Ma van a programozók védőszentjének ünnepe

forrás: Prím Online, 2018. április 4. 15:40

Tudta, hogy a programozóknak és fejlesztőknek van védőszentje? Szent Izidornak hívják, és április 4-én ünnepeljük.

Az NNG tavaly először az emléknap apropójából egy vállalati rendezvényt is szervezett, melynek középpontjába a kollégák, valamint a munkáltatói márka került. A 2017-es videóból kiderül hogyan, a dolgozók maguk mesélik el, mit jelent számukra ez a nap, és milyen programokkal készült a vállalat számukra. 

 

A rendezvénnyel az NNG idén ismét fel szeretné hívni a figyelmet a programozó szakma szépségeire, ezzel is közelebb hozván az iparágat a nagyközönséghez. 

 

A tavalyi rendezvény egy vicces, szerethető, a célcsoportra nagymértékben rezonáló kampány formájában valósult meg, a vállalat így igyekezett kedveskedni kollégáinak, valamint megszólítani a potenciális munkavállalókat.  A visszajelzések alapján az elmúlt évek egyik legjobb NNG-s rendezvénye és tematikus napja lett az esemény, mely még belső kommunikációs díjat is kapott.

 

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a vállalat idén is vendégelőadóval kedveskedik a kollégáknak a további belsős programok mellett. Jason Turner, a C++ és a cross-platform könyvtárak szakértője és a ChaiScript társ-feltalálója érkezik, hogy bemutassa szakterülete legfrissebb innovációit és hasznos tudással vértezze fel a részvevőket. Az NNG-s dolgozók meghívhatják az előadásra az IT területén dolgozó barátaikat, ismerőseiket, hogy meghallgathassák ők is a neves külföldi előadót. A kollégák emellett arra is lehetőséget kapnak, hogy egy külön erre az alkalomra biztosított mennyiségből megvendégeljék nap közben nem az NNG-nél dolgozó programozó barátaikat egy nekik rendelt pizzával. 

 

Az NNG büszke kollégáira, akiknek mindennapi munkája teszi lehetővé, hogy globális sikereket érjen el. A rendezvénnyel elsősorban tehát nekik kedveskedik, de a vállalat reméli azt is, hogy idővel egyre több cég csatlakozik majd a tradícióhoz, így ünnepelve a hazai programozókat, fejlesztőket. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fatal Drop: már több mint 50 DJ mondja, hogy ne told túl

Hogy miért szakadnak meg nyár óta hirtelen a mixek? A közelmúltban útjára indított Fatal Drop kezdeményezés egyre hangosabb. A DJ-k a túltolás veszélyeire hívják fel a figyelmet, kiállva a biztonságos bulizás és amellett, hogy a zene alap, hogy szól. Mindig.

2018. október 18. 08:31

Az Axis kamerája örökítette meg a Föld egyik legritkább állatának születését Nyíregyházán

Egyedülálló zoológiai esemény részese lehetett szeptember végén az Axis Magyarországon, amikor a Nyíregyházi Állatpark indiai orrszarvúja egészséges borjúnak adott életet. A nemzetközi szenzációnak számító pillanatokat az Axis kamerájával sikerült megörökíteni, de a svéd gyártó rendszere a fokozottan védett, és a Föld egyik legritkább állatfajának számító indiai orrszarvú tudományos megfigyelésében, gondozásban is nagy segítséget jelent az állatpark munkatársai számára.

2018. október 15. 11:05

Látás- és hallássérültek sakkja a Világsakkfesztiválon

„Te is meglépheted!" FODISZ program a Global ChessFestival/Világsakkfesztivál rendezvényen - ahol bárki megismerheti, miben más a látás- és hallássérültek sakkja.

2018. október 12. 08:38

Kockázatelemzőkkel és informatikusokkal sakkozott az olimpiai női sakkválogatott

Az olimpiai 5. helyezett női sakkválogatott a világ egyik legjelentősebb bankjának budapesti kollégáival sakkozott: a válogatott végül győzelmet aratott, de a Morgan Stanley sakkcsapta sem maradt szégyenben, a végeredmény így 49,5:30,5 lett az adománygyűjtő rendezvényen. Az esemény célja egyebek mellett az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, miért érdemes a STEM (science, technology, engineering, mathematics – azaz természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) tudományágakat választani a továbbtanuláshoz.

2018. október 11. 16:25

Magyar versenyzőre is szavazhatunk a berlini fényfesztiválon

A fényművészek különleges videotechnológiával alakítják át a berlini látványosságokat művészi alkotásokká. Az október 5. és 14. között megrendezésre kerülő, nemzetközileg is elismert esemény ismét több milliós, a világ minden részéről származó közönséget kápráztat el. A versenyen Magyarországot – egy nemzetközi szavazás eredményeként – a Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) elnevezésű csapat képviseli. 

2018. október 11. 13:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com