázatának tavaly meghirdetett negyedik fordulójában összesen 144,2 millió forintot ítélt oda huszonkilenc helyi és körzeti televíziós műsorszám egy-egy évi támogatására. Közéleti magazin kategóriában hét televízió pályázott eredményesen: a Tatabányai és a Hajdúnánási Televízió, a Putnoki Városi Televízió, a Csongrád Tv, a bükkábrányi Eleven Televízió, a mohácsi Csele TV, valamint a csepregi Trió- TV-Dunántúl. A támogatásból hírműsorokat készíthet tizenegy médiaszolgáltató: a Gyöngyösi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi és a Bajai Televízió, a Makói Városi TV, a Gyula és a Győr+ Televízió, a Kanizsa TV, a kiskunhalasi Halas TV, a kaposvári Kapos Televízió és a pécsi Pannon Televízió. Szintén tizenegy televízió kapott hozzájárulást kulturális magazinműsorok gyártására: a Kecskeméti Televízió, a Pápa Városi Televízió, a Makói Városi TV, a Veszprém, az Érd és a Somogy TV, a dunaújvárosi D+ TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Bonum TV, a százhalombattai Halom Televízió, valamint a szekszárdi Tolnatáj Televízió.

 

Filmfesztiválok díjazása

A Médiatanács 500 ezer forinttal járul hozzá a fiatal operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között. 

 

A Médiatanács 1,8 millió forinttal támogatja a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett. A magyar és külföldi alkotók május 31-ig nevezhetnek filmjeikkel a fesztiválra. 

 

A nagy múltra visszatekintő szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a családok éve alkalmából fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal támogatja az október 16. és 21. között zajló rendezvényen. 

 

Médiafelügyeleti döntések

A Story5-öt, a 4-es csatornát és a Galaxy TV-t üzemeltető médiaszolgáltató 440 ezer forint bírságot kapott, mert a tavalyi utolsó negyedévben tizenegy alkalommal tett közzé a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámblokkot. 

 

A Tiszavasvári Városi Televízió szolgáltatójára egy decemberi hatósági ellenőrzés alapján tízezer forint bírságot szabott ki a grémium, mert a televízió kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a jogszabályban előírtakhoz képest.

 

A tanács a jogkövetkezmények kiszabásakor mindig az arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva, az ügy összes körülményének figyelembe vételével hozza meg döntését.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Külföldön is online a legtöbb magyar fiatal

A hazai egyetemisták és főiskolások többsége már külföldi utazásai során is internetezik mobiltelefonján. Az okos mobileszközök nem csupán a nyaralás tervezésében töltenek be egyre fontosabb szerepet, hanem annak lebonyolításában is – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a tajvani I-Shou University közös kutatásából, amely során közel 200 magyar egyetemi hallgatót kérdeztek meg.

2018. április 22. 08:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51
cloudappsportal.com